Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Beyler, kimin için üzülüp, kimin için yoruluyorsunuz, kontrol ettiniz mi. . . Enver Aydemir in internet sayfasına bir bakıverin isterseniz.
Ben baktım: Sağ tarafta Şanlı Türk Bayrağımızı dalgalandırıyor ve hemen üzerinde İstiklal Marşımızı yürütüyor, ardından hemen altında “A. diyorki” kısmı açmış ve burada O nun sözlerini aktarıyor. sen de ciddi protein eksikliği ve karbonhidrat fazlalığı da varmış.
Sorun burada değil. Sorun şu: Yukarıdakileri internet sayfasına yerleştirmiş ama başka yerde “T.C. Devletinin üzerine kurulmuş olduğu temel değerlerin hiç birine sempati beslemiyor olmamdır.”diyor. Tek bir yorumum var:
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.bu ne saflık bu ne cahillik?
Ben bu ve bunun gibi insanlara hiç acımıyorum sen de merhamet olsa zaten zalim ve tağutları rab/ilah edinmezdin, ama unutma bir gün seninde merhamete ihtiyacın olacak (işkenceyi tasvip etmediğimi ve yapanların cezalandırılmaları gerektiğini yineliyorum YALAN SÖYLÜYORSUN, bu kinin, merhametsizliğin ve putlara bağlılığınla o cezaevinde olsan sen de o işkenceleri yapacaksın), “cezalandırılması müstehaktır” diyorum. Enver cezasına razı, Sen de ateşe müstehaksın, eğer tevbe etmez kendini düzeltmezsen. Allah bilir kimin uşaklığını yapıyor. . . Allah biliyor Enverin sadece Allah'a kul olduğunu, biz de biliyoruz. tevbe etmezsen bu iftiralarının hesabını kıyamet günü vereceksin, ama senin kimlere uşaklık kölelik yaptığın apaçık belli ağzınla itiraf ediyorsun.
Bu adama maddi ve manevi destek verenlerin tekrar düşünmelerini tavsiye ediyorum. . . senin gibi, zulüm ve zalim ehli bir cahilin tavsiyelerine ihtiyacımız yok, kirletme bu sayfaları daha fazla.
Allah a emanet olun
mehmet rende
. . .
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
işkence, insan onurunu ayaklar altına aldığı için insanlık suçudur...
İşkence insan onurunu aşağılamaktır...
Ayrıca işkence gören kişinin ve çevresindekilerin yaşadığı travmalarda ayrıca değerlendirilmesi gerekir..
Bu her kimden gelirse gelsin asla meşru gösterilemez.
Ebukerem'in haykırışlarını anlıyorum..ve bende buna sessiz kalmayacağımı sana destek olduğumu bildirmekten onur duyarım..
sevgilerle
selam evrensel,
merhamet insanlara Allah'ın bir lutfudur, elhamdülillah.
her söylediğimiz, her yaptığımız, her yazdığımız KAYDA ALINIYOR ve defterlerin ortaya saçılacağı o günde hepsi ya LEHİMİZE ya ALEYHİMİZE olacak. her an kendisini işiten, gören bir Rabbin imtihanında olduğunu bilmek ve ağzından kaleminden her çıkanın hesabını vereceğini bilmek, bu şuuru ( zikri ) unutmadan yaşamak TAKVA'nın jeneratörüdür ve TAKVA cennet biletidir.
teşekkür ediyorum.
dün akşam eşinin kendisi ile 5 dakika görüşmesine izin vermişler. Eşi şunları aktardı : " Enver'in saçlarını kesmişler, bitkin, topallıyor AMA NEŞESİ VE MORALİ ÇOK YÜKSEK ( elhamdülillah ). Bugün tekrar GATA'ya götürülecekmiş."
Bu arada avukatlar, Kartal Cumhuriyet Başsavcılığına İŞKENCE için suç duyurusunda bulunmuşlar ve suçluların cezalandırılmasını talep etmişler.
Elbet gerçekler acıdır,dillendirilmelidir ama Rabbani tavır muhatabına böylesine sert bir uslub ile anlatılmaz...
Rabbimiz Firavn gibi bir zalime git ona sözün en güzelini söyle belki öğüt alır der...ki buradaki bir çok kişi varsayki anlayamamış sen onları hemen kalbini kırmak zorundamısın?neden fırsat vermiyorsunda hemen kovma yoluna giriyorsun?nereden biliyorsun belki hatalarını anlayacak arınacak?o rabbi ile başbaşa bırak..sen analt gerisine karışma..
sen onlara böyle merhametli ve şefkatli davranmasaydın yanından dağılır giderlerdi ayetinide söylememe gerek yok sanırım..
Kur'an'ın hiçbir yerinde Elçiler'in bu tarz uslubunu göremessin.
sen öğüt verir anlatırsın...insanları sert sözlerle kaçırmanın anlamı yok..belki hatalarını anlama yollarını gösterir ve fırsat verirsen düşünmelerine daha hayırlı olur diye düşünüyorum..
__________________ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN ALIŞKANLIKLARIN BEDELİNİ HİSSİZLEŞEREK ÖDERİZ...
İnsanlar,evvelden günah olarak niteledikleri eylemleri,
düştükleri/düşürüldükleri hallerden sonrası tekrar
sorgulamalarıyla günah listesinden çıkarabilirler.Bu iyi
yönde de olabilir kötü yönde de.Neyse bu iyi kısmı
şimdilik es geçiyorum ve devamla hayvana eziyet günahken
bir insana eziyetin, bilinç altında yükletilmiş yüksek
değerlerin ve birde ''az düşünen'' adamlardan olma
vasfının da harmanıyla;işkence,insanlık onurunu yener.
bir adam bir şeyler yazıyor ve o yazdıklarına deliller ile cevap veriliyor ise,
kendi yazdıklarındaki YANLIŞLAR, ÇELİŞKİLER apaçık gözünün önüne seriliyor ise,
işkence gören bir insana ZALİMCE ve MERHAMETSİZCE "oh olsun" demeye getiriyorsa,
Allah'ın haram kıldığı işleri yapanları, insanlara din ya da siyaset adına tağutluk edenleri ve onların zulüm sistemlerini YALAN SÖYLEYEREK yüceltmeye devam ediyorsa,
Bu kadar açık beyyinatlara rağmen hala bu zulmünde ve merhametsizliğinde ısrar ediyorsa, KİBİRLENİNİYORSA, AHKAM KESMEYE DEVAM EDİYORSA ONA HADDİ BİLDİRİLİR. Umulur ki öğüt alır düşünür diye.
Eğer tevbe edip, vahye uyuyor ve arınmışlığa çabalıyorsa arrtık HADDİ AŞMAK yoktur, merhamet ile kucaklanır.
Uslup ve metot BİR TANE değildir, Kuran'da bunlar detaylı ve örneklerle anlatılır.
Uyarın için teşekkürler.
selam ile.
inan seni anlıyorum..ama fırsat vermiyorsun güzel akrdeşim..elbette bir yerde Allah'ın ayetleri ile oynanıyorsa onalra yine en güzel bir şekilde cevap vereceğiz..
Bence az sabırlı ol..acele etme lütfen..
Daha mehmet rendenin bu konuda ki yazıları sıcaklığını koruyor..biraz düşünme fırsatı ver...
Bizler mescidlerde güzel süslerimizi giyinmeliyiz değilmi?yani yürekten sevecenliği, iyiliği, alçak gönüllülüğü, sabır ve yumuşaklığı giyineceğiz değilmi kardeşim?
Sözlerimi seni kırmak adına yapmadığımı bilmeni istiyorum...bu yönüyle sana bazı ayetleri hatırlatmak istiyorum..
İyilikle kötülük eşit olmaz. Sen, en güzel olan bir tarzda (kötülüğü) uzaklaştır; o zaman, (görürsün ki) seninle onun arasında düşmanlık bulunan kimse, sanki sıcak bir dost(un) oluvermiştir. (Fussilet Suresi, 34)
Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle çağır ve onlarla en güzel bir biçimde mücadele et. Şüphesiz senin Rabbin yolundan sapanı bilendir ve hidayete ereni de bilendir. (Nahl Suresi, 125)
Allah'tan bir rahmet dolayısıyla, onlara yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın onlar çevrenden dağılır giderlerdi. Öyleyse onları bağışla, onlar için bağışlanma dile ve iş konusunda onlarla müşavere et. Eğer azmedersen artık Allah'a tevekkül et. Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever. (Al-i İmran Suresi, 159)
__________________ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN ALIŞKANLIKLARIN BEDELİNİ HİSSİZLEŞEREK ÖDERİZ...
dün akşam eşinin kendisi ile 5 dakika görüşmesine izin vermişler. Eşi şunları aktardı : " Enver'in saçlarını kesmişler, bitkin, topallıyor AMA NEŞESİ VE MORALİ ÇOK YÜKSEK ( elhamdülillah ). Bugün tekrar GATA'ya götürülecekmiş."
Bu arada avukatlar, Kartal Cumhuriyet Başsavcılığına İŞKENCE için suç duyurusunda bulunmuşlar ve suçluların cezalandırılmasını talep etmişler.
Katılma Tarihi: 07 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 672
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Dermanbeg Yazdı:
Yahu Saffet bey, Kemalizimle Tayyibizmi senin kadar güzel sentezleyen kimse yoktur.Enteresan adamsın vesselam..
Sayın Dermanbeg,
Allah iyiliğini versin. Çok güldürdün beni.
Ama şöyle anlatayım.
Kemalizmin en temel sözlerinden biri nedir. "Yurtta Sulh Cihanda Sulh " değilmi. Peki bu konuyla ilgili iktidarı boyunca en büyük ve en samimi çalışmaları yapan kim. Tayyip Erdoğan.
KOmşularla sıfır problem ve içeride açılımlar. Bütün samimiyetiyle çalışıyor Başbakan.
Artan ihracat ve turizm.
Şansızlığı bu ekonomik kriz. Kriz tüketimi azalttı. İnsanların işleri bozuldu. İşsizlik arttı. Sadece iç tedbirlerle bir şeyler yapılabilmesi imkansız. 2012 yi beklemek zorundayız.
M.K nın da en büyük şanssızlığı 1928 ekonomik krizi idi.
Bir diğer şansızlığı bu kürt meselesinde karşı taraf çözümde samimi değil. Onların hedefi bağımsızlık. Ya bağımsız olmalıyım, ya da ayrı bir özerk bölgem, yönetimim olmalı ki burada yeni nesilleri Türkiyeden ayrı yetiştireyim. Sadece kürtçe bilsinler, Türklerle bir araya gelmesinler. Türk hükümeti oralarda GAP gibi şeyleri yapamasın. (En büyük dert te bu.) 10-20 sene sonra hepten ayrılayım politikası.
Ben doğuya gidiyorum. Oradaki 18-20 yaşlarındaki gençler , Türkiye bize ayırım yapıyor. Türkiye Kürtleri istemiyor. Kürtün Türkiyede bir şey olma şansı yok vb. öyle saçma şeyler söylüyorlar ki. O belediyeler, o parti öyle zehirlemiş ki insanları. Ne kadar anlatsan adam inanmıyor. Anlamıyor , anlamak istemiyor.
Allah Türkiyenin ve başbakanın yardımcısı olsun.
Tabii anlatacak çok şey var. Arkadaşların Kemalizm den ve laiklikten anladıkları çok ters, yanlış şeyler var.
Bu işin tarihini 1930 lardan alarak bugüne kadar anlatmalıyım ki, bazı şeyler yerine otursun. Şİmdilik işlerim nedeniyle ara vermek zorundayım. Devam edeceğim.
Herkese Selamlar,
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma