Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
(Bu arada mert8 arkadaştan araya girdiğim için özür dilerim)
asım abi tabiki sizde farkındasınız ki sakınmak istemeyene ne deseniz boş.
abese suresinde ki sahneleri hatırla; burada sana koşarak gelen onlarca insan var, yani sen soru küpü gibi bir şeysin milleti düşünmye araştırmaya tefekkür etmeye sevk ediyon. sen şimdi gözlerinin içine bakanları bırakıp sana sırt döneni kazanmaya mı çalışacaksın.! oysa sen onlardan sorumlu bile değilsin.
boşuna orada kendini üzme. zaten yazılarınıda silmişler galiba hatta burada açtığın başlığıda silmişler mert8 arkadaşın yazısından onu anladım.
buradakiler doğruyu bulma peşindeler, onlarsa doğruyu bile inkarın ispatındalar arada ki fark bu.
olmayan bir şey görülebilir duyulabilir kaldırılabilir yahut ezilebilir mi...
yokluk bilginin konusu olabilir mi...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Katılma Tarihi: 20 mart 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 3
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Asılında bu sorumda biraz kaderle alakalıydı.
Peki kaderimizde yazılan ne oluyor? Bana öteden beri öğretilen şuydu. İnsan ana rahmine düştüğü anda kaderi yazılır. Buda Yüce mevlamızın kulunun iradesiyle ne yapacağını hangi yola sapacağını bildiği ve bunu kaderine yazmış olduğu. Kul dünyaya geldikten sonrada onun omuzlarına 2 katip meleğin görevlendirildiği ve bunlar kul ne yaparsa en ufak zerre zarar hiçbirşeyi atlamadan kitaba yazmaları. Mahşer günüde kul mazeret üretmeden şöyle demesin diye "Allahım kaderimde yazılanı ben yaşadım suçsuzum..."
Ben kadere inanırım, solumuzda ve sağımızdaki meleklere de inanırım... sadece bana yanlışmı öğretilmiş acaba !? Allah kulun ne yapacağını bilirmi bilmez mi?
kaderin olmadığı yani bizim yapacaklarımızın önceden yazıldığı ve bizim onları uygulama konumunda olmadığımız...
birde allahın geleceği bilmediği çünkü gelecek daha olmamıştır yani yok tur yok olan birşey hakkın da da bilgi mümkün değildir...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
8:65. Ey Peygamber! Müminleri savaşa teşvik et. Eğer sizden sabırlı
yirmi kişi bulunursa, iki yüze (kâfire) galip gelirler. Eğer sizden yüz
kişi olursa, kâfir olanlardan bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar
anlamayan bir topluluktur.
8:66. Şimdi Allah, yükünüzü
hafifletti; sizde zayıflık olduğunu bildi. O halde sizden sabırlı yüz
kişi bulunursa, (onlardan) ikiyüz kişiye galip gelir. Ve eğer sizden
bin kişi olursa, Allah'ın izniyle (onlardan) ikibin kişiye galip
gelirler. Allah sabredenlerle beraberdir.
yukarıdaki ayetleri okuyan ve dinden çıktığını iddia eden birisi şunu söylüyor...
bu ayetleri okuyup ta hala nasıl müslüman kalabiliyorsunuz diyor...
güzel cevabı olan...
__________________ O, odur ki, sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarsın diye kulu üzerine, gerçeği apaçık gösteren ayetler indiriyor. Allah size karşı gerçekten çok şefkatli, çok merhametlidir.
Peki kaderimizde yazılan ne oluyor? Bana öteden beri öğretilen şuydu. İnsan ana rahmine düştüğü anda kaderi yazılır. Buda Yüce mevlamızın kulunun iradesiyle ne yapacağını hangi yola sapacağını bildiği ve bunu kaderine yazmış olduğu. Kul dünyaya geldikten sonrada onun omuzlarına 2 katip meleğin görevlendirildiği ve bunlar kul ne yaparsa en ufak zerre zarar hiçbirşeyi atlamadan kitaba yazmaları. Mahşer günüde kul mazeret üretmeden şöyle demesin diye "Allahım kaderimde yazılanı ben yaşadım suçsuzum..."
Ben kadere inanırım, solumuzda ve sağımızdaki meleklere de inanırım... sadece bana yanlışmı öğretilmiş acaba !? Allah kulun ne yapacağını bilirmi bilmez mi?
Selam...
kanaatime göre bu olayı biz kendimize göre düşündüğümüzden işin içinden çıkamıyoruz. oysaki dillerimizin söylediği ve imam ettiği bir şey var o da Allah zamandan ve mekandan münezzehtir. olaya böyle bakmazsak ve Allah'ı kendi zamanımıza indirger isek, Allah bizim bir dakika sonramızı bilebilir mi bilemez mi diye sorar ve niye o zaman bizi yarattıda sorumluluk yükledi deriz.
Allah bir sistem yaratmış ve rotalarıda belirlemiş. şöyleki; domates yemek isteyen iki seçenekten birini yapak zorundadır ya toprağa domatesin tohumunu ekecek diğer şartları yerine getirecek yada para verip alacak bunun başka bir yoluda yok.
Rabbimiz sistemi kurmuş hangi rotanın sonu nereye varır onu bilmektedir çünkü düzenin sahibi odur. insan ise bu rotalarda serbestir seçimi kendi iradasine bırakılmıştır. Alına yazılan kader dediğimiz olgu kanaatime ve anlayışıma göre budur.
Yanlız burada bir püf noktası var ki oda insanın bulunduğu ortamda bir takım sınamalar beklemektedir. Allah muradının bu yönde olduğunu bize kuranda bildirmiştir zaten. hastalık-sıhhat, darlık-bolluk vs durumlar ki buda yine gökten zembille inme değil, bizzat sistem içinde meydana gelen olaylardır. Bunun nedenini ise Allah'ın bizim seçim ve samimiyetimize göre Rahmetinin bir tecellisi olarak uygun olanı takdir etmesi olarak düşünüyorum.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma