Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam
Aşşağıdaki linkte vahye dair bir kaç kelam etmiştim, burdan devam etmenin daha uygun olacağı sanısındayım,
Algı-ifade
Yeryüzüne Rabbin mimikleri dediğimizde, imana ne demek gerekir?
İmana eminlik dediğimizde vahye ne demek gerekir?
Denetlemeniz imkansız olan bilgilerden hangi gerekçe ile emin olabilirsiniz?
Yaratılış mükemmelse, fısıltılar neyi tamamlar?
Herkese çalıştığı kadar varsa fısıltılar çözümler midir, tiyolar mıdır?
Çok sevdiğiniz bir arkadaşınız var, ve dört kişilik bir ortamdasınız,
Arkdaşınız derin bir " Ahhh" çekti,
Biriniz; "galiba" oturduğu yerde rahatsız oldu ve ondan ahh çekti, dedi.
Biriniz; "büyük ihtimalle" annesi aklına geldi efkardan bir ahh çekti,dedi.
Biriniz; ortamdan sıkıldı bizimkisi dedi.
Oturan ve ahhh çeken dördüncü kişi, ortamdaki diğer üç kişiye "vahy" verdi, ve üç kişi de "vahy" aldı.Herkes kendine göre "vahiy aldı" direk, perde arkasından, elçi aracılığı ile.....
............................................................ ..........................
Bir deistin elinden dinlerin mushaflarını alırsanız, deist bunalıma düşer,
Bir ateistin elinden Allah'ı alırsanız, ateist şaşkına döner,
Bir dindarın elinden dininin mushafını ve Allah'ını alırsanız, dindar ne yapacağını bilemez,
Sizce bu üç gurubun arasında bir fark var mıdır?Üç gurupta aynı olgularla hareket edip aynı yokluklarda aynı bunalımlara ve bilinmezlere düşüyorlar,
Bir deist kur'an olmadan işsizse, bir dindar da kur'an olmadan işsizse, o zaman deist(dinlerin varlığını kabul etmeyen) ile dindar(yerleşik bir dine mensub kişi) aynı kbıleye dönmemişler midir,
İnandıkları değerler yüzünden ayrılan ama yaptıklarında ortak olanlar, aynı kıblenin ortakları değiller midir ?
............................................................ .................................
Baktığım yerden gördüğüm şey ne ise inkar veya red ettiğim şey odur.
Bir ateist dindarın tanrısını inkar eder, bir dindar bir dinin dinini kabul eder.
Bir dindar bir ateistin tanrısını inkar eder, bir ateistin dinini reddeder.
............................................................ .................................
İnsan sayısı kadar din, ilkeler bütünlüğü kadar kitap,
Esen kalın
Sevgilerimler
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|