Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
İslamdan hiç haberi olmayan veya İslamı içinde yaşadığı çevre nedeniyle yanlış tanıyan bir hristiyan/musevi/hindu/budist olduğumu düşünün bir an için.
Kuran'dan ilk olarak hangi ayeti görmemi isterdiniz?
Daha doğrusu ilgimi çekeceğini düşündüğünüz ayet hangisi olurdu?
Bilirsiniz bazı kitapların arkalarına içinden ufak ilgi çekici alıntılar koylarlar. Bu kitabı kitapçıda gören birisi kitabın ismini daha önce duymamış olmasına rağmen arkasındaki bir alıntıdan dolayı kitabın tümüne ilgi duyup merak ederek okumak isteyebilir. Veya nette dolaşan bir email görürsünüz. içinde geçen bir cümlenin bir kitaba ait olduğunu öğrenirsiniz ve o kitabı edinip okumak istersiniz. Veya bir şiirin bir mısrasını görüp etkilenerek şairi merak eder, diğer şiirlerini okumak istersiniz.
Ayet arıyorum derken bunu kastediyorum.
Apollonius
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
özellikle hristiyan yada musevi iseniz
ali imran 64,
De ki: "Ey Ehlikitap! Sizin ve bizim aramızda aynı olan şu
söze gelin: "Allah'tan başkasına kulluk etmeyelim, O'na
hiçbirşeyi ortak koşmayalım. Allah'ı bırakıp da birbirimizi
rabler edinmeyelim." Eğer yüz çevirirlerse şöyle söyle:
"Tanık olun, biz müslümanlarız/Allah'a teslim olanlarız."
İlginiz için teşekkür ederim.
Başında hristiyan/musevi/budist/hindu/bilgisiz derken bunların tümüne
birden hitap edebilecek ayetler arıyorum. Özel olarak bir kaçına hitap eden
değil :)
Aslında tek bir ayet de aramıyorum. 20 olur 50 olur 100 olur farketmez.
Lütfen aklınıza geldikçe yazınız.
Yalnız şuna dikkat edin lütfen. Kendinizi tamamen bilgisiz olarak varsayıp
ayete bir de o gözle bakın lütfen. Bizim için büyük anlam ifade eden bir
ayet (ki bize göre hepsi öyle) bilgisiz bir insan için hiç bir şey ifade
etmeyebilir. Örneğin cennet/cehennem ayetleri falan bilmeyen insan için bir
şey ifade etmez.
Bu arada başka bir forumda verilen bazı ayetler:
5:32 ...Kim, cinayet işlememiş veya yeryüzünde bozgunculuk yapmamış bir
kişiyi öldürürse tüm insanları öldürmüş gibidir. Kim de o canı yaşatırsa,
bütün insanları yaşatmış gibi olur...
2:188 Paralarınızı aranızda haksız yollarla yemeyin. Halkın parasını haksız
yere yemek amacıyla bile-bile memurlara/yöneticilere rüşvet vermeyin.
2:84 Birbirinizin kanını dökmeyeceksiniz ve birbirinizi yurtlarından
çıkarmayacaksınız diye de sizden söz almıştık...
2:148 Her birinizin seçtiği bir yön ve yöntem var; siz iyilikte yarışın...
4:29 İnananlar! Birbirinizin malını karşılıklı rıza ile yapılan ticaretle
de olsa haksızlık ve hile ile yemeyin. Birbirinizi öldürmeyin...
4:32 ALLAH'ın her birinize bağışladığı yeteneklere imrenmeyin...
30:41 Halkın elleriyle işledikleri yüzünden karada ve denizde felaketler
yaygınlaştı...
2:177 Yüzlerinizi doğu veya batı yönüne çevirmeniz iyilik değil. İyiler o
kimseler ki ALLAH'a, ahiret gününe, meleklere, kitaba ve peygamberlere
inanırlar; akrabalara, yetimlere, muhtaçlara, yolda kalmışlara, dilencilere
ve köleleri özgürlüğe kavuşturmaya seve seve para yardımında bulunurlar;
namazı gözetir, zekatı verir, sözleştikleri vakit sözlerinde dururlar;
zorluğa, sıkıntıya ve zulme karşı direnirler. İşte doğru olanlar onlardır,
erdemli olanlar da onlardır.
Sizi annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde, bir yaratılıştan sonra
(bir başka) yaratılışa (dönüştürüp) yaratmaktadır. İşte Rabbiniz olan Allah
budur, mülk O'nundur. O'ndan başka İlah yoktur. Buna rağmen nasıl
çevriliyorsunuz? (Zümer Suresi, 6)
“Allah sizi, din konusunda sizinle savaşmamış, sizi yurtlarınızdan da
çıkarmamış kimselere iyilik etmekten, onlara âdil davranmaktan men etmez.
Şüphesiz Allah âdil davrananları sever.” (Mümtehine, 60/8)
Ey iman edenler, hepiniz topluca "barış ve güvenliğe girin ve şeytanın
adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır. (Bakara / 208)
cennet / cehennem bilmek veya bilmemek gibi bir durum yoktur. cennet, mükafatı; cehennem, azabı sembolize eder.
Her insan doğar doğmaz, yaptığı davranışlar karşısında mükafatı veya azabı öğrenmeye başlar. Fıtrata yüklüdür..
Kuran ayetleri HATIRLATMADAN ibarettir. Tarihi olayları, DOSDOĞRU anlatır ve dersler verir...
Kuran'ın ilk ayetleri bellidir : Besmele ve fatiha suresi.
Tek olan, alemlerin tek efendisi/sahibi/maliki olanı tanıtır ilk önce. Yaşamın tek sahibi olduğunu hatırlatır. sadece O'na köle olmamızı ve sadece O'ndan medet ummamızı belirtir. sapmışlarıni yoldan çıkmışların arasından, DOSDOĞRU yola iletecek olanın ancak ve sadece RAHMAN olduğunu bildirir....
Bu ayetler , yaşadığı çevreyi TEMİZ ve ÖNYARGISIZ bir akıl ile SORGULAYAN her KİMLİKTEKİ insana İLK ayetlerdir ve bir ÇIKIŞ yolu sunar.
bu çıkış yoluna girdikten sonra, ÖĞRETİLERİN, ALIŞKANLIKLARIN ve ESARETİN bedeli ödenmeye başlanır.
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Allah tarafından gönderilen, tertemiz sayfalar okuyan bir resul gelinceye dek.
Katımızdan bir emir olarak. Hiç kuşkusuz biz, resuller göndeririz,
Ve biz, bir resul göndermedikçe azap edici değiliz.
Daha sonra o ölünce de şöyle demiştiniz: "Allah ondan sonra bir daha asla resul göndermez." Allah, sınır tanımaz kuşkucuları işte böyle saptırır
O gün, zalim, ellerini ısırarak diyecek ki: "Ne olurdu, resulle birlikte bir yol tutsaydım!"
Bilin ki, Allah'ın resulü içinizdedir
Biz size, üstünüze tanık olan bir resul gönderdik. Tıpkı Firavun'a bir resul gönderdiğimiz gibi.
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Enam
(18) Ve kulları üzerinde hüküm ve egemenlik sahibi Kaahir'dir O. Tüm hikmetlerin kaynağıdır O. Her
şeyden haberdardır.
Kasas
(4) Gerçek şu: Firavun o yerde egemenlik kurmuş
ve ora halkını gruplara ayırmıştı. Onlardan bir topluluğu
horlayıp eziyordu: Bu topluluğun erkek çocuklarını
boğazlıyor, kadınlarına hayasızca davranıyor/kadınların
rahimlerini yokluyor/kadınlarını hayata salıyordu. O
gerçekten fesadı yayanlardandı.
__________________ Konfüçyüs:"Bir Devlet aklın ilkelerine göre yönetiliyorsa, düşkünlük ve yoksulluk yüz karasıdır.Bir Devlet aklın ilkeleriyle yönetilmiyorsa,o zaman da, zenginlik ve şan şeref utanç verici şeylerdir."
Selam Hak gelenek,bu resülün alametleri hakkında ayetler merkezli bilgi de alsam.Bir de bu resül kendisinin resüllüğüne insanları çağıracak mı yoksa biz mi arayıp bulacağız?
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
adalet Yazdı:
Selam Hak gelenek,bu resülün alametleri hakkında ayetler merkezli bilgi de alsam.Bir de bu resül kendisinin resüllüğüne insanları çağıracak mı yoksa biz mi arayıp bulacağız?
selam sana da adalet, ilk hangi ayeti görmemi istersiniz diye bir başlık açılmış,bende bu ayetleri görmesini istediğim için bu ayetleri astım,bunları asma lüksüne sahip değilmiyim?
1400 yıldır bize yanlış öğretilen,alak suresinin orjinal bir açılımını bizlere sunan birinin bizden öğreneceği bir şey olmadığını düşünerek resulmu bizi bulacak? bizmi resulu bulacağız? sorunuza cevap vermeyi düşünmüyorum,zira sizin bu sorunun cevazını çok iyi bildiğini düşünüyorum...
selam üzerine olsun
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma