Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selamlar Metehan,
şu üstteki iki iletinde şeffaflıkla yazılmışlar..bu sorgulamaları çocuk aklınla yapmıştın,bunlar çok muhteşem aklı yürütmelerdi..devamını getir diyorum ve bunlar için sağol diyorum..
fakat 2.iletindeki,
Bir DİSİPLİN oldugu ve bircok insana gerekli oldugu ve insanları bir rutine donusmesine ragmen sıratel mustakime paralel tuttugu su goturmez bir gerçek.
sözlerini yanlış buluyorum..şekilsel namazın insan hayatına kattığı DİSİPLİN adına,insanlar Doğru inanıştan/kavramaktan mahrum kalıyorlar ve bu disiplininde sıratımustakime falan götürdüğü yok..götürdüğü yer Hasta adamların toplandığı mekan..şekilsele insan ancak Hakkıyla gerçeği bildiğinde tamammül edebilir..yani Hasta olmaz..iş kişinin islamı anlama noktasında bitiyor..
hani iş çocukça düşünmekten açılmıştı ya..ard niyet olmadan,karıştırma bozma amacı gütmeden,safça tertemizce..
geçen bir yazımda insan muamelatlarda kısıtlanabilir ama ibadette kısıtlanamaz çünkü insanı o anında kısıtlamak baskı altına almak ona yapılacak en büyük kötülüktür babında diye görüş belirtmiştim şimdi bunu yazmamdaki neden..1-Bunu yaşadım yıllarca,biliyorum içini dışını ve 2-sebep ise evladım..sordum nasıl artık kendin geliyorsun..kaçmakta yok..hatta bazen ben kaçarken sen geliyorsun ve hatta sen bir kendi başına birde bizimle tespih ediyorsun..banan dedi ki..evvelden zor gelirdi çünkü birşeyleri hatalı yapmak korkusu ve şeklin dışına çıkamama sıkıntısı ve dolayısıyla Rab nasıl olurda bunu emreder,oysa ben gelmek bile istemiyorum,hep aynı hareketleri yapmaktan ve namazda kısıtlanmışlıktan rahatsızdım..ibadetimde hiç olmazsa istediğim gibi Rabbi anayım..Rab buna kızmadıki..neden Rab ayakta otururken secdedeyken dua etmemizi istesin ki..ben yüzüm göğe dönük Rabbe seslenmekten aslında çok mutlu olurum..ama bu şekiller bana Rabbe değilde buı kılınana saygı göstermemi istiyor gibi..bu şekiller beni boğuyor...yani birşeylerin ters gittiğini seziyordum demişti..ama sen bana salatı anlattığında artık içtenlikle geliyorum isteyerek üşenmeden sıkılmadan,ne işim olursa olsun tesbih zamanım benim için önemli..asla unutamam..çünkü hoşuma gidiyor çünkü özgürüm.. :) çocuk aklı işte..
ve son olarak ilk iletin için Allah razı olsun diyorum..ikincisi için biraz daha çocukça düşünmeye devam diyorum..
|