Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
isra 78 de geçen TARAFEYİN i ikili kalıp diye İKİ TARAF DİYE ÇEVİRİYORLAR. ZULEFEN çoğuldur arapçada en az ÜÇ ve daha fazlasını ifade eder diyorlar.
aynı adamlar bu sefer TAHA 130 daki ETRAFIN kelimesi -ki çoğuldur-, 2 diyebiliyorlar. ya bu kadar tutarsızlık olur mu. TARAFEYİN 2 dir, ETRAFİN çoğulsa nasıl 2 olabilir? ETRAFİN en az üç ise ve o ayet namaz vakitleri içinse ki bana göre alakası yok neden GÜNDÜZ İÇİN 3 vakit GECE İÇİN 3 vakit toplam 6 vakittir demiyorlar?
sorun vakit sayısı falan değil, benim kabul etmediğim illa 5 e uydurmak için bu katliamı yapmaları. bunun adına Kuran'ı döverek işkence etmek, arapçayı kafasına göre yourmlamak derim ben.
biraz tutarlı olsunlar lütfen.
Abdurrahman abi ve diğer arapça bilen arkadaşlar lütfen söyleyin haksız mıyım? TARAFEYİN 2 ise ETRAFİN de 2 olur mu?
şahsi fikrim, TAHA 130 namaz vakitleri ile ilgili değildir, geceden uyku hariç 24 saatin kalan tüm vakitlerinde Allah'ı hatırda tutmayı ve O'nun dinine göre yaşamayı anlatır diye düşünüyorum. ETRAFİN de gündüzün tamamıdır, ANAİLEL LEYL gecenin uyku dışında kalan saatleridir diye düşünüyorum. Allahu alem.
selam ile.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
Benim ne yazık ki arapça dil bilgim yok, fakat bir çok meal okudum.
Görüşünüze saygı duyaraktan, benim şahsi kannatim, özellikle vakitlerin belirtilmesi ve bu belirli vakitlerde tesbih etmek istenmesi sebebiyle, konunun namazla alakalı olduğunu düşünüyorum.
Bildiğiniz gibi kuranda "çokça tesbih edenler" şekşinde açıklamalar da vardır, fakat bu ayette özellikle belirli vakitlerde tesbih etmek vurgusu yapılmaktadır.
Namazın cem edilmesi mevzusuna da bakılacak olursa, bazı koşulların insanı zorlayacağı sebebiyle 3 vakit üzerinde cem edilebilmesi konusunda iman edenlere rusat verilmiş olabilir diye düşünüyorum. Peygamberin sünneti de bunu gösteriyor.
Saygılarımla.
__________________ Karanlıkta Dile Getirmekten Çekindiğiniz Hakikat Bir Gün Aydınlıkta İşitilecek, Ve Gizli Mekanlarda Öğrendiğiniz İnancı Bir Gün Çatılardan Haykıracaksınız. ...
TAHA 130 namaz vakitleri ile ilgili değildir, geceden uyku hariç 24
saatin kalan tüm vakitlerinde Allah'ı hatırda tutmayı ve O'nun dinine
göre yaşamayı anlatır diye düşünüyorum. ETRAFİN de gündüzün tamamıdır,
ANAİLEL LEYL gecenin uyku dışında kalan saatleridir diye düşünüyorum.
Allahu alem.
selamlar,
O hâlde, onların söylediklerine sabret ve güneşin doğuşundan ve batışından önce Rabbini hamd ile tespih et. Gece vakitlerinde ve gündüzün uçlarında da tespih et ki hoşnut olasın.
burada elçiye hitabet vardır..elçinin nazarında bizede geçerlimi bilemiyorum,örnekliği göz önüne alındığında evet olabilir diyebiliriz..Rabbi tespih etmek direkt Onu anmaktır..ayette salat denseydi din tedrisatı diyebilirdik ancak tespih et açıkça geçiyor..
Tespih etmek ile salatı ikamet etmek aynı şeyler midir? bana göre aynı değillerdir.. birinde Allahın emirlerini diğerlerine tebliğ ve yaşama çabası diğerinde direkt Allaha sesleniş vardır..
bu ayetteki zamanlı tespihten kasıt;
görevini yapabilmek için mümkün olduğunca uyanık ol ve Allahı hatrından çıkarma..yani vakitlendirme olduğunu düşünmüyorum..
neden?
çünkü,
Onlardan bazı kesimlere, kendilerini sınamak için dünya hayatının süsü olarak verdiğimiz şeylere gözünü dikme. Rabbinin rızkı daha hayırlı ve daha kalıcıdır.
bu ayetin adamlarınca olmayasın..
ve devamında;
Ailene namazı emret ve kendin de ona devam et. Senden rızık istemiyoruz. Sana da biz rızık veriyoruz. Güzel sonuç, Allah’a karşı gelmekten sakınmanındır.
yani görevini yaparken ailenin desteğini almayıda unutma..ailende Allahın muradınca çabalasın ve sende o çabalarına devam et..
nasıl?
diğerlerinin metalarına göz dikmeden sabrederek Allahtan umarak..
Görüşünüze saygı duyaraktan, benim şahsi kannatim, özellikle vakitlerin belirtilmesi ve bu belirli vakitlerde tesbih etmek istenmesi sebebiyle, konunun namazla alakalı olduğunu düşünüyorum.
Sayın Mahzen,
ben de onu diyorum işte, eğer bu ayete, diğer tesbih ayetleri ile ve isra 78, hud 114 ile birlikte namaz vakitleri derseler ki diyorlar, O ZAMAN DÜRÜSTÇE NAMAZ 6 vakit demeleri gerekir.
ZULEFEN 3 se AKŞAM-YATSI-SABAH,
ETRAFİN de 3 OLMALIDIR ONLARIN MANTIĞINA GÖRE, ÖĞLE-İKİNDİ-???
yanılıyorsam biri lütfen düzeltsin.
geçen suriye'den Kuran profesörü bir amcamız geldi, ben kendisine İSRA 78 ve HUD 114 bağlamında sordum. dedi ki " evet Kuran'a bakarsan sadece iki vakit vardır, ama biz Rasulullah'ın sünneti gereği 5 kılmalıyız"
selam ile.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
Peygamberimizin 5 vakit üzerinden namaz kıldığı ve bazı durumlarda namazları cem ederek 3 vakitte de kıldığını biliyoruz.
Kuranda "sağ duyulu insanlar" ve ihtilafa düşme hallerinde de "benim amelim bana sizin ameliniz size" açıklamalarını da biliyoruz.
Site çok güzel ve değerli açıklamalar da gözatabildiğim kadarıyla yapılmış, herkesin emeğine sağlık.
Bu konuya ve benzer konulara, birbirimizi incitmeden, imanımızı birbirimizle kıyaslamadan, "sağ duyu" yaklaşımıyla yaklaşarak, 3 vakitte
cem edip kılan kardeşlerimize de, 5 vakitte namazını kılan kardeşlerime de, Allah'ın amellerimizi boşa çıkarmamasını diliyorum.
Sağ duyulu, birbirimizi anlamaya çalışarak ve incitmeden, konulara yaklaşmak iman edenler için çok daha hayırlı olacaktır.
Bende birçok konuda saldırılara, hakaretlere, ithamlara maruz kalıyorum. Mezhep konuları olsun, kuranın anlaşılması konusu olsun,
tarikat konuları olsun....
Kurandan uzak kalmanın neticeleri olarak görüyorum. Allah hepimizin, ilmini, imanını arttırsın ve kalbimize sevgi ve birbirimizi sevip anlayabilek için anlayış versin. Birbirimize Allahtan hidayet dileyelim. Allah'ın selameti 3 vakitte cem eden veya 5 vakitte namazı kılan tüm müslüman kardeşlerimiz üzerinde olsun.
Teşekkür ediyorum.
Saygılarımla.
__________________ Karanlıkta Dile Getirmekten Çekindiğiniz Hakikat Bir Gün Aydınlıkta İşitilecek, Ve Gizli Mekanlarda Öğrendiğiniz İnancı Bir Gün Çatılardan Haykıracaksınız. ...
s.aleyküm arkadaşlar ben islamoğlunun mealini gördüm göz gezdirdim gözel lakin fiyatı çök yüksek buluyorum, bizler hak davamızı böyle yüksek rakamlarla ticaret ve menfaate alet ederken elin oğlu batıl davası uğruna çok ucuza yada düşük maliyetle kitap satarlar ve davalarına sadakatini gösterirler.belki mesajla irkiliriz.kusura bakmayın dost acı söyler.vesselam
mustafa islamoğlu çok önce bir söyleyişinde vahiy çalışmam bitti demişti,çalışma ve yaşanacak bir vahiy yoksa kişinin ölmesi gerekli değilmi.
acaba şöyle bir soru sorsam çokmu sıkıntılı olur,muhammed resul vahy bittikten sonra sizce kaç sene yaşamıştır?
Selam Tavilo Kardeşim,
amacım M.İslamoğlu'nu savunmak veya sizi yalanlamak değil kesinlikle...
ancak, hilal tv deki bir tefsir sunusunda, " vahiy çalışmalarının " asla bitmeyeceğini, bitmesinin mümkün olmadığını, her zaman gelişeceğini ve gelişmekte olduğunu falan ( bu mealde) bir şeyler söylemişti.
ya ortada maksadını farklı yansıtmış bir ifade var( İslamoğlunun...) ya bir cümlesini yanlış anlama sözkonusu veya açık bir çelişkiye düşmüş... veyahutta konjonktürel konuşuyor...
Muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
s.aleyküm arkadaşlar ben islamoğlunun mealini gördüm göz gezdirdim gözel lakin fiyatı çök yüksek buluyorum, bizler hak davamızı böyle yüksek rakamlarla ticaret ve menfaate alet ederken elin oğlu batıl davası uğruna çok ucuza yada düşük maliyetle kitap satarlar ve davalarına sadakatini gösterirler.belki mesajla irkiliriz.kusura bakmayın dost acı söyler.vesselam
Selam
Fesih birkaç gün önce kitapçı bir dostumuzdan öğrendiğimize göre mustafa islamoğlu her kitaptan (Kur'an mealinden) yaklaşık 4 lira kazanıyormuş!!
Sayn Hakkı yılmaz ise ücret taleb etmiyormuş kitaplarından.
__________________ ..İNANAN BİR KULA ALLAH YETER.. ..YALANI ANCAK, ALLAH'IN AYETLERINE INANMAYANLAR UYDURURLAR...
Mustafa İslamoğlu'nun kuran mealini alıp okumadım henüz ama tv programları çok güzel, anlatımı çok güzel. Beğenerek ve ilgiyle izliyorum kendilerini.
Bunun dışında kendilerinin bir kusur ve kabahatleri varsa da bilgim yok.
Kendi programlarını izlerken, katılmadığım görüşleri de oluyor. Tasavvuf
konuları olsun veya başka konular olsun; zannediyorum ki çok fazla tepki
almak istemiyor. İnsanları, grupları belki de incitmek istemiyor. İyi niyetli
bir yaklaşım sergilemek istediğini zannediyorum.
Tv programları gerçekten çok güzel benim şahsi görüşüm. Kabul ettiğimiz noktalar veya kabul etmediğimiz noktalara da bizler karar vereceğiz. Sonuç olarak bizler de kuran meali okuyor, vicdanımızla değerlendirme yapabiliyorsak, doğru söyleyeni de, yanlış söyleyenide
fark edip, burada şu söylediği kurana göre doğrudur veya yanlıştır diyebiliriz.
Tabi bunu fark etmek kuranı okuyup anlamakla mümkündür.
Tüm din adına yazılmış kitapların ve dini program hazırlayıp sunanların
gerçeği söyleyip söylemediğini anlamak için kuran okumak gereklidir.
Biliyoruz ki kuran doğru ile yanlışı birbirinden ayırandır. Batılı da yok eder.
Saygılarımla.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma