Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
İbrahimizm!!! Yazdı:
selam sevgili Emre,
Ben şahsım adına ne reenkarnasyondan anlarım nede benzerlerinden.Benim anladığım şudur;
Her birey kendisine klavuz gelmeden cennetin veya cehennemin yüzünü görmeyecektir.Biz cehennemlik kullardan isek yaşamamız daha yetmedi mi veya tam tersi.
Kullardan zalim olupta mevki makam ve zenginliğe ulaşanların erdemleri? şudur; 1-Her hakkı çiğner ve gasp ederler. 2-Hakkı hak sahibine ulaştırmazlar 3-Adil değillerdir. 4-Çabaları diğerlerinden fazla ise elbet tüm imkanlar haklarıdır. 5-Zalim oldukları sürece mevcut imkanları onların körlüğünü artırmaktan başka bir işe yaramaz. Elbet dahada sıralanabilir. Tekamül kelimesinin benim nazarımda ruhçu öğreti ve tasavvufla yakın uzak bir lişkisi yok, benim düşüncem tekamülden kasıt,bir uyarıya muhattap oluncaya kadar olan dönüşümlerdir ve daha iyiye daha güzele ilerleme söz konusu değildir,sadece uyarıya muhatap olunduğu anda biter bu süreç.Ateş çukurunun kenarında olmak uyarılmanın getirdiği bir sonuçtur bana göre.Bizler çocuklarda cennetin kokusunu alırız deriz hep,sebep onların masumluğu günahsızlığı ancak Allah her an bir iş ve oluştadır ayetiylede bir çok şeyin durağan olmadığını ve dolayısıyla uyarılmadan can vermiş bir bireyin Allah nazarında bilinen son haline göre,cennete veya cehenneme konulmasınında söz konusu olmadığını kendimce söyleyebilirim.Allah kuranda kişilerden cehennemlikleri ezeli bilgisine göre cehenneme koymaya kalksaydı;kurana göre o kullar itiraz edeceklerdi.Bu ayette itiraz edenlerin çoğunluk veya tek birey olmasıda fark etmemektedir.Elbet çocukluk halinde vefat edipte ezeli bilgi ile cennetlik olacak olan vardır o zaman cennete gidişe kimse itiraz etmez lakin bu adil değildir.Kimse başıboş bırakılmamış ve cennete gidişte, eylemlerin hayali değil hayata geçirilmesi sonucu olduğu tarafımca anlaşılmaktadır.
|
|
|
Selam sevgili İbrahimizm;
1- İnsana bir uyarı gelecek yoksa cennete giremez diye birşey yok.
2- Cennete girecek olan kimseye uyarıcı gelmediği için bunun adaletsizlik olacağı düşünceniz de yanlış.
3- Zaten her insan doğarken temel vahyi alıyor:
7: 172 Rabbin, Adem oğullarının bellerinden soylarını çıkarırken onları kendi kendilerine tanık tutar: "Ben, Rabbiniz değil miyim? " "Evet, tanıklık ediyoruz, " derler. Böylece diriliş günü, "Biz bundan habersizdik, " diyemezsiniz.
7: 173 Yahut, "Atalarımız önceden ortak koştu ve biz de onlardan sonra gelen soylarıyız, bizi bidat ve hurafelere dalanlardan dolayı mı yok edeceksin, " diyemezsiniz.
4- Ruhlar diye birşey olmadığı için reenkarnasyon da yok.
5- Tekamül ve ruhlar inancı, pagan ruhçuluktan gelmedir dedik.
Bunu kimisi acı çekerek olgunlaşma olarak alır, kimi hayat deneyimi, kimi de sizin belirttiğiniz şekilde, kimi de daha başka senaryolar yazar, kimi de hepsini birden alır vs.
Ama sonuçta bu ruhçu öğretinin insanlara aşıladığı ruhlar, yeniden doğuş ve tekamül kelimelerini veya benzeri şeyleri mutlaka görürüz.İnsanları saptıran bu tuzak değişik formlarda yaldızlı ifadelerle, o dinle uyumlu gibymiş gibi gözüken bir tuzak sunar.
Hayır güzele kılavuzlanmak için tekamül diye birşey yoktur.
6- Yine hayır, bazı zalimlerin gerçekten erdemli yanları da olabiliyor ve Firavun gibi bunun ödüllerini bu dünyada birkaç günlük sefa ile alıyorlar.
Selam ve sevgiler.
|