Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam olsun tüm samimi kalplere,
Rabbim inşallah bir gün karşılaşmamızı nasip eder. Sanal ortamın insanlara getirdiği bu cesaret, içlerinde dışarıda yaşamayamadıklarını burada klavye arkasına gizlenerek yapmaları.
Değerli öğrenci,
internetle 8-10 aydır tanıştım, bilgisayar da dostlarımın demişsin. Ben bu internet ile türkiye'de ilk kullanılmaya başladığında tanıştım ve her türlü çirkinliklerde kullanıldığına şahit oldum. Ancak bu demek değil ki, internet çok zaralı bir şey. HER ŞEYDE OLDUĞU GİBİ İNSAN FAKTÖRÜ.
Nereden bilirdim sana HAKKINI HELAL et lütfen diyeceğimi.
Alışkanlıkları YIKMAK zordur kardeşim. Hele ÖNYARGILARI...
İşin ilginç tarafı, bu siteye ilk geldiğim zaman, Kuranı daha iyi anlamak için ZATEN uygulamaya aldığım, ancak geleneksel din anlayışından uzaklaştığım zamandı. Yani benim çevremdekiler (en yakınlarım dahil) beni reformist, dinden çıkan biri olarak görüyorlardı.
Sizin ve haktansapmazın, bize göre namaz yoktur kuranda demenize karşılık, bir anda kendimi size karşı bir cephede buldum. ,
Bu öyle bir olay ki, SAMİMİYET testine kadar vardı mesele. Halbuki, bir görüşe göre ben kafirdim, misyonerdim, sonra benim görüşüme göre başkasını kafir ettim, misyonerlikle suçladım.
Bakın kardeşim,
bu site de, internet gibi bir ARAÇTIR neticede. Doğru yönde kullanmak bizim elimizde.
Salat eşit değildir namaz açılımına çok yakın olduğum şu dönemde, sizin gibi geleneksele taban tabana zıt bir arkadaşı, görüşü kaybetmek beni gerçekten üzer.
Ancak görüyorum ki, 2005, 2006, 2007 yıllarından beri siteye küsmüş ne güzel not sahibi insanlar var. Bu hepimiz için kayıptır.
Aramızda ÇOK FAZLA farklılık olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan HEPİMİZİN ALLAH RIZASINI KAZANMAK YOLUNDA SAMİMİYETİMİZDİR.
Bu noktada, site yöneticilerine bir önerim var.
İL BAZINDA ÖRGÜTLENME.
Şöyle ki, her ilden sanal ortamı GERÇEK hayat ile pekiştirecek bir TEMSİLCİ olacak. Siteye her önüne gelen üye olamayacak. Bir kişinin üyeliği, o kişinin gerçek varlığı tesbit edildikten ve il temsilcisinin onayı alındıktan sonra verilecek.
İl bazında ve gerekirse yılda bir, ülke/bölge bazında bir araya gelinecek. Yakınlaşma /kaynaşma FİİLİ olarak toplantı gerçekleştirilecek.
Bu önerime ne dersiniz?
Değerli öğrenci98,
Gitseniz de, kalsanız da hakkınızı helal ediniz. Bu temennim haktansapmaz için de geçerlidir.
Değişimin olduğu yerde SANCI kaçınılmazdır. Yoksa vahyin ağırlığı NERDEKİ?
Selametle,
|