Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
KURAN YOLUNDA Forumunda, Yaşar Nuri ÖZTÜRK'ün son kitabı hakkındaki eleştirilerimi sıraladığım yazım silindi.
nedenini sormak için yazdığım ve içinde asla hakaret ya da küfür olmayan sözlerden oluşan yazılarım da silindi.
ve işin en vahim tarafı CEVAP YAZMA hakkım engellenmiş.
ben de forumdan silinmem talebini moderatöre özel mesaj attım.
SONUÇ, kişilerin kendilerine koydukları isimlerin hiç bir önemi yok. ZALİMLER kendilerine ülkücü de dese, kemalist de, sünni de şii de, HANİF de, sosyalist de.... ne derlerse desin FAŞO kafa aynı. kendi gibi düşünmeyeni sahte rablerini ilahlarını sorgulayanı İNDİR.. SUSTUR..ENGELLE gerekiyorsa ÖLDÜR.
................................................... ( YAZININ BU BÖLÜMÜNDEKİ SIFATLAR MAKSADI AŞTIĞI DÜŞÜNÜLEREK TARAFIMDAN SİLİNMİŞTİR. ) SÜREKLİ KINADIKLARI ELEŞTİRDİKLERİ gelenek dincilerinden tek farkları kendilerine taktıkları süslü isimleri.. kafa aynı kafa.. ellerine mutlak ikitdar geçirdikleri her yerde ister bir forum olsun ister devlet hemen tağutlaşır ve kendilerinden olmayanlara zulmederler, sustururlar. ..........................
NOT : Yukarıdaki sözlerim o sitenin bu zulmü işleyen Moderetörlerinedir. Diğer değerli insanların lütfen yanlış anlamamasını rica ederim ve onları tabiki ayrı tutuyorum bu sözlerin içeriğinden.
NOT 2 : Kendi şahsi sitem olan www.temizfikir.com da yayınladığım yazıların altına, ya da ziyaretçi defterine bakanlar şahsıma yazılmış ve çoğu eleştiri sınırlarını aşıp hakarete dahi varabilecek yazıları ONAYLAYIP YAYINLADIĞIMI ve USANMADAN TEK TEK CEVAPLANDIRDIĞIMI görebilirler. Benim bildiğim KENDİNE VE İNANCINA FİKRİNE GÜVENMEYENLER SİLER, ENGELLER, duruşu inancı sağlam olanlar, emin olanlar ise bu konuda rahattır ve asla bu tip zorbalıklara başvurmazlar.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
İlgili sitenin moderatörü değilim,bu site gibi takipçisiyim.
Eğer o siteye giren biri varsa ilk göreceği sitenin en üst kısmında sitenin bir tartışma platformu değil,paylaşım platformu olarak kullanılmasının istendiği yazıdır.
Yaşar Nuri'ye yazdığınız reddiye tartışma misyonlu sitelere uygun olmakla beraber,paylaşım misyonlu ilgili siteye uygun değildir.Yoksa kimsenin amacı onun bunun avukatlığını yapmak değildi.
Her ne kadar sitenin kendine biçtiği misyonuna hizmet etmesede yazınızın silinmemesi bence daha iyi olurdu.Ama bu ilgili site yöneticilerini zalimlikle neredeyse firavunlukla suçlamanıza ve insanları bu kadar kolay tekfir etmenize sebep olamaz.
Demem o ki,zalimlik de mazlumluk da bu kadar kolay şeyler değil.
Eğer bu iş bu kadar kolaysa Ammar ve ailesine de,Ebu Cehil'e de haksızlık etmiş oluruz.
Sakin olmanızı öneririm.
__________________ Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir...
Snobyx kardeşimin söylediklerinde haklılık payı var. iyi niyetle bile olsa; hakikaten zalim vb. kelimelerin kullanımında biraz daha hassasiyet göstermek gerekir diye düşünüyorum, bende.
ve, " zalim + Hanifcikler " kelimeleri, yan yana geldiğinde bile vermiş olduğu olumsuz görüntü açıktır. muhakkak ki bu sonuç, temiz yüreğinde oluşan bir infialin sonucu olsa bile, bunlar bence özenle korumamız gereken kelimeler olmalı.
Muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
SONUÇ, kişilerin kendilerine koydukları isimlerin hiç bir önemi yok. ZALİMLER kendilerine ülkücü de dese, kemalist de, sünni de şii de, HANİF de, sosyalist de.... ne derlerse desin FAŞO kafa aynı. kendi gibi düşünmeyeni sahte rablerini ilahlarını sorgulayanı İNDİR.. SUSTUR..ENGELLE gerekiyorsa ÖLDÜR.
yazıklar olsun bir de utanmadan kendilerine "Kuran müslümanı" "HANİF" gibi isimler takmışlar. tatlı su hanifleri sizi.
ZULMÜN ne olduğunu insan bilir. sen -çok insanın yaptığı gibi - zulüm ile İŞKENCEYİ birbirine karıştırıyorsun.
selam ile.
Selamlar,
Okuduğumu ve ima edileni anlayacak kapasitede bir insanım.
Altını çizdiğim ve koyulaştırdığım kısımlarda moderatörlerin sahte Rab ve ilahlarını korumak amacı ile bu sahte ilahları sorgulayan kişi olan sizi susturduklarını iddia ediyorsunuz.Yazı ortada.Bildiğim kadarı ile buna Kuran ''şirk''diyor,bunu yapana da müşrik veya kafir diyor.Şirk'de yine Kuran'dan anladığımıza göre zulmün bir çeşidi.
Dolayısı ile yazınızda apaçık bir itham var.Ayrıca ''tatlı su hanifleri'',''zalim hanifcikler'' gibi alaycı lakablar yine bildiğim kadarı ile Kuran müslümanlarına yasak.
Hucurat 11
Ey iman edenler, bir kavim kavimle alay etmesin, belki kendilerinden daha hayırlıdırlar; kadınlar da kadınlarla,belki kendilerinden daha hayırlıdırlar. Kendi nefislerinizi (kendi kendinizi) yadırgayıp-küçük düşürmeyin ve birbirinizi 'olmadık-kötü lakablarla' çağırmayın. İmandan sonra fasıklık ne kötü bir isimdir. Kim tevbe etmezse, işte onlar, zalim olanların ta kendileridir.
Değerli kardeşim,eleştiri yapmak herkesin ve en başta sizin hakkınız ama insanları şirkle itham iki kere düşünülmesi gereken bir konu bence.
Zannımızda hatalı isek,Rabbim esirgesin ahirette zor duruma düşeriz.
Selametle...
__________________ Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir...
Kuranyolunda.com'un üst tarafında o forumun tartışma değilde paylaşım forumu olduğu yazıyordu dikkatimden kaçmamıştı..ve orada kişilerin genelde salt paylaşım ve paylaşım üzerine yazıştıklarını görmüştüm.. paylaşım derken de genelde Kuranın şu ayetinden ne anladım babında..bu sebeple o forumdan o tip yazınızın silinmiş olmasını yadırgamayınız..Kafa dinleyerek paylaşım yapmak isteyenler için ideal bir forum..
snobyx, ben kimseyi tekfir etmedim. yapılan eylemi ortaya koydum. ONLARCA BENZER MESAJDA GELENEKÇİLER YA DA ONLARCA DOKUNULMAZ İSİMLER İLE ÇOK DAHA AĞIR İTHAM VE ELEŞTİRİLERİN YER ALDIĞI MESAJLAR ALKIŞ YAĞMURUNA TUTULURKEN, YNÖ ve MKA ile ilgili eleştirilerin ki siliniyorsa ve verilen cevaplarda onlar masum-dokunulmaz ilan eidliyorsa BEN DAHA NE DİYEBİLİRİM.??
İbrahimim dost, lütfen dikkatli okuyun ilk mesajımı isyan etitğim nokta SİLİNME değil, bunu sorguladığım mesajlarımın silinmesi ve CEVAP HAKKIMIN BANLANMASI..
hasan öktem dost, ZALİMLİK zlaimliktir, masum bir insanın hakkının yenmesi ZALİMLİKTİR, cevap hakkının elinden alınması ZALİMLİKTİR, bunu yapan adına HANİF derse o ada zarar verir ve ben ona HANİFCİK derim. dikkat ZALİM HANİFLER demedim ZALİM HANİFCİKLER dedim.
sonuç, gene hakkı söyleyen suçlu çıktı. bir kişide YA KARDEŞİM ADAMIN HADİ YAZISINI SİLDİNİZ NEDEN CEVAP HAKKINI BANLADINIZ ENGELLEDİNİZ, BU APAÇIK BİR ZULÜMDÜR DEMEDİ.
"bizim formayı" giyenler ne yapsa masumdur ya da illa bir mazereti vardır rakip formayı giyenler aynı şeyleri yapınca VURUN DİBİNE KADAR.. mantık bu. hanif müminler KOORDİNATLARIN ADAMLARI DEĞİL HAKKIN ADALETİN ADAMLARIDIR, velev ki öz nefisleri ya da babaları ya da oğulları ya da aşiretleri aleyhine bile olsa.
bu iş gördüğünüz gibi zor arkadaşlar, öyle kolay değil.
"SEN DE KENDİNİ YARGILA EN ZORU DA BUDUR ZATEN" Küçük Prens.
selam ve muhabbetle.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma