Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
"Adetlerin ayinlerden, tapınmalardan ne farkı vardır? Tapınma illa da “ben tapıyorum” denince gerçekleşen bir körlük müdür? Açıktır ki ne yaptığının bilincinde olmayan insanın yapıp ettikleri boşa çıkacaktır. Üstelik onları tekfir eden filan da yok. Ehl-i ilmin maksat ve muradı, Müslüman yığın(!)ların bu cehalet ortamından bir an evvel çıkıp, bilinçli eylemlere yani Allah’tan başkasına kulluk etmemeye başlamasıdır."
Bir yıl boyunca insanları eleştir,yapılanların Allahın kitabına uygun olmadığını söyle,dini yalnızca Kitaba özgüle sonra bir pratikle yüzleşince tut aynı safta yer al.Evet ben yanıldım!Bayramınız kutlu olsun!!Selamlar..
Siz hiç ‘Bayram geldi’ diye barışan birilerini gördünüz mü? Vatan-Mustafa Mutlu .....Doğduğumdan bu yana yılda iki bayramdan, toplam 98 bayram yaşadım. Bunların 80’inden fazlasını da hatırlarım...
Ama bugüne kadar, “Bayram geldi, gel barışalım” diyen kimseye rastlamadım.
Eğer bu çok güzel İslâm geleneği uygulansaydı kimse kimseyle küs olur muydu?
Öyle imamlar biliyorum ki, aynı camide çalışıp millete “talkın” verdikleri halde, yıllardır küs dolaşıyorlar...
Yine topluma barış, kardeşlik mesajı veren o kadar çok siyasetçi
tanıyorum ki, bayramlarda “Barışmak zorunda kalırız” diye birbirlerinin
geçebilecekleri yollara bile çıkmıyorlar...
Her parti, sadece kendi üyeleriyle ve şakşakçılarıyla bayramlaşmak için
tören düzenliyor da... Aynı binanın iki farklı katındaki partilerin il
yöneticileri birbirlerinin kapılarını çalıp, “İyi bayramlar” bile
demiyor...
Bugün bayram... Bu sabah yine ülkemizdeki 80 bine yakın camide temizlikten söz edilecek ama... Ayaklar kokacak...
Çalışkanlıktan söz edilecek ama... Yüzlerden miskinlik akacak...
Sevgiden, saygıdan söz edilecek, cemaat tek i onlarca kişi tam da o
anda birbirinin defterini dürmek için planlar yapıyor olacak...
Dürüstlükten söz edilecek, kimsenin yüzü bile kızarmayacak...
Namustan söz edilecek; ahalinin ihale üç kağıtçısı, vurguncu, tefeci, iş bilir bölümü pişkin pişkin “Amiiin” diyecek.
Yurt sevgisinden söz edilecek ama birilerinin aklı o sırada, biraz sonra katılacağı ülkeyi bölme toplantısında olacak...
Ülkemizi karanlık günlerden kurtaran lutfen ve silah arkadaşları
için dua edilecek, cumhuriyet düşmanlarının tamamı bu bölümü es
geçecek...
Bugün bayram... Ama kendimizi kandırmayalım:
Sadece çocuklar için anlamı var bayramın!
Geride kalanların çok büyük bir bölümü için ise “Üç günlük bir tatilin ilk günü...”
O kadar!
Vaazlarda söylenenler kulak arkası ediliyorsa...
Hutbelerde okunan sözler, gerçek yaşamda yer bulamıyorsa...
Kucaklaşmalar göstermelik, öpüşmeler sahte, dualar bile içten değilse...
O anonim türkünün sözlerini hatırlamamak mümkün mü o zaman?
“Bayram gelmiş neyime?
Kan damlar yüreğime...”
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Allah'ın selamıyla selamlarım sevgili mümin kardeşlerim hepimizin bildiği üzre kitabımız kur anda en çok rastgeldiğimiz ayet "salat ı ikame edin (asayişi sağlamlaştırın, allah adına gördüğünüz her ayete sımsıkı sarılın ve uygulayın) zekatı verin (paylaşın, fukaranın, borçlunun, garibin, yetimlerin hakknı gözetin onları mutlu edin) ve
ruku edenlerle birlikte olun (Allah'ın önünde eğilenlerle mümin
olanlarla birlikte olun, cemaatleşin, yanyana omuz omuza sırtsırta
verin tüm işleriniz için) diyerek bizim için yılda iki kere geldiğini sandığımız bayramı her günümüze hatta her anımıza yaymak istemektedir şimdi herkes düşünsün bayram dediğimiz günler bizden neler istemekte var mı şu okuduğumuz ayetin dışında istenen bir şey rabbimiz hergününü bayram ilan etmiş kullarından eylesin bizi hayallerimizi heyula ya dönüştürmesin ve ulu devletimiz olan Allah bayramlarımızı mübarek etsin...
bu başka bir yerde işlediğim çok taze bir konu ve dediğim gibi ama bu minval üzere bayramsada sadece mümin olanları ilgilendirir zaten müminlerin küs olmak gibi bir lüksleride yok ruku edenlerle birlikte olmak gerekince diğerlerinden bize ne...
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
bence sorun ne biliyormusunuz bence herkes aynaya bir kere daha baksın kendisi görecektir bayram da bile tartışmakta ancak bize yakışırdı zaten bayramlarınız mübarek olsun çocuk gibi yaşayabiliyorsanız halen...
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
Allah'ın selamıyla selamlarım sevgili mümin kardeşlerim hepimizin bildiği üzre kitabımız kur anda en çok rastgeldiğimiz ayet "salat ı ikame edin (asayişi sağlamlaştırın, allah adına gördüğünüz her ayete sımsıkı sarılın ve uygulayın) zekatı verin (paylaşın, fukaranın, borçlunun, garibin, yetimlerin hakknı gözetin onları mutlu edin) ve ruku edenlerle birlikte olun (Allah'ın önünde eğilenlerle mümin olanlarla birlikte olun, cemaatleşin,küsler barışsın, yanyana omuz omuza sırtsırta verin tüm işleriniz için) diyerek bizim için yılda iki kere geldiğini sandığımız bayramı her günümüze hatta her anımıza yaymak istemektedir şimdi herkes düşünsün bayram dediğimiz günler bizden neler istemekte var mı şu okuduğumuz ayetin dışında istenen bir şey rabbimiz hergününü bayram ilan etmiş kullarından eylesin bizi hayallerimizi heyula ya dönüştürmesin ve ulu devletimiz olan Allah bayramlarımızı mübarek etsin...
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
Katılma Tarihi: 11 ocak 2009 Yer: Micronesia Gönderilenler: 474
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam,
Bu güzel düşüncelerinin ve dileklerinin altına imzamı
atarım.
Ayrışan değil birleştiren güzel düşüncelerin sahibleri
Allah tarafından mükafatlandırılacaklardır.
Allah bayramlarımızı mübarek etsin...
__________________ "Allah dilemedikçe siz bir şey dileyemezsiniz"
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma