Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Bu
iki ayetin konu açısından önceki ve sonraki ayetlere uymamasına
gelince, Kuran'ı kitap haline getirenlerin yanlış seçimi olsa gerek.
Benzer pürüzler kitabın başka yerlerinde de bulunabilir. Hasan Akçay yazdı.
Bu incelenmeye değer.. de şu ifade; "Rituel" de bir eylem olduğu için buiki ayette namazdan söz edildiğine inanıyorum.
Ritüel evet bir eylemdir, peki ritüel size göre nedir?
önce bana göreyi yazayım, ritüel bana göre kısmen tiyatrodur..ki, onun da bir amacı var haliyle ama ibadetle ritüeli yan yana getirmek pek akıllıca gözükmüyor..
ve sonra dikkat çeken bir nokta daha var, sayın Akçay, siz ayetlerin içinden bir şekilde çıkamayınca, ''İspatlanamaz'' yöne kayıyorsunuz.. yani efendim kadınlarla alakalı muamelatların anıldığı yerde bu iki ayetin ne işi var diyebiliyorsunuz, sorgulamak elbet hakkınız, ha ben ayetlerin karıştırılmadığını ispat edebilir miyim? hayır, o da ispatlanamaz kısma giriyor haliyle.. saygılarımla
__________________ "Asılan hırsız değil, yakalanandır."
Çek Sözü
...vellezîne yu'minûne bil'éxirati yu'minûne bihi, ve hum 'alé salétihim yuhâfizûn. - Âhirete inanalar o'na (Kitab'a) da inanırlar ve onlar inançları üzere (ve hum 'alésalétihim) devam ederler."
Kılındığını gazilerden duydum. Başkomutanlık Meydan muharebesinde Yunan askerleri bozguna uğradıktan sonra Ege’ye doğru hızla kaçmaya başlamışlar. Bir yandan da halkı camilere toplayıp ateşe vermişler.
Onları kovalayan Türk askerleri namazlarını yürüyerek kılmışlar. Çünkü duracak vakitleri yok. Geçen her an daha çok ölüm, yıkım, yangın demek"
Sevgili Akçay,onların atlarına binerek yaptıkları mücadelenin adı zaten salat.Ayrıyaten atların üzerinde yada yürüyerek arapça birşeyler söylemelerine,eğilip kalkmalarına gerek yok.Ancak belliki bugünkü bir çok insan gibi onlarda durumun mahiyetinden habersizler..Allah taksiratlarını affetsin,cennetiyle ödüllendirsin onları..
41. Göklerde ve yerde bulunanlarla dizi dizi kuşların Allah'ı tesbih ettiklerini görmez misin? Her biri kendi SALAT'ını ve tesbihini bilmiştir. Allah, onların yapmakta olduklarını hakkıyle bilir. Nur suresi 41
Bu salat'ın insanın salatıyla benzerlik arz etmesi gerekmiyor mu?Ne yapıyor kuşlar fecr ve işa vakitlerinde,geceye yakın saatlerde beş dakıkalığına bir görünüp sonra kayıpmı oluyorlar?
Mesela,salatlarını kime doğru yapıyorlar,çabalarıyla kime destek sunuyorlar?
"Allah ve melekler resule salat ederler.." ayetiyle bağlantısı var mı?
Yukarıda yazdığım ayet kimsenin dikkatini çekmedi.Oysa salat eylemini en güzel ve hatasız tabiattaki varlıklar yapar.Onlar sürekli bir çaba içerisindedirler.Bu çabaları neticesinde kesintisiz ve sınırsız sayıda FOTOĞRAF oluştururlar ve resullerde bu fotoğraflardan istifade ederek yol alırlar, proje üretirler.Meleklerin resullere salat'ı budur,diye düşünüyorum..Ritüel namazıyla Kuranda ki salat'ın zerre kadar benzerliği yoktur..
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selamlar...
Yukarıda yazdığım ayet kimsenin dikkatini çekmedi.Oysa salat eylemini en güzel ve hatasız tabiattaki varlıklar yapar.Onlar sürekli bir çaba içerisindedirler.Bu çabaları neticesinde kesintisiz ve sınırsız sayıda FOTOĞRAF oluştururlar ve resullerde bu fotoğraflardan istifade ederek yol alırlar, proje üretirler.Meleklerin resullere salat'ı budur,diye düşünüyorum..Ritüel namazıyla Kuranda ki salat'ın zerre kadar benzerliği yoktur..
işte bu......... allahın yarattıklarından bir tek insanın salatı değişik. diğerleri gayet nizami.. zaten bu namaz allahın dininden gelmiş bir eğil kalk haraketi olsaydı. suud da silah zoru ile namaz kılınmazdı.
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
Katılma Tarihi: 30 mart 2008 Yer: Uganda Gönderilenler: 126
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
sn efrayim cidden ne kadar saçma sorular sorduğunuzun farkında değilsiniz, yıllardır namaz varmı yokmu tartışmasından bir sonuç çıkmamışken, yürüyerek olanı nasıl oluyor?
lütfen açmış olduğunuz konu başlıklarına bakınız,elle tutulur bir başlık varmı?
sevgi ile:))
__________________ koymuş postasını,GÖRMÜŞ RESTİNİ!!! he canım sen getir üstünü!!!
Behr bı deva kuçka heram nabe!!!
hılas!!!
1-) Yürüyerek namaz,bakara suresi 239. asyette yer alıyor.
2-) Bu ayeti ortaya koyan bu fakiri eleştiriyorsun ki-eleştiri hakkın-bu ayeti bize açıklamayan yetkilileri es geçmen, sizi rahatsız etmiyor mu?
Ey müftüler,ey hocalar, cahil bir adam bu konuyu gündeme getirirde,siz niye varsınız diye sormak hakkınız değil mi?
3-) Siz de söylüyorsunuz' yıllardır namaz varmı yokmu tartışmasından bir sonuç çıkmamışken' diye. Belkide bu sorunun cevabı da, bu ayetin açıklamasıyla ortaya çıkacak,bir çok soruda kendiliğinden ortadan kalkacak. Kimbilir.
Lütfen siz eleştirilerinize devam edin.Çok ağır eleştiriler bile çok önemlidir.Çok ağır eleştirileri lağım akan dereye benzetebiliriz.Eğer kollektörünüz varsa,o lağım deresini içme suyu haline getirirsiniz. Atıklardan da gübre yaparsınız.Ağır eleştirilere maruz kalanlar için söylüyorum.Akan lağım deresine kızmayın,sizin kolektörünüz yok veya yeterli değil,esas onun için üzülün ve kollektörü yerleştirin.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma