Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Benim yorumum.. "Onun için (onun sebebiyle) dönmektedir.Diğerini döndürmektedir.Sebep -sonuç ilişkisi."
Elhamdulillahirrabbilalemiyn.
Vallahu Semiun Alim
bisaniye Yazdı:
biraz bekleyip sonra cevap yazacağım inşallah .ama şu
kadarını çok iyi anlıyorum. dünya benim etrafımda dönmüyor. saygı ile.
Sayın bisaniye,
Sizin o güzel kalbinizi kırmak değil amacım.Dünyanın sizin etrafınızda
döndüğüne inanacak kadar "bencil" olduğunuza kesinlikle ihtimal
vermiyorum.
Zira iletilerinizi oldukca kısa tuttuğunuzdan olsa gerek,ne demek
istediğiniz anlaşılamıyor...
E fe
ğayra dinillahi yebğune ve lehu esleme men fis semavati vel ardi tav'av
ve kerhev ve ileyhi yurceûn.
يُرْجَعُ
Peki onlar, Allah'ın
dininden başka bir din mi arıyorlar? Oysa göklerde ve yerde her ne varsa
-istese de, istemese de- O'na teslim olmuştur ve O'na döndürülmektedir
Bakınız يُرْجَعُ; 614; Yurceu ifadesi RUCU dan türeme "O Tür" bir DÖNMEK" değildir.Örneğin cevir olarak araplar havvil der... Tevella vardır misal, topukları üzerinde dönmek...Salatın zıddı!
Rücu,İrtica gibi kelimeler Dünyanın dönüşünden FARKLI dır... Birşeyin Aslına dönmesi ile Rüzgar gülünün dönmesi aynı kelimelerle anlatılmaz Arabcada. Sanırım yanlış anlamaya neden olan bu DİL farkıydı?
Saygılarımla...
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
Katılma Tarihi: 19 haziran 2007 Yer: Nauru Gönderilenler: 97
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
afedersiniz sayın ululebsar rumuzlu dostum.arabça bilginizin iyi olduğunu düşünüyorum.nedendir bilmem? bana yardımcı olursanız sevinirim elif =? harfinin anlamı nedir
sayın bisaniye,benim arabca bilgim ancak beni zor taşıyan ihtiyar bir
merkeb.Elifi görsem Mertek sanırım:)
Ben size sadece Al'i imran 83 de ki "yerceun" kelimesinin o türden bir "dönmek" olmadığını anlatmaya çalıştım. Görüyorum ki,fazlası ne size nede bize fayda sağlamaz. Selam olsun.
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
Katılma Tarihi: 19 haziran 2007 Yer: Nauru Gönderilenler: 97
selam
mesajlarımı kısa tutmaktaki amacım dostlarımı biraz işin içine çekerek araştırmalarına vesile olmaktır başka birşey değil.
-dediğim gibi benim yorumumdur.dünyanın ayın uydusu olduğu. ilmen kanıtlanmamıştır.Ama akl yoluyla anlaşılabilir. akl doğru gözlem (izleyim) yaparak, sebeplere hangi sonuçların neden olduğunu deneyimlerden çıkarımlar yaparak ve bunları ard ard doğru bağlantılayabimekten geçtiğini düşünmekteyim.
beni de dünyamızın ayın uydusu olduğunu düşünmeme neden olan bazı izlenimlerim ve bağlantılamalarım olmuştur.kendimce. Takdir tabiiki yüce rabbimiz olan Hz. Allah CC.nundur.övgüm ve hamdim de ona mahsustur.O doğru anlamamıza vesile olacaksa olacaktır, yoksa zaten yanlış yöne savruluruz.Takdir O nundur.
Benim bu düşüncelere sebep olmamın nedeni ise şu izlenimlerimden çıkarımlarımdır.
Tüksatın 42 derecedeki uydusundan
"türksat tanıtım" kanalını lütfen sıkılmadan 1 saat izleyiniz. ve 1- türksat 3A uydusunun atılışı ve yörüngesi (atmosfer tabakasının kalınlığının ne kadar olduğunu ben şaşırarak öğrendim) 2-eklips sezonunun ne olduğunu ve enerji ile ne alakası olduğunu araştırınız? 3-ısı farklılıklarının ne anlama geldiğini neyi etkilediğini gözlemleyiniz.? 4-uydunun yörüngeye nasıl zor oturtulduğunu ve orada tutmak için ne kadar emek harcandığını gözlemleyiniz? 5-uydu neden titreşim testlerine tabi tutulmaktadır gözlemleyiniz?(nedir titreten, hangi kuvvetlerdir tireten) 6-uyduyu taşıyan roket ne kadar yakıt alır ve yarım saatte neden 750 ton yakıt sarfediyor?akıl ile gözlemleyiniz 7-uyduya etki eden ay-yıldızlar ve güneşin çekim etkileri neden 15 günde bir revize edilip, tekrar yörüngeye çekiyorlar?düşününüz? 8-dünyaya en yakın uydusu olan ay değilse nedir?Ayın yüzeyi neden delik deşiktir.İntertten full hd ay resimlerini inceleyiniz.suların neden çekilip tekrar çoğaldığı gelgit olayına etki eden gök cisminin ay olduğu biliniyor.peki bu bilgi çekim gücü dünyanın 1/6 olduğu bildirilen ay ile örtüşüyor mu? 9-uydu çöplüğü denen yere ölü uydular neden yollanıyor.yani yörüngelerinden 350 km uzağa.neden 100 km mesafedeki dünyaya düşmelerine izin verilmiyor. daha yakın depil mi dünya?yoksa verilemiyor mu?düşününüz
Rabbimiz olan HZ.ALLAH cc hepimizin ilmimizi artırması dileğiyle.saygılar.
Katılma Tarihi: 02 haziran 2010 Gönderilenler: 137
naz17naz Yazdı:
benim bu konuda herhangi bir fikrim yok ama ben de bir soru sorayım neden herşey dönüyor dönerek hareket ediyor bizler hacca gittiğimizde de kabenin etrafında dönüyoruz neden acaba?
Katılma Tarihi: 18 haziran 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 31
ben dönmüyorum çünkü henüz hacca gitmedim:)bence bu Allahın bir mucizesi kainatta herşey dönüyor bu ozamanki insanlar için değil ama bizim için bir delil Allahın varlığına ve kur'an-ı kerim'in Allahın sözü olduğuna tabi kur'anda bir çok delil var bu da onlardan biri bana göre
Katılma Tarihi: 21 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 30
bisaniye yazdı: ''ha bu arada yine benim yorumum. dünya ayın uydusudur. yani onun çekimine tav olmuştur. :)''
Ufak bir katkı; Dünya ve ay karşılıklı olarak yıldız çifti gibi, aralarındaki bir dönme ekseni etrafında dönerler fakat dönme ekseni dünyanın ağırlık merkezine çok yakın olduğu için ( dünyanın kütlesinin, ayın kütlesine nazaran çok büyük olmasından kaynaklanır), dünyanın ayın etrafında döndüğü hissedilmez sadece ay dünyanın etrafında dönüyormuş gibi bir izlenim ortaya çıkar.Yani gerçekte dünya da ayın uydusudur ve bu bilimsel bir gerçektir.
Gök cisimlerinin dönmesine gelince. Gök cisimleri ( örneğin güneş) kendi agırlık merkezlerine doğru uzayı çökertirler ve bu yüzden etraflarındaki gökcisimlerinin (örneğin dünya) doğrusal hareketleri dairesel harekete dönüşür. Teori bu. İzafiyet teorisini incelemenizi tavsiye ederim.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma