Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
asım kardeş kim diyor onu? :D İlk kez duydum komik bir iddia. Bunu diyenler seve seve giderler o zaman cehenneme.
Arkadaşlar cennet ve cehennem konuları hakkında fazla bilgimiz olmayan konulardır. Allah' da hakkında bilgimiz olmayan şeyler hakkında bizi konuşmaktan men etmiştir. Hal böyle iken kesin şöyledir, bu adaletsizdir...vs demek bence son derece yanlıştır zira aslen tam bilgi yok ne de olsa kuran dünya hayatımızı üzenleyip bizi ahirete hazırlamak için indi ahiret hakkında sorularımıza cevap vermek adına değil ahiretle ilgili herşeyin cevabını beklemeyin kurandan. Önemli olan dünya hayatında bize gerekli olan bilgilerdir. Bunun içinde her türlü gerekli bilgi tam ve eksiksiz olarak bizlere verilmiştir.
_
Yinede konu hakkında kendi düüncemi kesinlik belirtmeden sizlere sunma gereği hissediyorum.
Allah biriini günahlarından dolayı sonsuza dek cehenneme atacak ise bu kindalıktanmı? Bu çok saçma ve yanlış bir düşünce bence. Şimdi bir hakim suçluya ölüm emri veriyorsa kin duyduğu içinmi veriyordur yoksa o suçlu bu cezayı hak ettiği içinmi veriyordur? 100 yıl boyunca ömrünü sırf kötülük ve haram işleyerek geçirmiş bir insan ne kadar cehennemde kalmalı veondan sonra ne olmalı? Yok mu edilmeli yoksa cennetemi sokulmalı veya iki arada mı kalmaı?
Bu sorulara sanırım sadece kendimizce cevap veririz. Ben olsam bu konu hakkında kendimi fazla yormazdım zira hepimiz biliyoruzki Allah asla adaletsizlik yapmaz. Birini sonsuza dek atarsa cehenneme hak etmiştir. Bilgimiz olmayan, bilgi verilmeyen konular hakkında bizden öncekilerin yaptığı gibi hatalara düşüp yalan yanlış tartışıp doğrular üretmeyelim.
selametle
|