Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam Metehan dost,
tabiki silebilirsin, hatta beni de silebilirsin, hatta bu forumdan da engellenebilirim, bunlar önemli değil. ama şu sorularım kıyamete kadar açıkta kalacak gibi görünüyor. dikkat ediyor musun ne zaman bu tip tartışma olsa sorular ya da argümanlar konuşulmuyor, hep yazanın şahsı ya da kullandığı uslub.
neden acaba?
hiç önemli değil, bize kafir zalim müşrik denmesi mi önemli yoksa ÖYLE OLMAMAMIZ MI? esas soru budur, gerisi boş lakırdı. tüm dünya birleşse ve bir adama kafir dese, ya da tümü mümin dese boş lakırdıdır, gerçek olan Allah'ın katındaki durumudur.
1- Bir forumda yazı silinebilir, bu normaldir. ancak sonradan yazı sahibi isyan ettikten sonra alelacele uydurulan silinme gerekçesi ile uyuşan yüzlerce yazı o forumda aylarca yayınlanıyorsa bu ciddiye alınmaz. BUNA ÇİFTE STANDART DENİR ki Kuran'da Zulmün bir çeşididir. hele bir de elindeki yetki ile adamın ağzına pranga vurup cevap vermesini engelliyorsan bu da ZORBALIK olur. HANİF MÜMİN bunları yapar mı?
2- Din rekabet üzere kurulmaz, kurulursa şeytan Kutsal Dava zehirini yüreğe sokmuş demektir, artık bu yolda her melanet işlenebilir. dolayısı ile, "bu bizden bunlar rakip" gözü ile bakılınca artık karşıdakinin DOĞRULARI görülmez, yanındakinin de YANLIŞLARI. ve hep eleştirilenler gibi yandaşlarınınkini örtbas etme gayreti başlar, bunun Kuran'da toplumların helak sebeplerinden biri olduğu anlatılır.
3- sadece bize göre olan bir yanlışı bertaraf etti diye bir kişi kutsallaştırılmaz yerine ne koyduğuna da bakılır. 40 satır ya da 40 katır seçeneği muhlis hanif müminlerin bir opsiyonu değildir.
4- eğer bazı kelimeler isimler kavramlar bizim için çok önemli ise onları gerçekten korumak gerekir.onların değerini düşüren, yapıp ettikleri ile o kavrama açıkça zarar verenleri uyarmak gerekir, hatta bunlar hafiften kibirli adamlarsa oldukça sertçe uyarmak gerekir.
5- benim de kendimi tanımlamak için kullandığım bir kavramı site adı, forum adı, nickname yapan kişilerin Kuran'a uymayan davranışlarını söylerim ve o ismi temsil edemeyeceklerini onlara haykırırım.
6- hayatta en kötü durumlardan biri SÜREKLİ ELEŞTİRDİĞİN, SÜREKLİ KINADIĞIN birilerinin eleştirdiğin davranışlarını sergilemektir. Buhari, Müslim, Şafi, Maliki v.b. isimleri DOKUNULMAZ ELEŞTİRİLMEZ ilan edenleri kınarken eleştirirken kendileride bazı isimlere aynı muameleyi yapıyorsa ( örnek YNÖ-MKA ) kendileri de aslında o kişilerle aynı durumdadırlar.
7- Muhlis Hanif Mümin olmak sloganla olmaz, ben buyum demekle de olmaz, yaşamakla olur. bir kişi bu iddia da bulunuyor ve kendi dışındakileri HANGİ KELİMELERLE İSİMLENDİRİYOR ya da ELEŞTİRİYORSA kendisi de o davranışları gösterdiğinde AYNI KELİMELERLE İSİMLENDİRİLİR.
sözün özü, bir gün biri gelir ve soruları sorar, perdeyi yırtar ve alışılagelmiş metotla susturulur engellenir indirilir. bu bildik tarzdır.
o forumda bu işi yapan kişiler sağlarındakilerden arınmayı gerçekleştirdikleri gibi sol yanlarındakilerden de arınmayı gerçekleştirmedikçe hanif/2 yani "hanifcik" olarak kalmaya devam edeceklerdir. bunu ellerine geçirdikleri güçle zorbalığa dönüştürdükçe de ZALİM olmaya devam edeceklerdir.
benim derdim kendilerinin bu tutarsızlığını gözleri önüne sermekti ve umarım gerekli dersi alırlar, biraz düşünürlerse onlara çok büyük iyilik yaptığımı anlayacaklardır.
derdimiz birbirimizi eğlendirmekse bu tip yazılar yazmayalım, susalım, tatlı tatlı geyiği çevirelim, ANCAK derdimiz gerçekten imtihanı başarmaksa, gerçekten arınıp MUHLİS HANİF MÜMİN olmaksa korkusuzca üzerine gidelim ve tartışalım, kıyamet günü birbirimize lanet okumayalım birbirimize sevinçle sarılıp kucaklaşalım.
selam ve muhabbele.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
|