Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
bilhassa kötülükler yapılırken ne yapıyor bunu çok merak ederim...
engelleyebilecek gücü olduğu halde neden kötülükleri engellemiyor...
geçen iki çocuğuyla bir evde cayır cayır yanan bir annenin haberi vardı..
tam onlar yanarken ne yapıyordu acaba...
Hadisenin gerçeği senin düşündüğün gibi gerçekleşmez.Filimde ölenlerden dolayı yönetmen acı çeker mi?İyilerin ölümü mutluluktur bize yansıyan görüntü ne olursa olsun.Kötülerin ki içinse zaten kimse üzülmez.
A.s
Selam, Adý üzerinde,bilimsel geliþme..insancýl geliþimle kötü
yan hariç bir etkileþimi yok,
Hic doktora gitmez misiniz?Allah muhafaza, kaza gecirseniz parca parca mi gezersiniz? Hic haber dinlemek icin tv., radyo kullanmaz misiniz? Evinizi mumla mi aydinlatiyorsunuz veya mutfakta odunlarla ates mi yakip yemek pirisiriyorsunuz? Telefon ev/cep kullanmiyor musunuz? Evinizin su ihtiyacini, nasil karsiliyorsunuz? Cesmeden kovayla eve su tasimak seklinde mi?
Daha sayayim mi?
Tum bunlari kullaniyorken, bilimi bu kadar reddedis biraz garip durmuyor mu?
evet atom bombasý olmazsa bu seferde kýlýçlarla birbirini
doðrarlar..ama biz atomu yeðleriz çünkü toptan temizlik..
Hemen her kutsal ve mitolojik metinde yer almis, tufan hikayesinden esinlenmis olabilir mi bilim sizce, atom bombasi uretim asamasinda? Hani topluk temizlik babinda??
darvin sadece bir örnekti ve zaten burada çarpýtýlmýþ
olmasýdýr bunu bilim yapan..bilim yaftasý altýnda
diðerlerinin zihinlerini bulandýrmýþtýr..
Size vermis oldugum isimler de dahil olmak uzere, insanoglu her dem arastirmistir. Birilerinin zihinleri bulanacak diye, dusunceye gem vurmak ne kadar akilcidir ki?
Fukaralarýn bilime katkýsý yoktur,sizin endonezya
örneðinizde yine oranýn güçlü zenginlerince
desteklenmiþtir çünkü insan haristir.
Bilinçten bahsettiniz.Gelen her uyarýcýnýn yaptýðý da
budur aslýnda,bilinç kazandýrmak..kuranýn bir ayeti vardý
sanýrým þöyleydi..''!sizler yüksek saðlam binalar yaparak
bu yeryüzünde ebedi olacaðýnýzý mý sanýyorsunuz''buna
benzer bir ayetti..bilinçlendirmek için gelen
uyarýcýlarýn çevresinde,zenginin harisliðinden usanmýþ
yoksullar toplanýr,bilirsiniz diðerleri de bu durumdan
hoþnut olmazlar...yoksulluk elbet bir deðer deðildir ama
itirazý destekler hep.
Olay bir zengin-fakir olayi degildir. Allahmalinda, rizkinda eksilme yaparak da denerim kulumu derken, olayi zengin fakir olayina indirgemek ne kadar akilci? Elcinin kendisi, neden zengin kralin bir numarali adami gorevini yapmistir?Nedir bunun arkasindaki anlam sizce? Harisligi mi?
Ýnsanoðlunun toptan bir bilinç devrimi yapabilmesi mümkün
deðildir,kötüler zengin güruhu,elemanlarý ve
ürünleridir.Ýyiler yoksullar güruhu ve
itirazlarýdýr.Kapitalizm emperyalizm gerçekte zenginlerin
kurduklarý iþleyiþlerdir,fakirler zaten gönüllü als
donörleri konumuna sokulmuþlardýr..
Gonullu ALS donoru olmak icin fakir olmaya veya zengin olmaya gerek yoktur. Para'nin herseyi satin almadigi, hele de sagliga yonelik gayet asikardir oysa.. Bu yuzden(orneklemistim) ALS'de her hasta esittir.Zira tedavisi yoktur.
kalp hastalýklarýný minumuma indirme çabalarý ve alýnan
yollarý deðerli deðildir,mevcut iþleyiþi elleriyle
bozarak bir yaþam biçimine mahkum olanlarý ''bak seni iyi
ettim''masalýyla uyutmakta doðru deðildir.
bu örnek çoðaltýlabilir..sistemin iþleyiþini önce bozup
sonra tamir ediyorum savunmasýnýn adý her ne kadar bilim
olsa da bu yýkýma uðrayaný geri getirmez.
Musa doneminde de Kahin'ler(iyilestiriciler) vardi, hastalar ayri bolume alinirdi. Acaba bilim, teknoloji mi vardi o zaman?Onlar ne yapti sistemin isleyisini bozmak icin?
basýnç,gaz ve taþ kombinasyonuyla ortaya çýkanýn adý
çakmak olsa da onun ortaya çýkýþ sürecinde ''diðerleri
bir zarara uðramýþsa ve uðruyorsa bunun karþýlýðý da
insanlýk deðildir..ancak bilimdir.
teknolojinin ilerlemesini ben asla bir hayýr olarak
görmüyorum.Manyetik kirlilikten dolayý göçmen kuþlarýn
yanlýþ zamanda yanlýþ yerde oluþlarýna tanýk olmuþtuk
veya deniz canlýlarýnýn.
Ýlerlemenin bizatihi kendisi kötü deðil elbet,kötü olan
ortaya koyduðu süreç ve sonuçlardýr.Ve bu sonuçlarýn
bedelini büyük oranda yoksullar ve doða ödemektedir.
Son olarak benim bu konuda diyebileceðim þudur;
Bilimin israfýna keyfiliðine en büyük delil uzay
çalýþmalarýdýr,1 milyar insan aç dururken,doyurmaya
yönelik amel yerine,meraka yönelmek ve bunu yaparken
gereksiz korkularý da beraberinde insanlýða sunmanýn
insanlýkla alakasý yoktur.
Uzay calismalari gereklidir, insanligi tehdit etmedigi muddetce.. Meteorun, yildizin, gunesin ne oldugunu bilirse insan, gok cisimlerine tapmaktan vazgecer.Veya biz onlarin(bizden cok oncekilerin) neden bunlara tapmis olduklarini anlayabiliriz.
Ben de her yil insanlarin, belli zamanlarda,kucak dolusu paralar dokerek sadece Arabistan'daki yoksullari doyurmalarini anlamiyorum sahsen... Zengin petrol ulkesindeki cocugu, petrol ulkesinin kendisi doyursun.
__________________ sana iyi görünen bir başkasının kötüsüyse ona "gerçek" değil “düşün” denir. gerçekler değişmez ama düşün değişkendir.
Hic doktora gitmez misiniz?Allah
muhafaza, kaza gecirseniz parca parca mi gezersiniz? Hic haber dinlemek
icin tv., radyo kullanmaz misiniz? Evinizi mumla mi aydinlatiyorsunuz
veya mutfakta odunlarla ates mi yakip yemek pirisiriyorsunuz? Telefon
ev/cep kullanmiyor musunuz? Evinizin su ihtiyacini, nasil karsiliyorsunuz? Cesmeden kovayla eve su tasimak seklinde mi?
Daha sayayim mi?
Tum bunlari kullaniyorken, bilimi bu kadar reddedis biraz garip durmuyor mu?
Şöyle diyeyim,sorularınızın cevaplarını merak etmiyorsunuz,ettiğiniz içinde sormadınız..eski insanlar,yukarda saydıklarınıza tanık olmayanlar nasıl yaşadılar?
cevap zor yaşadılar mı?
burada kilitleniyor,zor ve kolaylamak..
siz yukarda saydıklarınızı zor sınıfına sokabilirsiniz oysa ben zor olarak görmüyorum...
Hemen her kutsal ve mitolojik
metinde yer almis, tufan hikayesinden esinlenmis olabilir mi bilim
sizce, atom bombasi uretim asamasinda? Hani topluk temizlik babinda??
Uzay calismalari gereklidir,
insanligi tehdit etmedigi muddetce.. Meteorun, yildizin, gunesin ne
oldugunu bilirse insan, gok cisimlerine tapmaktan vazgecer.Veya biz onlarin(bizden cok oncekilerin) neden bunlara tapmis olduklarini anlayabiliriz.
Uzay çalışmaları gereksizdir bir anlamı yoktur.Ayda marsta yaşam su araştırılmasının mantiki tarafı yoktur,eldekini düzene koymak yeterli.Bu bir grup hayalcinin tanrıcılık oynamasıdır.
Ben de her yil insanlarin, belli
zamanlarda,kucak dolusu paralar dokerek sadece Arabistan'daki
yoksullari doyurmalarini anlamiyorum sahsen... Zengin petrol
ulkesindeki cocugu, petrol ulkesinin kendisi doyursun.
Buda saçmalıktır...kabeye değil elçiye hac yapılır,elçi olmadığında hacc israf ve kandırmacadan başka bir şey değildir.
Bilim ve teknolojiyi son derece önemsiyorum...yararlarınıs aymakla bitiremem...mutlaka kötü amaçla kullananlarda vardır...bir bilgisayar'ı ilmi çalışmalar'ın yayılması olarakta kullanabilirsiniz...fitne ve fesadın yaygınlaştırılması ve zihinler'in bu vesileyle dumura uğratılması içinde kullanabilirsiniz...bir şeyi ne amaçla kullanmak istediğinize bağlıdır...
Bir yerde doğal hayattan bahsederken aklıma birşey geldi..
Önceden insanalar ilim tahsil etmek adına at,eşek ve develer vasıtasıyla binlerce kilometrelik mesafeyi katediyorlardı...ama şimdi internet ağı sayesinde dünyanın bir ucundaki bilgiye ulaşabiliyoruz..
Bilimsel teknolojik gelişmeler'in özelliklede tıp alanında çığır açan buluşlarla insanlar'ın hayatlarına olumlu etkiler bırakmaktadır...
Birde şu yönüyle bakınız...sizin belli düşünceleriniz var ve bunu diğer insanlar'ın istifadesine sunmak istiyorsunuz..eskiden ellerle aylarca süren bir uğraş sayesinde kitaplar basılıyordu...ama şimdi bilgiler'in,düşünceler'in,duygular'ın geniş isnna kitlelerine daha kolay aktarıldığını görüyoruz...
İşte aydınlanma çağı dedikleride budur...
Özelliklede tv ve organalr'ından bahsetmeme gerek yoks anırım...eskdien bir sohbeti yada faydalı bir bilginin paylaşımını belli evlerde yaparlardı...ama şimdi milyarlarca insnaın evlerine girerek istediğinizi anlatabiliyorsunuz...
Aklıma şimdilik bunlar geliyor...ama faydalarını sayamayacağım kadar çok olduğunu biliyorum...
selamlar...
__________________ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN ALIŞKANLIKLARIN BEDELİNİ HİSSİZLEŞEREK ÖDERİZ...
Değerli cin13 kardeşimiz'in geçmişte bilimsel örneklemelerde bulunduğu bu konu ile ilgili paylaşımlar'ını okumak isteyenler aşağıdaki link'e tıklayarak bakabilirler...
Birde şu yönüyle bakınız...sizin belli düşünceleriniz var ve bunu
diğer insanlar'ın istifadesine sunmak istiyorsunuz..eskiden ellerle
aylarca süren bir uğraş sayesinde kitaplar basılıyordu...ama şimdi
bilgiler'in,düşünceler'in,duygular'ın geniş isnna kitlelerine daha
kolay aktarıldığını görüyoruz...
İşte aydınlanma çağı dedikleride budur...
Aydınlama çağı...bu kavram hep şüpheli gelmiştir bana hele bu yüzyıl için..
Kolaylanmış hayata adaptasyon elbet çabuk oluyorda şunu düşünüyorum acaba amişlerin çocukları(bir yaşa geldiklerinde seçimlerinde serbestler,gidip ülkesinin tüm şaşasına tanık oluyorlar)neden geri,kolaylanmamış yaşamlarına dönüyorlar?
Diyelim bilimsel çalışmalar o kadar ilerledi ki siz gitmek istediğiniz yere bir tuşla gidebiliyorsunuz..ışınlandınız diyelim..herkes dilediği şekilde yol alıyor artık araçlar yerden değil havadan da gidiyor..ekilen bir tokum bir kaç dakikada meyvesini veriyor..yani bu kadar ilerledi..değişen ne olacak? devamla,elektrik tv pc su ulaşım iletişim araçlarına sahip olmanız hayatınızı görünürde kolaylamış olsada sizi gerçekte kendisine esir ediyor..siz bu esir olma halini kolaylık olarak görüyorsunuz..oysa bende diyorum ki yaşadığınız çağ ne olursa olsun sizler bilimin size aktardığı köle araçlarının mutluluğuyla bilimi takdis ederken gerçekte para babalarını yüceltiyorsunuz...
Büyük şehirlere bakın,
mutlu insan görebiliyor musunuz?ben pek göremiyorum,çağ onları esaret altına almış ve hepsi kıvranıyorlar..kapı komşu tanınmıyor,tanımak zorunda değil dediniz peki bu durumda insan unsurunu dışta bırakmış olmuyor musunuz?
tv vs iletişim unsurları kesinlikle tiranların kontrolundedir,tiran olmak için hiç bir şekilde vicdan sahibi olmamak gerekir,darvinist propagandalarla büyümüş ve eşliğinde dinsizleşmiş kıvama gelenlerin tek amaçları hep daha fazlasına sahip olmaktır ve bu uğurda yapmayacakları iş yoktur.
Hemen yukarda söylediğim,
insan teknolojinin tüm imkanlarına sahip olsa değişen ne olacaktır?
Afrikada bu çağda bu yüzyılda insanlar hala açlıktan ölürlerken biz tiranların önümüze koyduğu uyutma araçlarıyla avunuyoruz..elektirik olmasa tv pc olmasa ölmem..yaşamıma devam ederim..ama yiyecek olmazsa o zaman ölürüm..bir tarafta tüketilemediği için israf olan ekmek ve teknoloji,bir tarafta bunlardan tamamiyle yoksun açlıktan ölenler..sistem hep tüketme adına işliyor..bu sebeple bilimi düzenin köleleştirme aracı olarak görüyorum.
Bir kaç yerde daha darwinizm ifadeni görmüştüm...merak ettim doğrusu darwin'in türlerin kökeni kitabını okudunmu?
ikinci elden bilgilerle insanlar'ı tanımlamak ve düşünceler'ini anlatmak ne derece etiktir?
Ayrıca bilimin insanlar'ı köle ettiği tezinize katılmıyorum...
Kölelik de diğer kavramlar gibi görecelidir zira...
Önceden bazı düşünceler'in kölesi olup kulluk yapanlar,şimdide bazı tiranlar'ın kulluğu altında olması gayet doğal görüyorum...
İnsnalık var olduğu müddetçe biriler'ine kulluk yapanlarda olacaktır...çağ değişir ama mantık değişmez...!
İnsanlar'ın mutlu olmayışında bilimle ilişkilendirdinizya vallahi pes doğrusu..:)))
İnsanlar öz den ayrı davrandıkça bilim'in olup olmaması pek farketmez...bilim olmasada mutsuzdur şimdide,ileridede mutsuz olacaktır...bunun tek sebebi salat'ı ikame edememeisdir...teslimiyetini sergileyememesidir...
Son olarak Afrikadaki açlıktan ölen isnanlar için de bir sözüm var...
Onlar için ençok yardımı os enin tiran olarak gördüğün devletler yapıyor..!
Allah aşkına sen ve senin düşüncendeki isnanlar ne yapıyor?merak ediyorum...
bu konuda artık konuşmak istemiyorum...
zira bir çok şey birbirine karıştırılıyor...
selamlar...
__________________ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN ALIŞKANLIKLARIN BEDELİNİ HİSSİZLEŞEREK ÖDERİZ...
bilimle teknolojiyi aynı kefeye koyup tartışmanın bir fayda sağlamayacağını düşünüyorum. teknoloji gelişmek için bilimden faydalanır sadece.. tüketici toplumu olduğumuz is aşikardır. afrikadaki insanlara olan duyarlılık seviyesi ise son derece yetersizdir. Ama bunu bilimle ve gelişen teknolojiyle ilişkilendirmem. bence bilimle uğraşmak insanların Allahın kusursuzluğuna ulaşma çabasıdır. keşke elimden gelse de bir tuğla da ben koysam.. tabii ki tuğlayı yanlış yere koyanlar olacaktır ama bu da mutlak faydayı değiştirmez.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma