Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Metehan2003 Yazdı:
Selam, Sayın Hasanöktem öncelikle "tahriklere" kapılmayacak kadar kamil bir Hanif olduğunuzu görmek beni ziyadesi ile mutlu ediyor. Bu "sataşmayı" ustalıkla savuşturmasını bildiniz ya işte sizden öğrenmemiz gereken Hanif davranışlardan bir örnek sergilediniz. hayrullah41 kardeşimiz sitede nisbeten yeni bir arkadaşımız.Biraz kollamak istedim:))Takip ettiğim kadarı ile burada çok teori az pratik olduğundan şikayetci.İnsanlar burada tartışıyorlar ama hayatlarına uygulama olarak ne kadarını taşıyabiliyorlar? Bu kişiye bağlı elbette herşeyden önce Huda nın izin verdiği kadar hidayet var tabii gayrette şart.Ve son nefesi verinceye kadar hiçbirşeyin Garantisi olmadığı bilinci ile... İstedim ki bir uygulama görsün;Sizin verdiğiniz bu olgun cevap,bir Hanifin nasıl düzeyli tartışmaya gireceğini uygulamalı olarak gösteriyor.Dolaysı ile kendisi ile yapılan tartışmalar şahsına yönelik değil,öne sürdüğü Fikirlere yöneliktir. Burada kimse kimseyi ALDATAMAZ sayın hayrullah41 kardeşimiz ve yeterince sağlam argumanlarla gelirsen emin ol herbir Hanif gereği gibi geri adım atmayıda bilir.Sen sen ol Misyoner sitelerinden uzak,Hanif dostlara yakın dur:)Mezhepciler yetmezmiş gibi irde onlar "Allah adı ile aldatmaya" başladılar...Onların süslü sözlerine kananların vay haline..Ama sen zaten bunu görecek kapasitede bir kardeşimizsin ki buradasın.iyi ki buradasın sayın hayrullah41,Rabbin Lutfu ve Rahmeti boldur.Cümlemizin üzerine yağmur olup yağsın. Muhabbetle... |
|
|
Selam Metehan,
teşekkür ederim. Yüce Rabbim'den , düşündüğünüz gibi olmamı temenni ediyorum...
Yüce Rabbim sizin, benim, bizim, hepimizin Saâdet-i Dâreyn'i kazanmaya muvafık düşecek / Kur'an ile mutabık olacak ameller işlememize yardımcı olmasını dilerim kardeşim.
şimdi de bu konuya farklı açılımlar getirebilir düşüncesiyle :
Enfal 1,41 ile ilgili :Hayrullah Kardeşimizden alıntı:
Enfal 1 ve 41
Elmalılı Hamdi Yazır
|
Sana ganimetlerin bölüştürülmesini soruyorlar. De ki, ganimetlerin taksimi Allah'a ve Resulüne aittir. Onun için siz gerçekten mümin kimseler iseniz Allah'tan korkun da biribirinizle aranızı düzeltin. Allah'a ve Resulü'ne itaat edin.
|
Elmalılı Hamdi Yazır
|
Şunu da biliniz ki, ganimet olarak aldığınız her hangi bir şeyden beşte biri mutlaka Allah içindir. O da peygambere ve ona yakınlığı olanlara, yetimlere, miskinlere (YOKSUL) ve yolda kalmışlara aittir. Eğer siz Allah'a iman etmiş, hak ile batılın ayrıldığı o gün, iki ordunun karşı karşıya geldiği o (Bedir) günü kulumuza indirdiğimiz âyetlere iman getirmiş iseniz bunu böyle biliniz. Ve biliniz ki, Allah, herşeye kâdirdir.
|
ve :
"YORUMSUZ" olarak bir başka çeviri daha :
Mustafa İslamoğlu :
SANA cihadın bahşettiği gelirler hakkında soruyorlar.( 1 )de ki :" cihadın bahşettiği bütün gelirler Allah'a ve Elçisine aiittir.(2 ) şu halde, Allah'a karşı sorumluluğunuzun bilincinde olun ve aranızdaki ilişkiyi düzgün tutun! bir de Allah'a ve Elçisine kulak verin: tabi ki, gerçekten inanıyorsanız eğer!" (3 )
ŞUNU iyi bilin ki, ganimet olarak aldığınız her şeyin beşte biri Allah'a ve Elçi'ye; dolayısıyla yakınlara, yetimlere muhtaçlara ve yolda kalmışlara aittir. eğer siz, Allah'a ve hakkın batıldan ayrıldığı o gün, -yani iki ordunun karşı karşıya geldiği o gün- kulumuza indirdiklerimize inanıyorsanız( bu paylaşıma uyarsınız): zira Allah her şeyi yapmaya kadirdir.
(2 ) :
bu kalıp ifade, siyasal ve hukuki olgular çerçevesinde " kamu " ya tekabül eder. burada ganimetin Allah'a ait kılınmasının anlamı budur. bununla adeta, kamunun hukukunun Allah'ın güvencesinde olduğu, O'nun bu hukuku korumak için Hz.Peygamber'i görevlendirdiği imâ edilir.
Muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
|