Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Sana geldiyse/ulaştıysa vahiy seni sorumlu kılar. Sana gelmediyse ulaşmadıysa vahiy Sorumluluk yaradanındır ve akibetin O nun katındadır.
peki ...
vahy ulaşmayana ne diye ulaştırmaya çalışıyorsun...
onun hesabı allaha ait ise...
yada sen ne diye vahyin daha fazlasına ulaşmaya çalışıyorsun...
bildiğin kadarı sana niye yetmiyor...
sana geleni niye reddedip bu böyle olmamalı aca ba şöylemi diye meal çalışması yapıyorsun...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
ya sorma bende bir zamanlar nemrut olmuştum.. sayın çok değerli asım bey..
şimdi bu soruyu firavun sormuş dağa önce. eğer gerçekten sen allah adına konuşuyor ve iyiyi getirdiğini sanıyorsan. burda bu sözleri dinlemeyenlerin sonu ne..
işte bak asım bey bilemem kaç yıl öncede. aynı soruyu soruyormuş insanlar. şimdi bizler. hannasımızda bir soru belirmeden önce klavuza bakmalıyız...
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
Katılma Tarihi: 01 haziran 2010 Gönderilenler: 197
asým Yazdı:
peki ...
vahy ulaşmayana ne diye ulaştırmaya çalışıyorsun...
onun
hesabı allaha ait ise...
yada sen ne diye vahyin daha fazlasına
ulaşmaya çalışıyorsun...
bildiğin kadarı sana niye yetmiyor...
sana
geleni niye reddedip bu böyle olmamalı aca ba şöylemi diye meal
çalışması yapıyorsun...
Hepimizin hesabı Allah a ait. Vahy ulaşanında ulaşmayanında. Tek hesap görücü olarak O yeter.
İnsanlar artık yanmasın diye, insanlar artık Hakk ve batılı ayırsın diye doğruyu söyleyeni-Kuranı- ortaya koymaya çalışıyorum. Terimin özü bu.
Bildiğim... Bildiklerim bilmediklerimin kaçta kaçı onu bile bilemiyorum::)) Bilmediklerim sanırım deniz derya. Ama öğrenme azmim var. Öğrenmek, akletmek, doğruya ulaşmak, üstü örtüleni değil Hakkı ortaya çıkarmaktır çabam/çabamız. Hem 1500 ileti yazan biri bana bildiğin neden yetmiyor diye soru sormamalı. Size neden yetmiyorsa aynı sebepten.
Ben akıllı adamım. Durun kendimi övmüyorum. Ben Adem im. Akıllı adam uyarılara kulak asar atalardan kalanla değil azmederek öğrendiği ile amel eder. Bu yüzdendir ki davranışınızı azcıkta olsa bu kapıdan görebiliyorum.
Bildiğimi arttırma çabası içindeyim. Meal çalışması bu yüzden. Malum Arap değiliz ve onlar gibi anlamak zorunda da değiliz. Bknz: mescdi haram, mescidi aksa, kabe, salat, savm, hacc, arafat, sefa, merve, cuma, ramazan.......
Dostum 1500 ileti yazıp birden nasıl Kuran elinin tersiyle itilir? Bu nasıl bir ruh hali? Şu sebeple soruyorum: Bilirsem eğer kaçınabilme ihtimalim artar.
Dostum uyarılıyorsun Kuranı terketmemek için yine Kuranla. Ben Kuranın Allahtan olduğuna sana kanıt getiremem. Çünkü kanıtın kendisi zaten Kuran. Bu ikilemdir. Kabul. Ama zaten iman kanıta dayanmazki. Çelişkiniz burada. İmanı oluşturan şey varlık değil yokluktur. İşte bu yüzden var olan herşeyin kökeni Bir olana Allah a ait olmasına rağmen o gözden uzaktadır. Yani herşey O ama O nerede? İman bu dostlarım. Ve neden? Ne oldu şimdi de böyle davranıyorsun sadece akıl veya akıl+ vicdan diye. Dostlar bari akıl demeyin. Vicdan diyen bir yerde haklı. Ama unutmayınki akıl size hoş gözükecek şerbetleri içmeniz için bir bir sunacaktır. Bıraktığınız yerdeki asım ile bulduğunuz yerdeki asım ın arasındaki uçurumlar olacak. Hiç te hesapladığınız gibi olumlu yönde değil. Bu sadece benim öngörümdür ve beni bağlar. Katılmamakta serbestsiniz. Belki de bize bir resul -doğruları söyleyen- olarak dönersiniz. Bilemem. Benimkisi dedim ya öngörü. Öngörü 1.
Dostlar bir sır var. Bu sır vicdanda gizli. Tamam vicdanınıza uyun o sizi elbet doğruya kılavuzlayacaktır. Ama aklınıza uymayın. Akledin okuyun araştırın ama vicdan süzgecinden geçirmeden uygulamayın. Ham fikir ve ham düşünce egemen olmasın sizde. Maalesef vicdansız akılcıların birçoğu hamfikrin esiri olacaklardır. Dikkat edin. Öngörü 2
Dostlarım. İnsan nedir? Ah Azizem ah Gözyaşlarımı silerken avuçlarımla bana gülümseyişini hiç unutmayacağım. Sadece bu gülümsemen için yine yanarım, yine yanarım, yine yanarım....
__________________ Ancak bir cehennem öğretebilir insana
Kırık ayaklarla cennete girilemeyeceğini...
evet bilimin kaynağı kurandır...kurandan
önce ne bilim vardı ne bişey...bilim adamları her şeyi
kurana bakıpta buluyorlar...
ya laf olsun diye yazıyorsun...yada muhabbet olsun
diye...yada sana kalmış...
kur'andan öncede dünya vardı...güneş vardı....kainat
vardı..ilim vardı....
kur'an nadir?ALLAH ın ayetlerinin anlatıldığı
yer....ayetler nedir?
dağlar,ırmaklar,nefisler,yıldızlar,yağmur,şimşek,gökyüzü,
hareket,ölmek,dirilmek,meyveler,balıklar,otlar,böcekler,d
üzen,intizam,itaat,birlik,beraberlik,denizler,rüzgarlar..
..arılar....vs vs
peki bütün bu aytelerden kur'anda bahsedilmiyor mu?ve
behsedilirken onlarda bir ilim olduğundan bahsedilmiyor
mu??akledmezmisiniz,hiç düşünmezmisiniz..gib şeylerle
onlardaki ilime aklı havale etmiyor mu?
ALLAH var ettiği ilmi,ayetlerine yerleştirdiği ilmi
kur'an ile insanlara bildiriyor?yoksa bileceğiniz yokdu?
ALLAH daha öncede gönderdiği nebi ve resuller ile
ayetlerini insanlara açık bir şekilde bildirdi...yoksa
insanların birşey bileceği ve bulacağı yokdu....
kur'an sana genel anlatım yapar.aklını harekete
geçirir...sana yol gösterir....o yolu görenler kur'ana
inanmasalarada,iman etmeselerde,inkarda edemezler.
__________________ De ki: «Ey ehl-i kitap! Tevrat'ı ve İncil'i ve size Rabbiniz tarafından indirilmiş olanı ikame edinceye kadar hiçbir şey üzerinde değilsinizdir.» ALLAH HERŞEYİN EN DOĞRUSUNU BİLİR.
aklıyle vicdanıyla yaşayan aslında kuranı yaşar...
halbuki kuranın adını duymamıştır bile...
insanlara iyi olanı doğru olanı adaletli olanı tavsiye etmek akıllı olun vicdanlı olun demektir ki bu da aslında kurana uyun demektir...
ne allahı ne kitabı ne peygamberi bilmeden kuranın istediği gibi yaşayan niceler vardır...
onlara kuran öğretmeye gerek yoktur...
onlar zaten kuranın ciğerini özümsemiş ve hayatına hayat kılmıştır...
bir harfini tanımaz...
ama en ileri kuran ehli sayılır hak katında...
allahın adını yüceltmek ne demek bilmez...
ama adalet için canını verirken tam da bunu yaptığını bilmeden cennete doğru uçar...
neyse boşver ...
bunlar şeytanın vesveseleri...
bir euzu çek yüzüme doğru...
etkilemez ozaman seni...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Son iletinize katılmakla birlikte yine de Kuranı arkaya koymayalım diyorum. Çünkü o kitabda eğrilik yok. Eğip bükenler var ancak o kitabda eğrilik yok. Kuranı bilmeden Kuranca yaşayanlara da selam olsun. Onların varacağı yerinde içinde merhamet dışında azap var. Değil mi?
Sonuç: Bilsen de bilmesen de KURANCA YAŞAMAK, ADALETİ TESİS ETMEK, DOĞRULAR UĞRUNA ÖLMEK, İNSAN GİBİ İNSAN OLMAK. İster bunu Kuranla yapın ister Kuransız. Bence de farketmez. Ben Kuranlı yolu seçtim ki kaybolmayayım bu yolda....
