Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Daha fazla uzatmamız bizi bir yere ulaştırmayacak. Ben kendi açımdan müzakereye noktayı koyuyorum. (haktansapmaz)
Gerçek şu: TESETTÜR uleması ne diyorsa siz onu diyorsunuz. Yani:
İnanan kadının "ziynetler"i onun vücududur; Allah, "Kadınlar görünenlerin dışındaki ZİYNETLERİNİ açmasınlar!" derken "VÜCUTLARININ örtülü yerlerini açmasınlar!" diyor.
Sonra?
Ayette anılan müstesna kişilere o ÖRTÜLÜ ziynetlerini örneğin vücutlarının "khimar"larıyla ÖRTTÜKLERİ yerini açmaları caizdir.
Değerli Abdurrahman kardeşim, görüldüğü gibi bu yüz kızartıcı icazeti verenler aslında TESETTÜR ulemasıdır; benim muhatabım onlar. Siz aklı başında, iyi niyetli bir Müslümansınız ama benim bilemiyeceğim bir nedenle o ulama ile fikir birliği içindesiniz. Siz üstünüze almayın, efendim.
Ama ben neyin doğru olduğuna inanıyorsam hep onu söyledim. Hatır gönül tanımadım. Bundan sonra da söylerim, Allah isterse. Çünkü tesettür fesadı, zulmün de ötesinde ahlaksızlıktır; asla SUSASAN* diyemem:
ZİYNETLERİN vücut olduğunu öne sürüp şu şu şu kimselere açılmasını caiz ilan edenlerin ar damarları çatlamış; yaptıkları iş "fuhuş tellallığı"dır. Ahlak zabıtası görevini tam yapsa tesettür ulemasını tutuklar.
İyi ki inanan kadınlar o ardamarı çatlamış ulemanın icazetine uyup vücutlarının örtülü yerlerini şuna buna açmıyorlar. Allah onlardan razı olsun.
İyi niyetinden emin olduğum bir abdurrahman her nedense o fuhuş tellallarının safında yer alıyor diye susup yutkunacak değilim.
Tesettürü Kuveyt asıllı bir Amerikalı olan Hajar ile müzakere ediyordum. Sordum: NİSÂ İHİN kim? Müslüman olmayan kadınlar. İnanan kadınların onlara ziynetlerini açması neden haram? Çünkü gördüklerini gider gayrimüslim erkeklere anlatırlar; uzaktan zina olur.
Kadın deli miydi ne. Müzakereye anında son verdim.
Allah aşkına, Abdurrahman kardeşim! Sizin şu hamam öykünüz zerre kadar farklı mı? Biz normal yaşamdaki normal insanları ölçü almak durumundayız. Ama sizin hamam kahramanlarınız normal mi?
Beni düş kırıklığına uğrattınız. Ama aldırmayın. Dayanırım. Ve benim muhatabım fuhuş tellallığı yapan TESETTÜR ulemasıdır. Siz üstünüze almayın.
Sevgi ile,
Hasan Akçay
*Ben dobra dobra konuşan biriyim. O yüzden eşim çok ileri gittiğimi görünce "Susasan!" der. Yani SUS HASAN! Bir bacanağım var. Eşi onu da uyarmış. Bacanağın tepkisi: "Bana SUSASAN deme!" Oysa onun adı Recep'tir; Hasan değil.
__________________ hasanakcay.net
allahindini.net
|