Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam metehanım:)
diyen güzel demiş
söz ola kese başı
söz ola kese savaşı
söz ola ağulu aşı
Bal ile yağ ede bir söz
:)
Söz şekil veriyor ve neticede karşında duran bir anlama kavuşuyor,
Kimse aklının almadığı, aklına yatmayan bir şeyi kabul etmez, ki Allah da zaten akla yatırmak için masaya yatırıyor, yazının sonunda teğet geçtiğin :) yer sondaj faaliyetleri neticesinde güzel olur diye umuyorum, senle konuşurken pc ile ilgili örnek vermicem :),
Kısaca ilahı yönveren,yöneten, şekil veren olarak düşünürsek, Allah insanları şekillendirmez, insanlar var olana göre şekil alır, ve şekil alırken çıkış noktası da akıldır, kimse ama hiç bir kimse aklının onayını almadan bir kabul red eylem vesaire yapmaz,
Zina eden de , kokain kullananda mutlaka kendi çerçevesinden aklına yatırır meseleyi, yaw dünya bu tadını çıkar der yaşar gider,
Bu manada akıl bir ilahtır, Allah'ın ilahlığı ise temiz aklın ilahlığı ile aynıdır, Allah'ın ilahlığı bağ kurduklarını ayakta tutarak başlar, Allah bunu temiz akıl dayanaklı yapar dolayısıyla temiz akıl ile kurulan bağlar birleşir, akıl mı vahiy mi hangisi bir birine tabi tartışmasından ziyade iki ayeti de yerli yerinde kullanmaktır mesele,
Bu arada konu başlığı olarak açacaktım ama buraya iliştirsem de olur,
Kardeşim metehan,
Bir duyumun bir bilginin doğru olması, kendisine mi bağlıdır söyleyenine mi ?
Bilginin sahibini bilmen, sende ne gibi etkilere yol açar, ( Sahibine duyduğun sempati dolayısıyla muhattap olduğun bilginin üzerine eğilmenden başka.)
Kişi aklının almadığı bir şeye inanamazken, Allah içselleştirmeyi tavsiye ederken,
Neden Allah şunu şunu dedi demenin gereği var, şu şu şu doğrudur denilse ve sonuna Allah konulmasa kaybedilen ne olur, Allah'ın prestiji mi sarsılacak ki, muhammed resul kavmine şu şu şu ilkeleri şu şu şu gerekçelerle uygulamalıyız demesi ile Allah şunu şunu diyor arasındaki fark nedir ?
Allah mı istiyor, muhammed mi istiyor, insanlar mı istiyor, madem imtihan için geldik neden konsantrasyonumuzu bozuyor öğretmen:), ki gerekli donanımı teee galu belada vermedi mi:),
:) saçma bir soru herhalde ama aklıma takıldı.
Esen kal kardeşim
Sevgilerimle
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|