Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Kıyamet
günü o kötü azabtan kendini yüzü ile kim koruyabilecek?
Ve zalimlere "Kazandığınızı tadın" denmiştir. (ZÜMER
SURESİ / 24)
Kıyamet günü o kötü azaptan kendini dünyadaki
kıblesi/yönü/gidişatı/malı/evlatları/gururu/yolu/inançlar
ı/g üvendikleriyle kim koruyabilecek? Ve
zalimlere "Kazandığınızı tadın" denmiştir. (ZÜMER SURESİ
/ 24)
ibrahimizm ikinci "meal" mealden çok yorum gibi
görünüyor..
Hani biraz zorlama olmuş;bivechi den kıblesi/yönü/gidişatı/malı/evlatları/gururu/yolu/inançlar
ı/güvendikleri anlamı çıkartmak için baya bir zorlamak
lazım:)
Yinede yorum yorumdur...
selametle...
Metehan kardeşim,ben bu ayete yaptığın yorumun zorlama değil eksik bile olduğunu düşünüyorum..ayet açıkça dünyaya işarettir..hani malınız sevinciniz böbürlenmeniz sizi korumayacak,hani şu bozuk yönünüz bozuk tavrınız,bu kalabaklıklarınız v sv svs ..hiç biri..ayet gayet açık..bivechi burada sima değildir..bivech..seninde benimde şu an üzerinde olduğumuz yön/kıble/gidişat/mal/evlatlar/gurur/yol/inançlarıdır..ve zaten dünya hayatının vechi bir oyun ve aramızda bir böbürlenmeden başka birşey değildir..yani ayet siz tüm yardımcılarınızı arkanıza alsanızda sizin vechinizi oluşturan bu sahipleriniz sizi korumayacaktır..demektedir,sevgili Metehan..ve son olarak..benim unuttuğum soruyu hala sormadın..yoksa ondan beni affettin mi?
ve son olarak,kim mealden kuranı anlayacak? sevgili kardeşim kimse mealden motamot çeviriden istediğini alamaz..motamot çeviri/meal ancak,kişilere kuranı anlamalarını kolaylaştıracak yorumlar sunmasına ışık tutar..selametle
Yüz/ön cephe kişinin kendisini ifade ediyor. Çünkü kişi ön cephesiyle bilinir, tanınır ve ayırtedilir. Kuran'da da yüz kişinin/şeyin bizzat kendisidir. Kuran'da yüz gerçek anlamda surat anlamında sarfedilmemiştir.
Ele gelince el de Kuran'da çok nadir uzuv anlamına telaffuz edilmiş, Özellikle çoğul ve ikili olarak o da yüz gibi kişi anlamındadır. Çok defa da "ön" anlamına geliyor.
Yüzler ve eller de nefs gibi kişinin bizzat kendisini temsil ederler. Eller insanın yaptıklarına karşılık, yüzler de onunla tanınması nedeniyle insanın kendisini temsil ediyor. Eller, yaptıklarını dile getirmek açısından iki eli olmayan için de söylenir. Eller güç ve hakimiyet anlamında da geliyor.
İŞTE O GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERDİ. YÜZ KİŞİNİN ÖZ BENLİĞİDİR. KİŞİNİN KARAKTERİDİR. ŞAHSİYETİDİR. SİMASIDIR. YANSIMASIDIR. ONUN YÜZÜNDEN : YANİ O SEBEB OLDU MANASINDA BU DEMEK OLUYORKİ ; YÜZ KİŞİNİN TA KANDİSİDİR.
Katılma Tarihi: 21 mart 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 33
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Zümer suresinde iki tane çok derin araştırılması gereken ayet var. Gerçekten bu ayetler benim kafamı karıştırdı.
Zümer 10: De ki: "Ey iman eden kullarım, Rabbinizden sakının. Bu dünyada iyilik
edenler için bir iyilik vardır. Allah'ın arz'ı geniştir. Ancak
sabredenlere ecirleri hesapsızca ödenir."
Burada mealciler, parantez içine Tarafımdan Deki diye eklesede özü direk yukarıda yazıldığı gibidir. Yani ayetten Peygamberin insanlara kullarım demesi gibi bir anlam çıkıyor ki bunun ne kadar yanlış olduğunu sizde takdir edersiniz.
Bu konuya bir açıklık getirebilir misiniz?
Bu konuyla ilgili ciddi bir araştırma malesef bulamadım. Tek açıklama Hakkı Yılmaz'dan gelmiş o da bana makul gelmedi. Kur'an'ın tahrif olduğu yönünde bir açıklama yapmış ki ben bunu kabul edemem...
Zümer 53: De ki: "Ey
kendilerine kötülük edip aşırı giden kullarım! Allah'ın rahmetinden
umudunuzu kesmeyin. Doğrusu Allah günahların hepsini bağışlar. Çünkü O,
bağışlayandır, merhametlidir."
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma