Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Gönderici ve alıcı arasında mesaj ve geri bildirimde anlam açısından uyum ve etkileşim sağlanabilmişse iletişim başarılıdır.
Başkalarına ulaşmak, anlatmak, anlamak, öğrenmek, paylaşmak isteminde etkileşim ve etkili bir iletişim iletmek istenileni iletebilme gerekiyorken,konunun beklenen tepkiyi uyandırması gerekirken farklı yönlere kaydığını görüyorum.
Birey tanınmadan toplum analiz edilemez.
Toplum bireylerden meydana gelir.
Eğer bireyler nitelikli olma yolunda yetiştirilir ve o konjoktör hazır hale getirilirse, özlediğimiz topluma kavuşma yolunda büyük mesafe katetmiş oluruz.
Peki birey ne durumda?bilinmez bir yaşam kaygısının içinde çalkalanıp duruyor.Sebeplerini önceki iletimde ayrıntıları ile anlattım.
Ayrıca Baskın güçler öylesine kültür bombardımanı ile bizleri karşılaştırıyorlarki böylesi bir ortamda sağlıklı bireylerin özellikle kokuşmuş eğitim sisteminde yol alıp ivme kazanması adeta imkansız hale gelmiştir.
Televizyonda da yoğunluğu oluşturan magazin programları sayesinde sadece hayatı şan, şöhret ve para olarak gören bir gençlik oluşturulmadımı?
Medyanın baskısını en çok çeken gençler toplum adına düşünmekten ve tartışmaktan uzaklaştırılıyor. Amerika ve Avrupa ülkelerinden aldığımız televizyon programları bizleri ilginç bir şekilde televizyon bağımlısı haline getiriyor. Uykusuz gecelerimiz kitap okuyarak değil de televizyon izleyerek geçiriyorsak yanlış bir şeyler vardır.
Kendi özünden uzaklaştırılan insan uçurumun kenarında duruyor.
Toplumsal yozlaşmanın etkisiyle kapkaç,rüşvet,adam kayırma,görevi kötüye kullanma,kadına taciz,hoşgörüsüzlük,bizden-sizden ayırımının artması,toplumdaki herşeyi parayla değerlendirme çabası,silah kullanımının artması,çevreye duyarsızlık ve daha birçok örnekte görüleceği üzere,arttı.
Bizlere bu yüzden çok iş düşmektedir.
Yolumuz zorlu ve dikenli.
Toplumumuzun yozlaşmasını engelleyebilmek amacıyla tek tek her bireye görev düşüyor.
Biz bu yozlaşmaya kayıtsız kalır isek topyekün çöküşümüz kaçınılmazdır.
Hepinize selamlar ve sayılar sunarım...
yarın görüşmek üzere.
Hasan....
__________________ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN ALIŞKANLIKLARIN BEDELİNİ HİSSİZLEŞEREK ÖDERİZ...
|