Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
İSLAM dan başka bir DİN yok zaten...Ölçüde FURKANdır.Furkanı SEVmenden hoşlandım.
Hayattada Memattada herşey bir ölçü iledir.Buda doğru.Sen sen olan o ölçüyü koyanı
bulmaya çalış.
Ölçüyü aşacağım diye de korkma,istesende aşamazsın.
.peygamber sallahu aleyhi vesellemin sözünden başka hiçbir beşer sözü
tanımam......eğer peygamber sallahu aleyhi vesellemden herangi bir konuyla ilgili bir
söz okumamışsam. demişsin.
Peygamber sana ne bıraktı okuman için? Sorarım sana? Kuranı değil mi.
Sen Peygamber referans gösterilerek yazılan herşeye inanmayacak kadar zeki birisin
biliyorum.Ama etkilendiklerin ne olacak?
Ya Şartlanmışsan ve Doğruyu göremiyorsan? Ya Kur'ana yeterince önem vermemişsen? ve bu
bu nedenle şimdi olaylara BERRAK bir Gözle bakamıyorsan.
ya iblis sana DOSTLARI DÜŞMAN gösterdiyse?
Farkındasın el_turki,sende birşeylerin DOĞRU gitmediğinin farkındasın ki buradasın.
__________________ Demek ki,gerçekten zorlukla beraber kolaylık da vardır,ŞERH-5
"............Farkındasın el_turki,sende birşeylerin DOĞRU gitmediğinin farkındasın ki buradasın...................."
aynı forumda karşılıklı birşeyler yazıyor olmak...aynı düşünmeyi..aynı şeyi kabul ve red edmeyi gerektirmez.......inana sizlerin çoğuyla çok daha farklı düşünüyorum....kavgalarımızın sebebi de bu zaten......ben hayatından peygamberi çıkarmadan dini anlamaya çalışıyorum...tek farkımız bu...kavgamaızda bu....
"............Farkındasın el_turki,sende birşeylerin DOĞRU gitmediğinin
farkındasın ki buradasın...................."
aynı forumda karşılıklı birşeyler yazıyor olmak...aynı düşünmeyi..aynı şeyi kabul ve red edmeyi
gerektirmez.......inana sizlerin çoğuyla çok daha farklı düşünüyorum....kavgalarımızın sebebi de bu
zaten......ben hayatından peygamberi çıkarmadan dini anlamaya çalışıyorum...tek farkımız
bu...kavgamaızda bu....<!-- Signature -->
Öyle bir farkımız yoK! Peygamber bizim hayatımıza ne zaman girdi de çıkartalım?
Peygamber çok yüce bir şahıstı.Allah tarafından seçilmiş,görevini layıkıyla yapmış,yalancı dünyayı
terki diyar eylemiş,gitmiş.Bunu sana illa Ebubekir mi mezarından kalkıpta şahsen anlatması mı gerekiyor?
Bizim derdimiz Peygamberi kalkan olarak kullanan,Onun adına Laflar üreten yalancılarla.
Sende onlardan biriysen kavga etmekte haklısın.Çünkü her hanif senin bir Düşmanındır.
Yok eğer diyorsan ki ben Kur!an eriyim ...Derim ki Eyvallah.
Kimse kimsenin Fikrini değiştiremez el_turki.Benim derdim de senin Fikirlerini değiştirmek değil.
Benim derdim Allahın Rızası...
Bunca işimin arasında oturup sana laf yetiştirmek elbette Lutuf değil ama zaman çok kıymetli
değerli kardeşim.
Teşekkür etmen gerekmiyor lakin...
Seni derin derin tefekkur etmen için Nefsinle başbaşa bırakıyorum.
Hayırda kalmamız dileğiyle...Allahın emaneti ile olun...
__________________ Demek ki,gerçekten zorlukla beraber kolaylık da vardır,ŞERH-5
Katılma Tarihi: 27 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 40
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
merhaba,
madem herkes hanif neden farklı hanif biçimleri var demişsin kardeşim,dikkat buyurursan dünyanın 1,5 milyarı da sözde müslüman,yani tablo aynı buda büyük tablonun bir küçüğü diyebiliriz.
inanalar içinden bir fırka hariç diyor allah,yani senin dediğin gibi çok küçük bir grup içinde bile farklı farklı gruplar yada düşünceler var,haniflikte bu parçalanmış gruplar içinde oluşmuş ama o da kendi içinde bölünmüş,bakalım bu bölümmeler nereye kadar devam edecek,belki böyle devam etmesi sonucu ortaya o tek doğrunun çıkmasına vesile olucak,işte o zaman da belki o tek fırka oluşacak.
şu andaki hanifliğin hiç bir şekilde diğer inançlardan farkı yok diyebiliriz,sadece küçük ama samimiyetsiz bir farkı var oda şu,koskoca bir kitapçıdan temiz olan kuranı alıp bu yeter diyorlar, ama aynı hassasiyeti dünya üzerindeki diğer ayetler için yapmıyorlar,kitaba gösterilen hassasiyet arz daki diğer ayetler için yapılmıyor.
işte bu küçükfark ve samimiyetsizlik sonucu senin tespitin ortaya çıkıyor bunun nedenide şu kuranın onların hüsranını artırması sonucudur.
madem herkes hanif neden farklı hanif biçimleri var demişsin kardeşim,dikkat buyurursan dünyanın 1,5 milyarı da sözde müslüman,yani tablo aynı buda büyük tablonun bir küçüğü diyebiliriz.
inanalar içinden bir fırka hariç diyor allah,yani senin dediğin gibi çok küçük bir grup içinde bile farklı farklı gruplar yada düşünceler var,haniflikte bu parçalanmış gruplar içinde oluşmuş ama o da kendi içinde bölünmüş,bakalım bu bölümmeler nereye kadar devam edecek,belki böyle devam etmesi sonucu ortaya o tek doğrunun çıkmasına vesile olucak,işte o zaman da belki o tek fırka oluşacak.
şu andaki hanifliğin hiç bir şekilde diğer inançlardan farkı yok diyebiliriz,sadece küçük ama samimiyetsiz bir farkı var oda şu,koskoca bir kitapçıdan temiz olan kuranı alıp bu yeter diyorlar, ama aynı hassasiyeti dünya üzerindeki diğer ayetler için yapmıyorlar,kitaba gösterilen hassasiyet arz daki diğer ayetler için yapılmıyor.
işte bu küçükfark ve samimiyetsizlik sonucu senin tespitin ortaya çıkıyor bunun nedenide şu kuranın onların hüsranını artırması sonucudur.
selam ile
Tavilo kardeşim,
Bu kur'an insanların hüsranını arttırıyorsa bunun sebebi okuyuşlarının kur'ani olmayışı ve Kur'an içerisindeki bir takım argümanların tarih içerisinde aranmış olmasıdır.Amaca değil araca takılan zihniyetin dışavurumudur.Anlatılan kıssalar üzerinden gerekli derslerin çıkarılamamasındandır.Mesajın sadece kendi dönemiyle sınırlandırılmış ve dar bakış açılarına hapsedilmiş olmasındandır.Dinin kurumsallaşmaya itildiğinin ve herkesin yanında bulunanın yeterli görülmesi hasebiyle yeniliğe kapalı olunmasındandır.Hepsinin ortak çıkışı kuran eksenli olmasına rağmen mezhepleşmenin farkına varılmadan dahada artmış olmasıdır ki buda kurani bakış açısını yansıtmıyor.
Eğer elçileri doğru anlamış olsaydık araçlara takılmadan amaca odaklanır ve özü kavrardık.
Bu önümüzde duran kitab,insanlığın binlerce yıldır kaos sefalet içindeki yaşantısının sebeplerinin irdeler. Ana sebep olarak aydınlığa kavuşturulan etkeni, her biri ayrılık, korku ve çatışkı üreten ırk ve ulus, kurumsallaşan din ve ideoloji tarafından derinden koşullandırılmış olan zihnin parçalanışı olarak gösterir.
Kitab önümüzde ve bize sayısız çözüö önerileri sunmakta.
Peki bizler ne yapmaktayız?
Bilgisini edinip bunu konuşurken; yaşamaktan, algilamaktan, anlamaktan mahrum, bilgi edinmeden önceki gibi yaşamaya devam etmekte,
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma