Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
adını sevgi, saygı ve güzel üslup ile özdeşleştirmiş, bir samimi inanır olarak aslında hakkı ve hakikati arama ve paylaşım ortamından kesin olarak uzaklaşma lüksünüzün olmadığını - buna inandığımı- söylemem gerekiyor. daha önce bir daha yazı yazmama kararını bildiren değerli Hayrullah kardeşime de aynısını söylemiş ve bunun üzerine olumsuz cevap almamıştım...aynısını şimdi de size söylüyorum : bir inanırın hakkı ve hakikati arama ve paylaşım ortamından kat'i bir biçimde uzaklaşmaya hakkı olmadığına ve gerçekte hiçbirimizin böyle bir lükse sahip olamayacağına olan inancımı sizinle de paylaşmak istedim...takdir sizindir.
Muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Katılma Tarihi: 07 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 672
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sevgili Öğrenci98 kardeşim,
Bu da nereden çıktı. Kararınızı okuyunca çok şaşırdım. Bu siteye çok katkısı olan bir insansınız. Lütfen gitmeyin.
Sizin şikayet ettiğiniz bazı şeyleri yaptım maalesef, kötü bir niyetle değil, belki böyle bir ortam bulmuş olmanın heyecanıyla yazdım da yazdım, düellolar yaptım, çatıştım. Vurdum kırdım, yaraladım ve yaralandım. Fasıklıkla bile itham edildim.
Her şeye cevap verebilmek için çok okudum, çok araştırmalar yaptım. Browserımda aynı anda yedi sekiz sekme açık, birinde hanif dostlar, biri kuranmeali.org, biri ihya.org (Hadisler için bütün hadisler var), biri diyanet.gov.tr/kuragelissira.aspx, google, osmanlicatürkçe sözlük , Yaşar Nuri hocanın ve Süleyman Ateş hocanın yazılarına ulaşabileceğim siteler, Tureng.com İngilizce türkçe, türkçe ingilizce Mütercimlerin yaptığı İnternetteki en güzel İngilizce Türkçe sözlük. Bazı kavramların ingilizcesini hemen öğreneyim diye. Bunlar aynı oturumda , bütün sekmeler açık. Müthiş bir çalışma tarzı. Tam techizatlı google alimi. Bu tavrın kendimi geliştirmede bana çok faydası oldu. Ama sizi de "Pes yani arkadaş " diye de bezdirdi.
Öğrenci98 kardeşim, kendi adıma sebeb olduğum olumsuzluklardan dolayı senden Özür dilerim. Sizinle çok yazıştık sitede. Ben sizden rahatsız olmadım.Ama sizi üzmüş, kızdırmış olabilirim.
Beni sevmeyen, sevenimden çoktur bu ortamda. Ben kendi çevremdeki insanların başını döndürüyordum. Bu sitede de benim başımı döndüren arkadaşlar oldu. Sayın Haktansapmaz ve sayın Naci Çelik gibi. Sitedeki geleneksellerin çoğu beni bu arkadaşlardan çok çok daha zararlı görmekteler. Çünkü Sarhoş etmeyecek miktarı dine aykırı görmediğim için.
Çünkü bazı koyu geleneksellerin mantığında türbansız kızlar maazallah adamı zinaya düşürür. Onlar için Sarhoş etmeyecek içkide haramdır. Aslında bu tavır sadece aman insanlar bunun ayarını bilemez biz en başından şunu yasaklayalımda rahat edelim anlayışından başka bir şey değildir. Bu baskıyı yapmasak ortalık zinadan ve sarhoştan geçilmez diye düşünürler.
Bu sitede çok yazan insanlar, sürekli bir mücadele içine giriyor, çok yıpranıyor, .olay bilgi paylaşımından ziyade kişisel kısır çekişmelere dönüyor. Hatta hakaretleşmeler oluyor. Bazılarına siz de şahitsiniz. Bir müddet sonra kişi umutsuzluğa düşüyor Benim de başıma geldi. Enerjimi yuttu.
Eskiden dört beş yazı yazardım günde. Bazı geleneksel arkadaşların tavırları nedeniyle öyle bir strese girdim ki, sonuçta enerjimi başka konulara yönelltim.Şimdi hukuk forumları ile uğraşıyorum.
Ben kadını kapa, içki içene baskı yap, beş vaktinde görün, ona buna din adına homurdan da ticaret adı altında ne yaparsan yap anlayışındaki insanlarla hiç yıldızım barışmadı. Aman tesettür oteline gideyim, aman bu bakkal alkol satıyor. Benim böyle dertlerim yok. Kendimi müslüman göstermek gibi bir derdim de yok.
Ben inanç olarak müslümanım. Modern yaşam tarzını benimsemiş, Sosyal demokrat bir insanım. Garaudy tipi müslüman diye de kategorize edebilirsiniz. Akıldan ve bilimden yanayım. Kur'anın değil ama hadislerin Kur'anla uyuşmayanların hepsinin akla ve bilime aykırı olduğunu düşünüyorum. Bilimle gerçek Vahiy olan Kur'an arasında çelişki yok, Bilimle Yahudilik, Hristiyanlık ve hadisler arasında çelişki var. Batının kitaplarında din diye bahsettiği Yahudilik ve Hristiyanlık. Adam İslamı din diye kaale almıyor, ayıp olmasın baabından şöyle bir yaklaşıyor.
İnsanların din anlayışı bu duruma geldiği zaman, etrafımızda din adına gördüğümüz tarikat, tesettür vb. yanlış anlayışların biteceğine inanıyorum.
Geleneksel müslümanlar herzaman benim hevama göre yaşadığımı söylediler, ben de onların dini bilmediklerini , arap geleneklerini din yaptıklarını , aslında uyguladıkları şeylerin dinle alakası olmadığını söyledim. Allahın tavsiye niteliğinde yapmayın yapın dediği şeyleri, (türban,içki) insanları baskı altında tutmak için haramlaştırdılar.Sosyal bir politika, baskıcılık, başka bir şey değil. Bir bardak suda fırtınalar kopardılar. Din anlayışları bundan öte bir derinlik taşımadığı için benimle çok uğraştılar.
Ben batı tipi yaşayan bir müslümanım, öteki arap tipi yaşayan bir müslüman. Fark bu.
Hanifdostlar sitesinden kopmadım, ama psikolojik olarak etkilendim ve biraz dinlenme ihtiyacı hissettim. Şimdi siteyi sadece okuyorum. Yazı pek yazmıyorum. Haftada bir yazarsam ne ala. O da öylesine işte. Siz de hissediyorsunuz. Yazılarımda bile o eski ruh yok. Bana çok kızan bir arkadaşın bedduası tuttu herhalde. Elim pek yazmaya gitmiyor.
Az yazın, biraz dinlenin, enerji toplayın ama tükenmeyin ve gitmeyin lütfen. Siz bu siteye lazımsınız.
Herkese selamlar,
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma