Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Bir birlik veya bir ordu oluşturacak, bu birliği, orduyu oluşturacak olanları yada ileri gelenlelerini toplayıp onlarla durumu görüşmeye engel mi sizce Resul'ün Allah'tan vahiy alışı? Orduyu kimlerden oluşturacağı da isimleriyle bildirilmiyor her halde! Düşman hazırlık yapmış üzerlerine doğru harekete geçmiş duyumunu almış. Bunun için ne yapmalı Resul sizce, İleri gelenleri çağırıp onlarla görüşse resullüğüne bir halel mi gelir, ne dersiniz?
Musa'nın annesinin aldığı vahiy her hangi bir annenin vahiy alışına benziyor mu? Musan'ın annesi, çocuğunun Allah'ın resulü olduğunun bilgisine sahip... Bu annelik dürtüleriyle kazanılır bir bilgi midir?
4/79'dan ne anladığını pek anlayamadım. Ne diyor ki?
konu dışında 2 soru sormak istiyorum resülün vahiy alması allahtan herhangi bir kanaldan vahiy alıyorsa 3/159 daki emir hususunda neden iştişare ediyor ? ikinci sorum 17/88 mislini yani benzerini getirsinler 2/23 11/13 10/38 nasıl anlamalıyız.mesala eğer gerçekten işiten kulaklara sahipsek tanrı bize dilimizle seslenir.TANRIdualarımızı bize göre değil kendi yöntemine göre yanıtlar.siz kendi elinizle teslim etmedikçe kimse kendinize olan saygınızı elinizden alamaz .gözler yaşarmadıkça gönülde gök kuşağı oluşmaz .daha bir çokları var yukarıdaki ayetlerle karşılaştıralım lütfen yanlış anlamayın sorularım art niyetli değil sadece bunlar hakkında düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum .soran bir defa evaplayan iki defa öğrenir .saygılar
50/5 6/58 9/48 12/41 emir geçen yerler işler manası tam oturmuyor.resulun herhangi bir şekilde allahla bir iletişim kanalı varsa istişare etmesine gerek yok .herşeyin allaha dayalı bir sistem getirip zülmü ortadan kaldırmak için illa geleneksel vahiy alma şekliylemi ortadan kalkar?25/1=8/29 nasıl anlamalıyız 11/116 3/21 3/104 her iyi iş vahiy olamazmı 30/30 da olduğu gibi herkesin fıtratında mevcut yeterki kullanmasını bilelim saygılar.
50/5 6/58 9/48 12/41 emir geçen yerler işler manası tam oturmuyor. Mütekellim, inşa ettiği her bir cümlede kullandığı "iş" sözcüğünü belki her defasında farklı anlamda kullanıyordur. Ama dil ve kültür seviyesi gereği kimi okuyucu o "iş" sözcünü, duyduğu/okuduğu her cümlede hep bildiği "iş" olarak anlamıştır! Bir bilsen başıma ne işler geldi! resulun herhangi bir şekilde allahla bir iletişim kanalı varsa istişare etmesine gerek yok .herşeyin allaha dayalı bir sistem getirip zülmü ortadan kaldırmak için illa geleneksel vahiy alma şekliylemi ortadan kalkar?25/1=8/29 nasıl anlamalıyız İki ayet arasında bir bağlantı kuramadım. O nedenle ne demek istediğini ve neyi öğrenmek istediğini anlayamadım. Sorularınızı ve amacınızı ve de ne demek istediğinizi daha açık ve daha detaylı yazarsanız sanırım sizden daha çok istifade ede bileceğiz. 11/116 3/21 3/104 her iyi iş vahiy olamazmı Ayetleri anlamını yazmaksızın sadece numasını yazarak, hangi meali baz aldığını görmeden, bu ayetlere verilen mananın doğruluğunu yanlışlığını tespit etmeden, sorduğun ilgili sorulara sağlıklı bir cevap verebilmek mümkün değildir. 11/116'da: "Sizden önce geçmiş nesillerden akıl /görüş/ fazilet/ iyilik sahibi kimseler, yeryüzünde/ülkede anarşiyi önlemesi gerekli değil miydi?..." şeklinde anlıyorum. "vahiy"den ne kastetiğiniz de önemli. Kastettiğiniz her hangi birinin söylediği mi, yoksa Muhammed gibi bir resule gelen vahyi mi kast ettiniz? Birincisini kast ediyorsaniz şayet, sizin Muhammed ve adı Kuran'da geçen nebiler ve onlara gelen vahiler hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum! 30/30 da olduğu gibi herkesin fıtratında mevcut yeterki kullanmasını bilelim saygılar. Kusura bakmayın, sormak durumundayım: Muhammed'e olduğu gibi bana da vahiyolunuyor mu diyorsunuz? Saygı benden.
merhaba abi mesajını okudum abi yine bana gülmüşsün nedense kuranı anlama çabamız bilkide üniverste bitirmediğimiz için zor anlıyoruz halbuki kimsenin aklıyla hareket etmiyorum ama şu varki eğer doğrular varsa akıl kabullenmesede vicdan rahatsız oluyor.Vicdan iyiyle kötüyü ayıran tek ışık.abi sen demiyormuydun anlamadığım şeye iman etmem zaten ayetde öyle söylüyor bilmediğin şeyin ardına düşme amacım doğru sorgulamak .abi şimdi soruyorum 16/68 de arıya vahyediyor .Rabbin bal arısınada vahyetti dağlardan ,ağaçlardan ve kuracaklrı evlerden göz göz evler edin diye devam ediyor arıyı proglamladı artık arı ne yapacağını biliyor .Oysaki insan düşünen varlık olarak kendisine yüklenen program sayesinde nasıl davranacağını bilemezmi abi bizler nereden nereye geldik eğer çaba göstermeseydik allah bize torpil yapıp doğruyu gösterirmiydi.25/1 deki furkanla 8/29 daki furkan arasında ne fark var ve 21/48 de keza aynı .abi 30/30 da o allah tarafınaki insanları onun üzerine yaratmıştır.4/79 iyilik hep allahtandır allaha ait olan heriyişey onun vahyi olamazmı 91/8deki takva ve fucur ne olabilir .abi sen zaten sitede yazmışsın akıl kurandan önce gelir akılla böyle bir kitap yazıla bilinirmi.abi sen çalışmadan çabalamadan buralara gelebilirmiydin kendine bir sor abi.son olarak 66/3 bilindiği gibi allahla resul arasında vahiy kanalı varsa doğal olarak resulun hanımları kesinlikle ohataya düşmezlerdi allah o yaptıklarını resüle söyleyeceğini kesin olarak bilirlerdi.benden gerçek saygılar .insanlar değişmedikçe sanal ortam insanı değiştirmez hayırlı ve sağlıklı günler.
son olarak 66/3 bilindiği gibi allahla resul arasında vahiy kanalı varsa doğal olarak resulun hanımları kesinlikle ohataya düşmezlerdi allah o yaptıklarını resüle söyleyeceğini kesin olarak bilirlerdi.
benden gerçek saygılar .insanlar değişmedikçesanal ortam insanı değiştirmez hayırlı ve sağlıklı günler.
Merhaba Yaşar.
Çok soru sormuşsun, hiç birine cevap verme gereğini duymuyorum. Zaten sorularını cevap almak için sormadığın açık. Vardığın ve kesin doğru kabulettiğin düşüncelerini destekler olarak sormuşsun!
Vardığın görüş ve düşünceni net olarak yansıttığın önemli bulduğum bir cümleni alıntılamakla yetiniyorum.
Ayrıca ben sana "sahte" saygılar mı demek istedim ki sen bana "gerçek saygılar" deme gereğini duyuyorsun! Karaladığım son sözüne de bir anlam veremedim. Yolun açık olsun! Sağlıcakla kal!
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma