Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam,
Sorun yöntem sorunu, ayet çevirileri düşüncelerimize sebep olmayacak ayet çevirileri düşüncelerimizin ve yöntemlerimizin sonuçları olacak.
Denetlenemez bir bilgi kaynağı ve denetlenemeyecek bir geçmiş var karşımızda.
Yaratıcının bir ağaçla olan ilişkisini gözlemleyebilir denetleyebiliriz, yaratıcının bir kuşla olan ilişikisini denetleyebilir ve gözlemleyebiliriz, ama seneler öncesi insanlarla olan ilişkisini ne gözlemleyebilir ne de denetleyebliriz.
Kuş'un salatı kuşluğunu yapıp uçması ise Adem'in salatı da adamlığını yapması olsa gerek. Kimi kanatlılar vardır uçamaz sadece sıçrar, kimi kanatlılar vardır süzülür, kimi kanatlılar vardır kanatları çarpacakmış gibi uçar.Yani hepsinin bir şekli vardır ama hiç birinin şekli her birine yazılmamıştır.
Yine aynı şekilde kur'an'ın insanlar için yeri çok önemlidir.Bir başka iletimde çölde yaşadığı bir "sorun" neticesinde çöle bir kazık çakan ve kendinden sonrakiler için de "çözüm" olabilmesi adına o kazığı orda bırakan adam ile o kazığa takılarak "sorun" yaşayan adamın kendinden sonrakilerin aynı sorunu yaşamaması için "çözüm" olarak o kazığı çıkartması ile ilgili bir örnek anlatmıştım.
Aynı çöl coğrafyasında ardışık zamanda bir çözüm bir başka sorunu doğuruyorsa, düşünelim artık gerisini,Kur'an hitap ettiği zaman içerisinde çözümdür, lakin çözümler sorunlar olmadan sorundan başka bir şey doğurmaz, ve çözümler doğal süreçle gelişir aynı sorunların kendiliğinden geliştiği gibi,
Karşımızda 1400 küsür sene öncesi çakıldığı söylenen bir "kazık", peşpeşe ona takılarak düşüyoruz, ve bunun adını da bedel ödemek, cennet için sıkıntı çekmek koyuyoruz, ne de olsa kutsal olan "çözüm" değil kutsal olan "kazık"!!!
Bence artık "perde arkasından" vahiy alma zamanı geldi, kanatlıların farklı şekilleri ve farklı şekillerde uçuşları bizlere ne vahyediyor, iklim ve coğrafyaya göre farklılık arzeden ağaçların yaprakları "şekil ve renk", ebatları neyi ifade ediyor.
Dünya farklılıklar üzerine bina edilmişken nasıl olurda insana dair genel geçer kurallar konulabilir.
Esenlik dileklerimle
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|