Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Değerli Metehan Kardeşimiz " ayrılmış " bulunduğu için size cevap verme imkanına sahip değil artık. niye yanıt alamadım diye düşünmemeniz için bu iletiyi yazdım.
Muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
cevap veremezsiniz ...susarsınız..tatlı su hanifleri sizi
7 hanif aradım..bulamadım.
Ben hakkımı herkese helal ediyorum.Kırdıysam bilerek yada bilmeyerek af ola.
Allah rızası için birbirinizi,tüm insanları sevin.
Hoşçakalın.hoşkalın.
Selam,
Ayrılmışsınız ancak siteyi takip ettiğinizden emin olduğum için yazıyorum. Derdiniz 7 kişi bulmak değildi. Olsaydı buradan çağrı yapmayıp hali hazırda yanınızda bulunan kişilerle bu derneği faaliyete geçirirdiniz. Kanımca asıl amaç kitleyi nasıl harekete geçirip, bir araya toplarız meselesi.
Kaldı ki bu ilk çağrı değil ve her nedense ses getirecek bir sayı bulunamaması nedeniyle öncü isimlerde hadi bir yerden biz başlayalım gerisi gelir demediler.
Elbetteki kalbinizi bilemem ve söylediklerim ancak zanndan ibaret ancak sizin gibi söylemlerle ortaya çıkanların şu an neler yaptığınıda çok iyi biliyorum.
Oysa biz hep en güzel mesajı Rab'bimizin verdiğini ve "aramızda ortak bir kelimeye gelmenin" asgari yeterlilik olduğunu söyledik. Ancak Allah'ın sözü, bir dernek, bir dergi, bir oluşum, bir buluşma söylemleri kadar malesef prim yapmadı.
sevgili dermanbeg mensubu olduğunuz dernegin ismini ve yerini belirtirseniz sevinirin Allah elbette bir gün yolumuzu, yönümüzü o tarafa çevirir ise sizleri ziyaret etmek isterim
saygı ve sevgi ile kalın
__________________ "Rabbimiz, bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi kaydırma ve katından bize bir rahmet bağışla. Şüphesiz, bağışı en çok olan Sensin Sen."
"Gelişler" ve "Gidişler" rıza ile olduktan sonra forumda kaç kişinin bulunduğunun bence hiç bir önemi yok. Bu forum değerini üye sayısının çokluğundan değil, burada cesaretle tartışılan konulardan alıyor.
Allah bu forumda eğrisiyle-doğrusuyla bildiğinden paylaşan kardeşlerimizin hepsinden razı olsun.
Bu forum sahibi olmayan yabani bir meyve ağacı gibi bence... Yanından yöresinden gelip geçenler gah suluyor onu gah meyvesinden bir iki yiyor.
Örgütlenme meselesine gelince...
Zaman zaman ben de bu türden çağrılara ya iştirak etmiş ya kendim yapmıştım. Ancak gördüğüm ve düşündüğüm şu ki, bu türden çalışmalar için henüz erken. Süreç kendi çizgisinde ileriliyor. İhtiyaç hasıl olduğunda olacak olan kendiliğinden ister istemez ortaya çıkacaktır.
Bir takım meseleleri farklı ortamlarda tartışarak daha fazla kişinin bu meseleler hakkında bilgilenmesi mevzuunda şimdiye kadar kendimce bir şeyler yaptım. Hatta Facebook ortamında ciddi imkanlar bulunduğundan da bahsetmiştim. Bir kısım kardeşlerimiz bu meselede güzel çalışmalar yaptılar ve halen de sürdürüyorlar.
Velhasılı kelam, ben gidişi güzel görüyorum. Bu forumda yazılı çizili mevzuların etrafımızdaki insanlarda güzel etkiler doğurduğunu da görüyorum.
Allah umduğumuzdan güzeline eriştirsin.
Esenlikle...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Katılma Tarihi: 15 mart 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 40
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Dini yaşamak nedir arkadaşlar ?
Dini yaşamak makaleleri, yazıları birbirine fırlatmak değildir. Kitabı, Kuran’ı okuyanlar temel konular etrafında fikir birliğine varıyorlar. Türkçe ibadet, yardım dernekleri, muhataca yardım, iyiliklerde yarışmak.
Dini yaşamak demek hayata geçirmektir. Sıkıldık artık teorik tartışmalardan. 50-100 sayfa uzamış forum tartışmalarından. Sayfalar arttıkça, biriktikçe takip etmekte zorlaşıyor ve bunaltıyor.
Foruma sürekli gelen atalar dini savunucuları da cabası. Her gelene mesaj yazılması, onların yazılarını okumak, kısır bir döngüde devam etmek yordu beni artık.
Sürekli bir yalnızlık... Bu fikirleri savunmaya çalışıyorum, anlatıyorum ancak şeytanın imkanları dahaçok, o da anlatıyor. Bizden daha çok anlatıyor.
Cemaatlerde bir söz vardır. Cemaatten ayrı düşen yolunu kaybeder derler. Beraber olmadığımız için yolumuzu kaybediyoruz.
Bizim bir mescite ihtiyacımız var. Ancak böyle bir yerde bir araya gelebiliriz. Bu yeri nasıl oluşturabiliriz. Onu düşünelim derim.
Katılma Tarihi: 07 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 672
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sayın ismail2 ,
Forumda farklı fikirlerin olması bizim zenginliğimiz, bizi geliştiriyor.
Mesela ben Salat kavramını sadece namaz ve Dua olarak bilirdim. Böylede uygulardım. Bu sitedeki arkadaşlarım katkısı ile kelimenin Allaha bağlılık , Kur'an dersi anlamlarında da olduğunu öğrendim. Kur'anda Kur'anın salat geçen her ayetin namaz olarak değil , bazı ayetlerininin çevirisinin Allaha bağlılık olarak çevrilmesi daha doğru bir anlam vermektedir.
Foruma girmeden önceki bilgi düzeyine göre , üç dört katı daha bilgiliyim.
Foruma sürekli gelen geleneksellere , Kur'an dinini anlatmak. Bunu bir görev gibi algılıyorum. Hiç te sıkılmıyorum. Ama bazen bana da dön baba dönelim, hacılara gidelim duygusu vermiyor değil.
İnsanlar gerçekten Hadisin Kur'ana tabi olması gerektiğini anlasınlar.
İnsanlar gerçekten Kur'an da ne yazdığını bilsinler. Dinin Kur'an olduğunu, Kur'anın öğüt almak için kolaylaştırılmış olduğunu, Allaha karşı sadece Kur'an dan sorumlu olduğumuzu anlasınlar.
İnsanlar hadisi de , Kur'anı da bilsinler ve öyle karar versinler neyin ne olduğuna. Bütün Kur'an mealleri ve bütün hadisler İnternette var.
İnsanlar biz hadis Kur'ana tabi olmalıdır dediğimiz zaman peygamberi dinden dışlamak istediğimizi düşünüyorlar. Dini bozmak istediğimizi anlatıyorlar. Hakkımızda öyle şeyler anlatılıyorki, içkici, zinacı, faizci, laik mi değiliz neler neler, ne iftiralar. İşte ümeyye bu. Ümeyyeyi neden sevmiyorum anlayın.
Ben biliyorum. İnsanlar hadisleri, okusa, Kur'anı okusa. Kur'anın vahiy olduğunu bilse, hadislerin vahiy olmadığını ve ancak Kur'ana uygunluğuna göre sahih olacağını bilse. Bunu birkaç örnekle kendi de test etse, sonuçta Kur'an dinine gelir. İnsanlar okumuyor. CAhil insan yanlış yapmaktan korkuyor. Onun için toplumdaki genel anlayışa uygun bir yol tutturuyor. Bu normal.
Dediğiniz tür cemaate giden daha gittiği gün zaten yolunu kaybetmiştir.
Bu site yeterince etkili olmak için yetmiyor diyorsanız, onun ben de farkındayım. Dediğiniz gibi, birlik olmak ve daha etkili olmak adına bir şeyler düşünmeliyiz.
Herkese selamlar,
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma