Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
(Rasûlüm!) De ki: 'Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve merhamet edicidir. De ki: Allah'a ve Rasulü'ne itaat edin. Eğer yüz çevirirlerse bilsinler ki Allah kâfirleri sevmez." (3/Âl-i İmrân, 31-32)
“Gökte ve yerde her ne varsa hepsi de isteyerek veya istemeyerek Allah’a teslim olmuşlardır.” (3/Âl-i İmrân, 83
“Ey iman edenler, eğer kendilerine kitap verilenlerden herhangi bir gruba itaat edecek olursanız, sizi imanınızdan sonra kâfir yaparak (dininizden) geri çevirirler.” (3/Âl-i İmran,100)
“Allah’a ve Rasûlü’ne itaat edin ki size merhamet edilsin.” (3/Âl-i İmrân, 132)
“Ey iman edenler! Kâfirlere uyarsanız, sizi eski dininize geri çevirirler; o takdirde büsbütün kaybedersiniz.” (3/Âl-i İmrân, 149)
"Bunlar, Allah'ın (koyduğu) sınırlarıdır. Kim Allah'a ve Peygamberi'ne itaat ederse Allah onu, zemininden ırmaklar akan cennetlere koyacaktır; orada devamlı kalıcıdırlar; işte büyük kurtuluş budur. Kim Allah'a ve Peygamberi'ne karşı isyan eder ve sınırlarını aşarsa Allah onu, devamlı kalacağı bir ateşe sokar ve onun için alçaltıcı bir azâb vardır." (4/Nisâ, 13-14)
"Küfür yoluna sapıp Peygamber'i dinlemeyenler o gün yerin dibine batırılmayı temenni ederler ve Allah'tan hiçbir haberi gizleyemezler." (4/Nisâ, 42)
"Ey iman edenler! Allah'a itaat edin. Peygamber'e ve sizden olan emir sahiplerine (müslüman yöneticilere) de itaat edin. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz -Allah'a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız- onu Allah'a ve Rasûl'e götürün (onların tâlimatına göre halledin); bu hem hayırlı, hem de netice bakımından daha iyidir." (4/Nisâ, 59)
“Onlara: ‘Allah’ın indirdiğine (Kitab’a) ve Rasûl’e gelin (onlara başvuralım)’ denildiği zaman, münâfıkların senden iyice uzaklaştıklarını görürsün.” (4/Nisâ, 61)
"Biz her peygamberi, ancak Allah'ın izniyle kendisine itaat edilmesi için gönderdik. Eğer onlar kendilerine zulmettikleri zaman sana gelseler de Allah'tan bağışlanmayı dileseler, Rasûl de onlar için istiğfar etseydi Allah'ı ziyadesiyle affedici, merhamet edici bulurlardı. Hayır! Rabbine andolsun ki aralarında çıkan anlaşmazlık hususunda seni hakem kılıp sonra da verdiğin hükümden içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın (onu) tam manasıyla kabullenmedikçe iman etmiş olmazlar." (4/Nisâ, 64-65)
“Kim Allah’a ve Rasûl’e itaat ederse, işte onlar, Allah’ın kendilerine nimet verdiği (lütufta bulunduğu) peygamberler, sıddîklar, şehidler ve sâlih kişilerle beraberdir. Bunlar ne güzel arkadaştır!” (4/Nisâ, 69)
"Kim Rasûl'e itaat ederse Allah'a itaat etmiş olur. Yüz çevirene gelince, seni onların başına bekçi göndermedik." (4/Nisâ, 80)
"Kendisi için doğru yol belli olduktan sonra, kim Peygamber'e karşı çıkar ve mü'minlerin yolundan başka bir yola giderse, onu o yolda bırakırız ve cehenneme sokarız; o, ne kötü bir yerdir." (4/Nisâ, 115)
"(Hâlâ) bilmediler mi ki: Kim Allah ve Rasûlü'ne karşı çıkarsa elbette onun için, içinde ebedî kalacağı cehennem ateşi vardır. İşte bu büyük rüsvaylıktır." (9/Tevbe, 63)
“(Bazı insanlar) ‘Allah’a ve Peygamber’e iman ettik ve itaat ettik’ diyorlar; ondan sonra da içlerinden bir grup yüz çeviriyor. Bunlar mü’min değillerdir.” (24/Nûr, 47)
“Aralarında hüküm vermesi için Allah’a ve Rasûlüne dâvet edildiklerinde, ‘işittik ve itaat ettik’ demek, sadece mü’minlerin söyleyeceği sözdür. İşte asıl bunlar kurtuluşa erenlerdir. Kim, Allah’a ve Rasûlüne itaat eder, Allah’a huşû/saygı duyar ve O’ndan sakınırsa, işte asıl bunlar bedbahtlıktan kurtulanlardır.” (24/Nûr, 51-52)
“...Onun (Peygamber'in) emrine aykırı davranlar, başlarına bir belâ gilmesinden veya kendilerine çok elemli bir azap isabet etmesinden sakınsınlar." (24/Nur, 63)
“O gün, zâlim kimse ellerini ısırıp şöyle der: ‘Keşke o peygamberlerle birlikte bir yol tutsaydım! Yazık bana! Keşke falancayı dost edinmeseydim! Çünkü zikir (Kur’an) bana gelmişken o, hakikaten beni ondan saptırdı.” (25/Furkan, 27-29)
“Allah ve Rasûlü bir işte hüküm verdiği zaman, artık mü’min erkekle mü’min kadına, o işte kendi isteğine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allah’a ve Rasûlüne isyan ederse (karşı gelirse) apaçık bir sapıklığa düşmüştür.” (33/Ahzâb, 36)
“Yüzleri ateşte evrilip çevrildiği gün, ‘eyvah bize! Keşke Allah’a itaat etseydik, Peygamber’e itaat etseydik!’ derler. ‘Ey Rabbimiz! Biz reislerimize ve büyüklerimize itaat ettik de onlar bizi yoldan saptırdılar’ derler. ‘Rabbimiz, onlara iki kat azap ver ve onları büyük bir lânetle rahmetinden kov.” (33/Ahzâb, 66-68)
“Sonra seni din konusunda bir şeriat (ve düzen) sahibi kıldık. Sen ona uy; bilmeyenlerin isteklerine uyma.” (45/Câsiye, 18)
Hayır! Rabbine andolsun ki aralarında çıkan anlaşmazlık hususunda seni hakem kılıp sonra da verdiğin hükümden içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın (onu) tam manasıyla kabullenmedikçe iman etmiş olmazlar." Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ın azabı çetindir." (59/Haşr, 7)
"...Kim Allah ve Rasûlü'ne karşı gelirse, bilsin ki ona, (kendi gibilerle birlikte) içinde ebedî kalacakları cehennem ateşi vardır." (72/Cin, 23)
“Allah ve Rasûlü bir işte hüküm verdiği zaman, artık mü’min erkekle mü’min kadına, o işte kendi isteğine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allah’a ve Rasûlüne isyan ederse (karşı gelirse) apaçık bir sapıklığa düşmüştür.” (33/Ahzâb, 36)
bunlar gayet açık değil midir?ALLAH aitaat edersek resulede itaat etmiş olacağımız zaten malumdur.bunu bilmek için çok alim olmak gerekmez.HÜKÜM sahibi yalnız ALLAH dır.O hükmüne kimseyi ortak yapmamışdır.bunlar zaten bilinen ve iman ettiğimiz mutlak gerçekler.
şimdi peygamber ne yapmış?ALLAH ın emrine uygun emretmiş.eğer peygamberin emirleri vahyi olmasaydı ALLAH peygambere itaat i şart koşarmıydı?
hiç tevil yapmadan bu meallere uy...peygambere itatet...peygamber öldü nasıl itaat edecem mi diyeceksin?kur'an a itaat peygambere itaattir mi diyip işin içinden çıkacaksın...onun öyle olacağı zaten malum.bukadar malum olan şey için midir bukadar peygambere itaat edin ayeleri?bir ik değil ondan fazla ayetten bahsediyoruz.
bir melade de:kim resule itaat ederse ALLAH a itaat etmiş olur diyor.şimdi önce resule itaat et hadi?nasıl başaracaksın?
tek diyeceğiniz şey hep şu olacak:kur'an ın ışığına tutarız ona göre red yada kabul ederiz.hayır anlayışınıza tabii tutuyorsunuz.ne anlamışsanız o kadar beyninizde aydınlık oluşmuşdur.oluşan aydınlık kur'an ın toplam aydınlığı değildir.okuduğunuz şeyden aklınızın aydınlanması kadar görüntü alabiliyrosunuz.sonrada biz kur'an ın ışığına tuttuk ve red eddik diyrosunuz.yada kabul eddik diyorsunuz.yapmayın kur'an sizin anlayışınız kadar mı?daha ötesi yok mu?sen veya başkası yanlış anlayamaz mı?peygamber sözleri korunmadıda sizlerin görüşleri mi korundu?
inanın akla çok soru gelir.
ben sizin red ve kabul anlayışınızı kabul etmiyorum.sözünüz mutlak olarak doğru....ama içini kendi aklınızla doldurmanızı red ediyorum......ALLAH en güzel sözü koruyacak...ama onun en güzel yorumunu,öğretisini,tefsirini uygulamasını korumayacak?son dinde?son da?en sonda?ALLAH bir ve birlik olmayı bir yol olarak şart koyacak ama o yolun başına seni bağlayacak fikiri senden koparıp sana sadecene aklın yeter diyecek?peygamber zamanında yaşayanlarla ve ondan hemen sonra gelenlerle senin arana yalancıların girmesine ve o bağı koparmasına müsaade edecek?ve dinin en güzel yorumunu yalancıların zulmü altında kaybaolmasına göz yumacak?
"......Hayır! Rabbine andolsun ki aralarında çıkan anlaşmazlık hususunda seni hakem kılıp sonra da verdiğin hükümden içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın (onu) tam manasıyla kabullenmedikçe iman etmiş olmazlar."tam iman edip etmediğimizi ölçmek için biryol sunmuş ALLAH.ne yapacağız aramızda ve müslümanların arasında çıkan anlaşmazlıkları peygambere götüreceğiz.oda bir hüküm verecek ve bizde onun verdiği bu hükmü içimizde hiçbir sıkıntı duymadan kabul edeceğiz.....hadi dostum uygula bunu.tevile hiç gerek yok.sadecene uygula.hiç tavil etmeden şunuda uygula:"kim resule itaat etmişse ALLAH a titaat etmiş olur......"hadi önce resule itaat et ki ALLAH a da itaat etmiş ol.
hiç tevil etmeden:ALLAH a ve resule itaat et.sırayla ikisinede.ayette ikiside sayılmış.ayrı ayrı olarak.sırayla.hadi sende sırayı takip et.
hiç tevil etmeden...diğer meallerede uy.sizden olan emri sahiplerine itaat et.ALLAH aitaat et ama resule gelince tevil et.o öldü de.ALLAH iki hayat arasına bir ölü koydu de.şaşır?
kur'an+akıl=doğru olsaydı peygambere ne gerek vardı?ozamanki insanlarda akıl yokduda bu akıl szilere veya bizlere mi has birşey oldu.o zamanki insanlar arapça bilmiyorduda arapça sonradan mı icad edildi.?ozamanki insanlar şuan çekişdiğiniz birçok kelmimenin gerçek anlamlarına daha yakındılar.ohalde onların dini anlama kur'an ı meallendirme yetenekleri szilerden daha sağlam olacakdır.ne gerek vardı peygambere?23 seneye?okadar savaşa?okadar acıya ?okadar kana?ne gerek vardı?çok düşünmemiz gereken şeyler var...hadi hayırlısı...
yok dostum....buna inanmam....kimsede beni inandıramaz.ben sahih hadis ararım.bunu siz ne olarak algılarsanız algılayın.hiç umrumda bile olmaz.ben o laflara kulaklarımı tıkadım.gönlümü kapadım.doğruluğundan zerre kadar şüpheye düşmediğim bir iş yapıyorum.tek istediğim sahih hadisleri bulmamda ALLAH ın bana yardım etmesi ve anlayış vermesdir....sözlerin EN GÜZELİNİ yorumların en güzeliyle anlamam için....
bundan başka diyeceğim yokdur.HÜKÜM ALLAHINDIR....
__________________ De ki: «Ey ehl-i kitap! Tevrat'ı ve İncil'i ve size Rabbiniz tarafından indirilmiş olanı ikame edinceye kadar hiçbir şey üzerinde değilsinizdir.» ALLAH HERŞEYİN EN DOĞRUSUNU BİLİR.
|