Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam güzel kardeşim,
bizim formatımız yüreğinin çarpıntısı gibi dilimizin kıpırdaması ellerimizin basması ve sen de bu formata çok güzel uyuyorsun Allah selamet versin:),
farkındaysan, şu ana kadar gündem edilen her sorunun salih amel kısmında insan yer alıyor, tabi ilerleyen dönemlerde bununla ilgili daha sistemli bir çalışma yapabiliriz, hep erkeklerden dayak yiyen kadınları mı analtacağız bir de kadınlardan dayak yiyen erkeklerden bahsedelim :),
bir iş için güney koreye gitmiştik, saat farkından dolayı dengemiz yeteri kadar bozulmuştu, kore saatiyle sabaha doğru 3 veya 4 sularıydı, birden bire sesler ile uyandım, otelin camından aşşağıya bir baktım ki, ufak tefek bir bayan, yerde yatan bir adama tekmeler savuruyor:), adam telefonuna sarılmaya çalışıyordu bayan tuttu telefonu aldı yere çaldı, aman yarabbi şaşkına dönmüştüm, yaw adam ne oldu buna diyordum içimden bir de baktım ki, bayanın yanına bir başka erkek geldi ve yer de yatan adama bir tekme de o geçirdi, anlaşılan kadının gücü yerde yatan erkeğin gücünden değil, sırtını dayadığı erkeğin gücündendi, ve tabiki merhametsizlikleri de ne mi yaptım hiç bir şey:(, dışarı çıktım sapnak yağmur altında dolaştım,
birinde bir abimizle kendiliğinden değerli olanlar ile değer yüklenenler var mıdır, ve bununla bağlantılı ekonomi ile bir kaç düşünüş yapıyor konuşuyorduk, saatler süren konuşmamızın sonunda gene döndü dolaştı bireyin kendisine:), bu insan gerçekten çok ilginç bir varlık, bazen kadın erkeğ bazen erkek kadını dövüyor, ama döven erkek veya kadın değil dayak yiyende erkek veya kadın değil, evet insan doğal bir varlıktır ve mahluktur ama üflenen ruhunu bastırırsa sadece bir mahluk olarak kalmaya mecburdur, yukarda bahsettiğin ekonomik özgürlükte bence önemli bir nokta özellikle ailelerin bu konuda sorumluluklarının ağırlığını bilmeleri gerekiyor, bir bayan çalışmak zorunda olmaya bilir ama bu bir bayanın çalışmak zorunda kaldığında sudan çıkmış balık gibi olmasını kabullenmek değildir, yani duruma hazırlık,
abilik, anne veya babalık veya önderlik sorunu çözmekten önce sorunu engellemek olmalı, bu yüzden bayanları mecburi bağımlılıklardan kurtarmalı ve iradi seçimlere dayalı kararlar almalarını sağlamak adına bireysel potansiyelleri değerlendirmeli.kadınların geleceğini kocalarının insaflarına bırakmamalı, ki anne ve babaların insafına bırakmamak adına da düşünüşler yapabiliriz,
birey ya taklit eder ya da tetkik, kararı kendisine aittir, o yüzden eğitim, zorunlulukların sayılması vesaire dış etkenler bireyi şekillendirmez eper ki bu birey iradi kararlar alıyorsa peki ne faydası var bunun, birincisi kendimiz açısından vuku bulan olaya doğru bir tavır ikincisi eğer toplumda yetişen birey iradi seçimler yapmıyorsa bile karşısında taklit edebileceği örnek profiller de azalcağı için sosyal bir standart oluşturulabilir kanısındayım,
aile baskısından kurtulmak için evlilik mecburiyeti ile yuva kurup toplum baskısına maruz kalmamak için koca şiddetine mecbur hisseden kadın, sizce çocuğu hangi mecburiyetle yetiştirecektir, eğer çocuk tetkik eden bir birey olursa en azından bir kazanım ama tersi bir birey olursa işte o zaman, olumsuz modellerin yaygınlaşması ile toplumun kök kısmından yayılma hızla devam eder, doğruların taklidi doğru kılmaz adamı ama en azından toplumsal standartlara etkisi olur kanısındayım,
bir dönem bir dersanede orta öğretim öğrencilerine ders veriyordum, birinde bir çocuğa karşı farklı bir hitap şekli ile konuştum ve kendimi nasıl hissettiğimi anlatamam, bu hareketimle bu çocuğa nasıl bir gelecek sundum diye çok içerlemiştim, çocuk iradi seçimler yaparsa en ala ama ruhunu kapatmışsa ve sadece kimyevi tepkimelerle hareket ederse işte o zaman, toplumda bir yara da ben açmış oalcaktım sonra durumu düzeltmiştik çok şükür:),
teşekkürler değerli kardeşim,
gene çenemi düşürdün:), daha doğrusu konuşturdun, daha doğrusu
sen böyle tilavet ettikçe ben ikra etmeden duramıyorum:)
Esenlik ederim değerli kardeşim
|