Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Dilencilik, dilendirme sektörü daha doğrusu ki daha doğrusu çetelerin ve mafyaların kurdukları ağlar,
Bir kişi günde 100 kişiden 1 lira alırsa ayda 3 bin tl eder,( cuma namazları cenazeler vesaireleri de aylık ortalamaya yaydım)
Bu şebekede minimum 10 kişi çalışırsa bu aylık 30 bin tl eder.
Dilendirdikleri 10 kişiye 5 bin tl masraf yapsalar ellerine geçen rakam 25 bin tl olur,
Yıllık bu rakam 300 bin tl eder.
Bahsettiğin adalara tatile giden insanlar arasında bu şebekelerin liderlerinin olmadığından emin misin ?
Kur'an bir yerde bir sorun var ise sorumluluğu ilk önce o soruna şahit olanlara yükler, şebeke liderlerine saldırmak ile şebekeler çökertilemez ki, daha doğrusu ikame ile neticelenmiyecek bir salat ile ancak yıkım yaparsınız,
10 kişi hiç bir şey yapmasa hiç bir kazanç getirmese şebekenin bu 10 kişiye harcaması gereken tutar aylık 5bin tl, kişi başı toplanan para miktarı azaldığı zaman 100 kişi elli kişiye düştüğü zaman kar daha düşük masraf ise gene sabit kalacak, tabi bu da para sahiplerini rahatsız edecek bu sefer eldeki sermayelerin yani dilencilerin azalmasına neden olacak ya da masraflar kısılacak ve azalan yemekten pay almak için kavgalar ölümler başlayacak biz ağın dışına çıkartıldıklarını düşünürsek,
Ellerimizle eroinman yaptığımız her gün 100 lira vererek bir nevi bir miligram uyuşturucu verdiğimiz insanları ağın dışında nasıl ve nerde istihdam edeceğiz, o günlük 100 liranın gelmesine alışmış daha doğrusu alıştırmışız,,,,,
Tesbihsiz salat olmaz omurgasını ayağı kaldırmak istediğiniz sistemin omuz vermek istediğiniz kurulumun, düzeltmek istediğiniz yanlışın yerine neyi ikame edeceksiniz, tek tek taneleri bir biri ile kordine etmeden toplamında zikre ulaşıp bütünü oluşturmadan nasıl salat edeceğiz,
Adalara tatile gidenleri görmüyoruz ama dilenci abilere yükleniyoruz hayır, kendimize yüklenelim, kendimizin payı ne ise onu sırtlanalım ilk önce,
Zirvede olanların kafalarına taş atarsanız ya gücünüz yeter ya da yetmez, hadi taşı yukarı attınız o kadar yukarı hem de ve hadi farzedelim ki kafasını kopardınız bir alt sıradan yerini alacak hemen hazırdır, tabi bu safım belli oldu karınca misali gibi doğru söylemlerle heveslerimizi meşru hale getirir,
Ton Jaa diye felaket bir dövüşcü var bunun filllerini kaçırıyorlar elman bulduğunu yere seriyor filini kurtarmak için en sonunda devasa adamlar çıkıyor karşılarına ama o da ne adamlara ne yumruk ne tekme ne kafa hiç bir şey ifade etmiyor, bizimkisi vahşi devasa hayvanlar konusunda ustasının taktiğini hatırlıyor ayaklarına saldır tendonlarını kes,
Dev gibi adamların ayak bileklerine diz kapaklarına dirseklerine nokta vuruşları ile et yığınına çeviriyor,
Hiç bir sermaye veya hiç bir ihtiras sahbi insan ölü sektörlere yatırım yapmaz sektörü öldürmek yerine işletmecileri ortadan kaldırmaya çalışırsanız yapacağınız bölünerek çoğalmalarını sağlamaktır, doğan boşlukları ikişer üçer dolduracaklardır,,
Musa Fravunun orduları ile neden savaşa girmedi!!!
Musa Fravunun sarayında nasıl öyle posta koyabildi!!!
Musa fravunu ayağından yakalamıştı İsrailoğulları,
Elinde bir asa vardı bir ona dayanıyordu, bir yaprak topluyordu bir denizi darb ediyordu, asa diş kurcalamak için değildir,
Bana sorarsanız şuanda ne bir sistemin yıkılması ne bir şebekenin çökertilmesi ne de yanlış işleyen bir meclislerin yıkılması taraftarıyım zira ikame edeceğimiz yerine koyacağımız hiç bir şey yok, yıkılmasını istediğiniz şeylern yıkılması maksimum bir yıl içinde yıkılır bu çok kolaydır lakin bu şekildeki toplu eylemler ezansız olmaz,
Biz tesbih çekmeden salat etmeye kalkıştığımız sürece ikame değil ancak yıkım yaparız, sonra da boşluktan ve durağanlıktan kouşmaya ve birbirimizi yemeyi marifet satarız,
Sen ve şuan, vurgusunu asla unutmamak lazım, Şuanda güçlü bir sen olmak eldekileri makul ölçüde değerlendirmektir,
Rabb müslümanları nur'a çerağa benzetir sürekliliği ve istikrarı olan ters tavır ise yıldırımdır çakar yürürsün ve söner durusun,
Esen kalasınız
Sevgi ile
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|