Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Öğrenci98 yazdı:
Merhabalar
Mesajın özünü kavrama ve parelelinde yaşama gayretinde olan insanlara "mealci" diyen zatlara sormak lazım, acaba kendileri dinlerini orjinal metinlerden mi okuyup öğreniyorlar? Yoksa bunlar "bilmediğini de bilmeyen" lerden mi?
Eğer hiçbir açık kapı bırakmıyorlarsa o zaman, "...Benim yaptıklarım bana, sizin yaptıklarınız sizedir. Sizler berisiniz benim yaptıklarımdan ve bende beriyim sizin yaptıklarınızdan.10/41" demek lazım gelmez mi?
Muhabbetle...
Haktansapmaz yazdı:
[öğrenci98 yazdı]"...Benim yaptıklarım bana, sizin yaptıklarınız sizedir. Sizler berisiniz benim yaptıklarımdan ve bende beriyim sizin yaptıklarınızdan.10/41" demek lazım gelmez mi?
Değerli Öğrenci Kardeşim!
Bu zihniyete göre bu âyetin cihad âyetinin nesx ettiği bir çok âyetten biri olduğunu biliyor muydun?
Öğrenci98 yazdı:
Merhaba Haktansapmaz;
Abi siz öyle değerlendirebilirsiniz. Şimdi ben size sorsam, acaba neshettiğiniz bu ve benzeri ayeti devre dışı bırakıp ta, cehd etmeyi tanımlarmısınız desem nasıl bir fikir ortaya korsunuz?
Hem sonra 10/41 ayetini ben asla cehd kavramının dışına taşımıyorum. Bizzatihi cehd kavramının başlangıcında değerlendiriyorum.
Muhabbetle...
Haktansapmaz yazdı:
Değerli Öğrenci 98 Kardeşim!
Dediniz ki:
"Eğer hiçbir açık kapı bırakmıyorlarsa o zaman, "...Benim yaptıklarım bana, sizin yaptıklarınız sizedir. Sizler berisiniz benim yaptıklarımdan ve bende beriyim sizin yaptıklarınızdan.10/41" demek lazım gelmez mi?"
Ben de demek istedim ki; Bu zihniyet için bu âyet mensûxtur /silinmiştir, âyetin hükmü kalkmış, kadr u kıymeti kalmamıştır. Bunu onlara demenin bir yararı olmaz. Kelle kesmek onlar için en büyük cihâttır, en büyük sevâptır!
Ârife târif gerekirmiş! :))
Muhabbetle.
Selam Haktansapmaz abim;
Esasen arife tarif gerekmez. Sizden özür diliyorum. Ben ki arif olmadığıma göre tarif gerekli olup, tarifden sonra hatamı anlayıp geri döndüm.
Saygılar...
Muhabbetle...
__________________ Benliğin galebe çaldığı hiçbir yerde, vahiyden, adaletten ve merhametten bahsedilemez.
|