Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Bu memlekette asgari ücretle çalışanların bir derneği var mı?yoksa parasızlıktan onuda kuramadılar mı?
Taşların altına ellleri koymak lazım.
Sayın mistikbal,maymun dedik belki ağır gittik o zaman biz kuranın ifadesiye sürü diyelim.
Şimdi güdenlere bakalım,
ordu ki 23 nisan çocukları gibi giyinir en tepedekiler,öyle..onlar apoletleriyle oynasınlar,tozunu alsınlar,siyasiler içinse halkı yönetmek bir iştir,kazançlı bir iş.Sistemi ellerinde tuttuğu söylenenlere bakın,ne onların nede diğerlerinin sizin dünyanızla uzak yakın alakası yok,onlar alay ediyorlar ama buna sebep olan ise işte bu sürüdür.İş adamlarına gelince,baştaki iş adamı diğerlerinin kazançta artış istemelerini,kendi dertlerine düşürdükleri halkı örnek göstererek red ederler,artış olamaz çünkü o kazancınızın 3/1 ne çalışacak insanlar vardır. Din kavramına gelince,ne bu sürünün ne de güdücülerinin dinleri imanları yoktur,din diyanet ve gelenekten ibarettir.İşte böyle.Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler dercesine umarsız ve duyarsız bu iki taraf.Allahın oteriteside ne oluyor?Allahta kimmiş?Bunlar sorulmaz.
1,5 aydır koreli bir firmada çalışıyordum. geçtiğimiz cuma günü çıkışta elime kağıdı verdiler "ATILDINIZ".
Sebebi ise, haddimi aşmam...
çünkü 1 hafta önce mavi yaka bir personeli, eli yavaşmış diye işten attılar. Hemi de bizim Türk müdürler. Ben de, hepsine güzel bir itiraz yazısı yazdım. Çünkü o arkadaşın yavaş olmak dışında hiç bir kusur yoktu. Hatta haklarının yenmesine bile razı idi ve saygıda kusur da etmemişti.
Sen misin o yazıyı yazan. sana ne oluyor ki, otur oturduğun yerde yap işini al maaşını...
Ama yine olmadı, hür irademle seçimimi yaptım ve işten atıldım....
demek ki, günümüzde işçilik kölelik değilmiş. Sadece köleliği kabullenmekmiş. o arkadaşın atılmasına benden başkaları da itiraz etse, atamazlardı..kaldı ki bana da sessiz kalındı...
onlara yazdığım gibi, ona ve bana sessiz kalanlar, hayatları boyunca köle olmaya mahkumdurlar...
demek ki, günümüzde işçilik kölelik değilmiş. Sadece köleliği kabullenmekmiş. o arkadaşın atılmasına benden başkaları da itiraz etse, atamazlardı..kaldı ki bana da sessiz kalındı...
onlara yazdığım gibi, ona ve bana sessiz kalanlar, hayatları boyunca köle olmaya mahkumdurlar..
Din kavramına gelince,ne bu sürünün ne de güdücülerinin dinleri imanları yoktur,din diyanet ve gelenekten ibarettir.İşte böyle.Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler dercesine umarsız ve duyarsız bu iki taraf.Allahın oteriteside ne oluyor?Allahta kimmiş?Bunlar sorulmaz.
Arkadaşlar bu kadar sert ve pesin hükümlü olmayalım. Muhakkak ki en doğrusunu Allah bilir..
Bunların dışında rızkı Allah dilediğine verir. Bu şartlarda sizede (fazlasıyla) verdiğini düşünelim ve emrinizde çalışan ... kişilik bir işyeri verse çalışanlarınıza ortalama 2000-3000 tl vermeyi garanti edebiliyormusunuz. yeni işe aldığınız vasıflı\vasıfsız birine ne verebilirdiniz. nasıl bir sistem kurardınız? Bence günümüzde ki zulum, asgari yani en alt verilebilecek ücretin verilmesi gereken olarak algılanması ve de devletin bundan haddinden fazla vergi almasıdır.
sevgili hayrullah beyinde işten böyle bir durumdan dolayı ayrılmasına üzüldüm. yabancı firmaya ait işyerlerindeki türk müdürler ayrı bir dava konusudur her zaman için:( kimseye köle olmayalım, köleleştirmeye çalışanlara da hep beraber tepkimizi koyalım..
Din kavramına gelince,ne bu
sürünün ne de güdücülerinin dinleri imanları yoktur,
bunu ben demiyorum bunu kuran diyor,
işçi mevcut duruma itiraz etmiyor yani maymunlaşıyor. işveren mevcut durumda eli kolu bağlı kalıyor onu domuz yapan bu durumu değildir,onu domuz yapan,işçiye göre az buçuk imkanı olmasıda değildir,rızk olarak üstün durumda olmasıda değildir.Onu domuz yapan bu duruma sessiz kalmasıdır.Bu durumdan elinden geldiğince faydalanmasıdır.Sayın hayrullahın işine son verilmesinin nedenide budur.itiraz etmeyen işçi çoğunluk ve bu durumu lehine kullanan işveren.Fabrikası fabrikaları olupta bu çark içinden nemalanan hiçbir domuza insan demem adam yerinede koymam,onların adamlığı yanında çalıştırdıkları maymunlara işler.Şimdi maymun derken bunların tamamını mı kapsıyor?elbet değil..sömürülen ama elinden geldiğinde bu gidişatın ANLAŞILMASI için çaba sarfedenler dıştadır.Sayın mektep'inde örneğini verdiği;akşam kurtlar sofrası filmi kaçmasın aman aman düşüncesinde olanlardan hiçbir halt olmaz.Neden bu kadar ağır konuşuyoruz?
13 milyon işsiz,çalıştığı halde karnını doyuramayan hasta çoğunluk ve ne yazık çocuklar.Sebep bu.Maun suresini okuyun bakalım din iman var mı?
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
SELAMLAR .
SİZE MAL BİRİKTİRİCİNİN NE YAMAN BİRİ OLDUĞUNU KURANİ BİR USLÜPLE AÇIKLAYIM.
BAKARA SÜRESİ..66/71 AYETLERİ..
66. Sonra da onu [aşağılık maymunluğu], önlerindekilere [çağdaşlarına] ve sonrakilere müthiş bir ders ve muttakiler için bir mev‘ize [nasihat, öğüt] kıldık. 67. Ve hani Mûsâ kavmine, “Şüphesiz ki Allah, size bir sığır boğazlamanızı emrediyor” demişti. Onlar, “Sen bizi alaya mı alıyorsun?” dediler. O [Mûsâ], “Ben câhillerden biri olmaktan Allah'a sığınırım” dedi. 68. Onlar, “Bizim için Rabbine dua et, o [sığır] her ne ise onu bizim için açığa koysun” dediler. O [Mûsâ], “O [Rabbim] diyor ki: ‘Şüphesiz o [sığır], pek yaşlı değil, pek körpe de değil, ikisi arası dinçtir.’ Haydi, emrolunduğunuz şeyi yapınız” dedi. 69. Onlar, “Bizim için Rabbine dua et, onun rengi ne ise onu bizim için açığa koysun” dediler. O [Mûsâ], “Şüphesiz O [Rabbim] diyor ki”: “Şüphesiz o [sığır], rengi bakanlara sürur veren, sapsarı bir inektir” dedi. 70. Onlar, “Bizim için Rabbine dua et, o, nedir bizim için açığa koysun, şüphesiz ki o sığır, bize müteşâbih geldi ve biz şüphesiz Allah dilerse kesinlikle doğru yolu bulmuşlarız” dediler. 71. O [Mûsâ], “Şüphesiz O [Rabbim] diyor ki”: “O [sığır], zelil olmayan [çifte koşulmayan], arazi sürmeyen, ekin sulamayan, salma gezen ve hiç alacası olmayan bir sığırdır.” Onlar, “İşte tam şimdi gerçeği getirdin” dediler. Sonunda onu boğazladılar. Ama neredeyse yapmayacaklardı.
EVET NE YAMANLAR DEĞİLMİ. VERMEMEK İÇİN ANLAMAMAZLIKTAN GELMEK İÇİN KANIN SON DAMLASINA KADAR DİRENİR ONLAR ÇÜNKÜ ALLAH ONLARA TUĞYANLAŞMAYIN DEDİ ONLAR TUĞYANLAŞTILAR. TAGUTLAŞTILAR. PUTLAŞTILAR. VE NE YAZIKKİ BİZİDE O PUTA TAPTIRIYORTLAR.
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selamlar.
benim çalıştığım fabrikada işçiler sendikalı oldular. ve sırf sen dikalı oldular diye işten atılıyorlar. bu nasıl oyun bir türlü çözemedim. bu sendika anayasal hak değilmi. bu patron tayfası bu kadar mı (allah) rab tanrıda hiç kimse bunlara dur demiyor.
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
Arkadaşlar,bende işverenim.Mahiyetimde 15-16 kişi çalışıyor.
İmalat ve ihracat müdürlerime,3500"er lira veriyorum.Muhasebede çalışan iki elemanıma,1000"er lira,temizlikci ve çay götürüp,getiren kadına,750 lira,imalatta çalışan düz işçilerime,600 lira maaş ödüyorum.Ayrica,sigorta pirimlerini,yol paralarını,yemeklerini veriyorum.
600 lira verdiğim bir adamın,bana maliyeti,1000 lira.ayda 100 000 lira ciro yapıyorum.Bu cironun,%25-30"u kadar kar ediyorum.
Yani ayda,30 000 lira falan kazanıyorum.Ama borcum çok.Kazandığım paranın,10 000 lirasını,kredi taksitlerime,5000 lirasını vergi taksitlerime veriyorum.
Geriye kalan 15-20 000 lirayı da ben,yani ailece yiyoruz.Bir eşim,bir kızım,bir oğlum,5 kedim,1 ev köpeğim ve bir çok"ta sokak köpeğim,kedilerim var.Ne benim,ne çocuklarımın,içkisi,kumarı,gece hayatı falan yok.Ama aylık,15 000 lira ile,genede geçinemiyor,geçim sıkıntısı yaşiyoruz.
Bunları niye anlattım biliyormusunuz? Belki içinizden birileri bana acır,biraz yardım eder diye düşündüm da:)
Sana kalan 15 000 TL'nin nin 10 000 Tl sini 600 Tl verdiğin işçilerine dağıt.Belki sen yine geçim sıkıntısı çekeceksin ama 600 tl ile geçinen işçilerinin bu sorunu ortadan kalkacak bu da sana gönül huzuru olarak geri dönecektir.Oğlun Çinde kızında çalıştığına göre 5 000 tl sana,eşine ve kedilerine fazlasıyla yetecektir.Öte yandan;evde hayvan beslemek hayvana ve insana eziyettir.Tüm hayvanlar tabiat şartlarına göre yaratılmışlardır.Sen doyurmasanda onlar rızıklarını bi şekilde temin ederler.Bahçendeki kedi köpeğede yediklerinizden arta kalanlarıda versen yeter.Sana iyi bir çözüm sunduğumu düşünüyorum.Bu iyiliğimi unutma.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma