Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
MErhaba,
yunus emre yazdı : Sahibini bulamadıysan ve zaten senin de o mala ihtiyacın varsa afiyetle yer misin? Elbette yersin.
yunus emre kardeşim yukarıda yazdığın bu örnek üzerinden başımdan geçen bir olayı, GENELE örnek olması açısından anlatmak istiyorum, lütfen üzerine alınma.
Bir yaz akşamı sahildeki çay bahçesinde oturuyorduk, ailem ve yeğenlerim. Yeğenlerimden birisi heyecanla yanıma geldi:
-dayı, yerde 20 tl var...
sesi bile titriyordu. çünkü almış olduğu bir terbiye vardı. Ben çok biliyorum ya, aklıma da çok güveniyorum, hemen hükmü verdim :
-yeğenim, o parayı al ve çevrene bak, para arayan birisini görürsen, hemen sor para mı kaybettin, ne kadar diye. eğer öyle birisi olmaz ise o para senin HAKKINDIR!!!
hanım itiraz etti, olur mu yahu, o para YİNE DE onun HAKKI olamaz.
tabi Rabbim lutfetmiş biraz gevezeyim, biraz da kafa basıyor, ikna ettim, KENDİ GÖRÜŞÜMÜN doğru olduğuna!!!
Yeğen parayı cebine attı ve o para ile çay paralarını ödemeye GİTTİ ve TAM o ESNADA Rabbimin 2,5 yaşındaki emanet olarak verdiği OĞUL, KAYBOLDU !!!!!
Onu ararken, bir yandan dua ediyordum : Rabbim senin ADINA yanlış HÜKÜM vermekten sana sığınırım, lütfen bana oğlumu bağışla, o para kadar bağışta bulunacağım..
vE çocuk BULUNDU !!!:) çokşükür.
O para yeğende kaldı ve bir seyyar satıcıdan 1-2 tl lik şeylere 20 tl verdim. adamda mutlu oldu, şaşırdı ...yeğenlere de bir şeyler ısmarladım...
Demem o ki, KÜÇÜK bir meselede BİLE yanlış hüküm, memleketlerin azabına sebep olabilir. damlaya damlaya göl olur.
ve elbetteki Yusuf kardeşimin temas etmek istediği noktada, burada KİMSE FİRAVUNA hesap sormanın ne kadar önemli ve GEREKLİ olduğuna İTİRAZ etmez.
Ancak yusuf kardeşim, NASILSAK öyle YÖNETİLİYORUZ.
Bağımsız bld. bşkn. adayı oldum. Hemen sokağımdakiler söz verdikleri halde, komple ÇIKARLARI için, pazarlıkla başka adaya oy verdiler. çünkü onlar ONLARA göre daha güçlüydü.
Çok geçmeden bana ŞİKAYETTE bulunmaya başladılar :)
SElametle,
|