Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam asım abi,
Umarım iysindir, söylediklerine katılıyorum insan bu her hayra muhtaç, yeterki ihtiyaçlarının farkına varsın,
İnsan nasıl erdemli olabiliyorsa öyle olmalı bunu nasıl başarabiliyorsa diye bir gurup arkadaş sohbetinde bir kardeş seslendirmişti öz olarak aynı görüşte olsam da söz dizimlimlerinde o sözün çıktığı ağızı da anayım, insan iyi kötü işler yaparak gerçekleştiremez değil mi, yani kendine meydan okuyamaz zira o bir sistem ile var, nasıl ki alköle rağmen ayık kalamıyorsa, kötüye rağmen de iyi olamaz,
Haklısın kur'an da değerlendirilmeli bu doğrultu da ki zaten derdi hayır olan bir insanın güzellik gördüğü kendine hayrı dokunacağına inandığı bir şeyden yüz çevirmesi de düşünülemezki, lakin şöyle bir durum var ortada ki,
İsanın açılacak dediği kapısı kendisini çalanlara, Muhammedin sırat-i müstakim dediği yol yürüyenlere, Rabbin öğüt dediği de öğüt alabileceklere,
Nedense sinirden/ateşten hoşlanmıyorum, herhalde ateşi ile erdemi söndüreceğini düşünen iblis geliyor tasavvuruma,
Ellerindeki kitapla övünen ve doğruluğun yegane kaynağını yahudi olmakta arayan insanlar ile ellerindeki kur'an'la övünen ve doğruluğun yegane kaynağını arıyan insanlar arasında bir fark göremiyorum,
Daha vahiy inerken bu sapmaya düşenlere, Muhammedin dilinden
NE SİZİN KURUNTULARINIZLA NE DE EHLİ KİTABIN KURUNTULARI İLE diye başlayan ayet bir şamar gibi geliyor,
17 AĞUSTOS DEPREMİNDE BİR AYET İNİYOR DİYOR Kİ
KİM BU AYA ŞAHİT OLURSA O GÜN GÜN AĞARANA DEK KENDİNİ UYUMAKTAN ALI KOYSUN, ARTIK SİYAH İPLİK BEYAZ İPLİKTEN AYRILINCA ( DOĞRU MU YANLIŞ MI İSKAN POLİTİKALARI NETLEŞİNCE) UYUYUN, DİNLENİN,
AĞUSTOS BİZİM AĞUSTOSUMUZ VE O AĞUSTOS DEPREMLE ANLAMLI AĞUSTOS,
RAMAZAN MUHAMMEDİN RAMAZANIYDI VE O RAMAZAN MUHAMMED VE KAVMİYLE ANLAMLIYDI,
BU NE KADAR RAHAT VE HAZIRCILIKTIRKİ BAŞKALARININ GÖĞÜS GERDİĞİ SORUNLAR İLE ANLAMLI OLAN METODLARI VE UYGULAMALARI, SEBEPSİZ GEREKÇESİZ YANİ AMAÇSIZ YOL EDİNİP MUTLULUK YURDUNUN KAPISINDA OTURMAK,
İSANIN DİLİYLE GÖKSEL EGEMENLİĞİN KAPISINDA OTURMAK NE İÇERİ GİRMEK NE DE KİMSENİN GİRMESİNE MÜSADE ETMEMEK,
ŞİMDİ DAHA İYİ ANLIYORUM BEN KURBAN DEĞİL MERHAMET İSTİYORUM DİYEN İSAYI, ALIN ADAK DİYE SUNDUĞUNUZ ORUCUNUZU, HACCINIZI, RAMAZANINIZI, NAMAZINIZI, DİNİNİZİ, İNANÇLARINIZI,
RAMAZAN, FECR, İŞA, HACC, MUHAMMED VE KAVMİ İÇİN ANLAMLI İDİ,
RAMAZAN, FECR, İŞA VE HACC BİZİM OLUNCA BİZİM DE ONLAR KADAR ANLAMLI OLACAĞIMIZI SANIYORSAK YANILIYORUZ,
ONLARIN ANLAMLARI BİZLERİN PUTLARI OLMASIN,
BİREYLERİN, UYGULAMALARIN ANLAMLARINA SEBEP OLAN GEREKÇELER BİZLERDE YOK Kİ,
DÜŞÜNÜRÜN DEDİĞİ GİBİ BİR NEHİRDE İKİ KERE YIKANMAZ,
SIRF AY DÖNMESİ GEREKEN SÜREYİ DÖNDÜ DİYE YEMİYOR VE İÇMİYORSANIZ VEYL OLSUN SİZE,
OYSAKİ BUNU YAPMANIZ GEREKEN ZAMAN BALIKLARIN AKIN AKIN GELDİĞİ ZAMAN İDİ,
İNSANLIK TARİHİNDE KİTAPLARIN OLMADIĞI DÖNEMİ LÜTFEN HATIRLAYIN,
Ateş, toprağa hakim olmayacak, örtüyorum kabarmaya başlayan ateşimin üstünü ve bir parça toprak serpiştiriyorum,
GÜNEŞ AY BATTIĞI İÇİN DEĞİL VAKTİ GELDİĞİ İÇİN DOĞAR,
Esen kalasınız,
Hayır güzellik temennilerim ile
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|