Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Efrayim
Sevgili Emre_1974tr
karısının başka erkek ile dans etmesini içine sindiren erkeğin de midesinden şüphe ederim.Diyen hayrullah 41 için ' mide bulandırıcı' demişsiniz.
Böyle inciltici terimler kullanmak yerine daha ayakları yere basan örneklerle konuyu daha anlamlı irdelemek gerekliliğini düşünüyorum.
Siz benim anladığım kadarıyla bu çeşit yakınlaşmalara tahammül edemeyenleri eleştiriyor ve hatta kitabımızın ruhuna aykırı olduğunu vurguluyorsunuz ve Allah'ın 'yaklaşmayınız' emrini sadece zina yapmakla sınırlandırıyorsunuz. Diğer yaklaşmaların engellenmesini 'zulum' olarak değerlendiriyorsunuz.
Bu değerlendirmeler ışığında, sinemada bu fikirlerinizi oturtalım ve midenizin nereye kadar kabul edeceğinizi ve nereden sonra midenizin bulanacağını test edelim ve açık seçik ortaya koyalım.
1-) yukarıda, eşinizin ve çocuklarınızın,diğer insanlarla dans etmeyi normal karşılayacağınızı hayrullah 41'e biraz müsait olmayan dille anlatmaya çalışmışsınız.
2-) El ele göz göze filme bakışınız nasıl?
3-) kıyafetlele aynı yatakta yatmalarını nasıl karşılarsınız?
4-) öpüşmeye bakış açınız nasıl?
5-) Tüm bu örneklemeleri arttırarak daha ileri sorular sorulabilir.
Amacım bu 'yaklaşmayınız' ayetinden sizin anladığınız her neyse, bu sınır, nerede başlayıp nerede bitiyor anlamaya çalışıyorum ve film üzerinden netleştirmeye çalışıyorum.
Sevgi ile,
|