Selametle dost...
E'UZU nun anlamını gerçekten kavramış olsaydın bu sözü etmezdin Asım kardeş.
"istiâze" eylemi tam bir bilinç halini, uyanışı,
iradeyi, tercihi anlatır.
Ne güzel Kur'an dan başka Mürşid aramamak tebrikler Hüseyin dost.
Kuran bir raydır ki onun üzerinde giden yolunu şaşırmaz.
Kuran dışında mürşid arayanlar başladığı noktaya geri dönecekler.
Oshoyu ve diğer New Age düşünürlerini kendilerine rehber olarak seçmeyi matah birşey zannedenler yanıldıklarını göreceklerdir.
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
almanyada yaşayan kuzenim alman arkadaşlarıyla evimizde kalmışlardı o sıralarda ben kitabı sorgulamaya henüz başlamıştım ve onlara Tanrı hakkında sorular sormuştum.. sözlerinden süzme agnostik olduklarını anlamıştım "Tanrı var mıdır yok mudur varsa şöyle midir böyle midir şunu yapar mı bunu yapmaz mı? bunları yanıtlayabilmek kapasitemizi aşar böyle şeylerden sorumlu olduğumuza da inanmıyoruz böyle bilgilere ihtiyacımız olsaydı Tanrının izniyle zaten hepimiz bunlara vakıf olurduk"..diyorlardı ve tek koptukları olay da insanlara zarar vermeden ve mümkün olduğunca da yardım ederek yaşamak.. yani tüm eforlarını insan olmaya harcıyorlardı oysa şimdi bakıyorum da haddimize olmayan işlerle boğuşuyoruz akılların alamayacağı bir Yaratıcıyı akletmeye çabalıyoruz ve bence insanları bu tür mevzulara gebe bırakan da O'nu sürekli gündemimize işleyen insanlar ve kitaplardır
evet ilk bakışta itici gibi geliyor insana bu sorgular Tanrı bilinciyle yaşayıp her şeyi O'nun adına yapmakla eğitildik şimdiye dek oysa şimdi düşününce bir iyiliği Tanrı bilinciyle yapmanın Tanrı bilincinden yoksun olarak yapmaktan daha değerli olacağını söyleyemiyor.. hatta tersine Tanrı bilinciyle yapılanın ..daha çıkarcı ve içtenlikten de uzak olacağını söylüyor vicdanım..
Tuhaf Asım Kur an ı çok sıkı bir şekilde okuduğunu ifade eder ve kendini öölçü olarak ortaya atarak Kur an ın terkedilmesini önerir...Aynı şekilde bunu tesliman yapar..Mustacantayıda unutmayalım...Malik bin nebi farklı bir alem zaten...Kur an ı anlamanın ölçüsü siz değilsiniz arkadaşlar..Siz anlayamanın sonucusunuz...Çünkü anlama kaygısıyla hiç bir zaman yaklaşmadınız...İnsan herhangi edindiği bir bilginin sonucunu ortaya koyarken donelere başvurur....Hane doneleriniz? Kur an ın neresini anladınızda bunu edindiğinizin sizi delalete sürüklediğini gösterebilirsiniz? Hiç bir şey yok...Vicdandan bahsetmişsiniz:) Vicdanın ne olduğunu nereden öğrendinizde agnostiklikten hareketle onu ortaya koyabiliyorsunuz..Bu vicdanimidir:)Bu ara tesliman sorduğun soruyu cevaplıyayım hane sormuştun ya insan yaşamak içinmi var sınanmak içinmi..Cevap şudur (sorunun doğru sorulma şekli olarak ) İnsan niçin yaşar? Hayat niçindir...Sınanmadır espirisi anlayacağın çıkaracağın sonuç yaşamanın gayesi Yaptıklarımıza şahit olup sınavımızı vermemiz (bir dipnot olarak düşeyim..Burda Allah ın hertürlü tasarrufa vakıf olduğunu dışlamadan)
__________________ Tek bir doğru duruş noktası vardır bölünemeyen.
Sonunda dananin kuyrugu gorundu
Zeitgeistten tam on yil once onlarin İsa ve diger dinlerdeki
benzerliklerini anlatan gorsel belgeselini bir siir halinde sunmustu bir
kitab ehli Ama o kitab ehli olan sahis ehli kurandi linkini
veremeyecegim baltalanmasin diye zeitgeist hareketini dini kismi haric
ki dini kisminda islama gonderme yoktur destekliyorum buda ayri konu
Selam ile
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma