Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam,
Kuranı muhammed yazdı diyenler,Kuran muhammedin gözlemeleridir v.s.gibi alengirli beylik lafları edenler...Altını dolduramadığınız ve boyunuzdanda büyük bu laflar,bilesiniz ki havada asılı kalıyor.
Tıpkı o çok beğendiğiniz Akıllarınız gibi laflarınızda bir karış havada.
Gülsek mi Ağlasak mı? Biri çıkıyor uzun uzun Kuranın Muhammedin Günün şartlarında yazdığı bir metin olduğunu anlatıyor...
Anlatıyor ama...yazdıklarını salim bir kafa ile okusa kendiside anlayacak ,mesnedsiz ve dayanaktan yoksun bu yazının havada kaldığını.
Onlar günün koşullarının projeleriydi.Şimdi yenileri lazım.
Varmı bir projeniz?
Mushaf beni bağlamaz diyenler...demekle de yetinmeyip basbas bağıranlar...
Size ne oluyor? Bağlamadığını düşünüyorsan kafana göre yaşarsın...
Nedir bu yaygara? Özgürlük ortamını buldum sonuna kadar kullanacağım mı diyorsunuz?
Gidin bakın Ateist sitelerine biz Haniflere söz hakkı veriyorlar mı?
Benim TD forum da UlulElbab ve ExEgoist hesaplarım vardı...
Yazdığım her yazıyı Editlediler...İki Moderatör sırf ben online olduğumda nöbet tutuyorlardı.
Ateist, beni islamı bozmakla itham ediyor...
Şimdi bakalım sizler neyi TERK ediyorsunuz?
Sizler gerçekte neyi Red ettiğiniz dahi bilmiyorsunuz.
İyi niyetlilerseniz ortaya deliller getirirsiniz...
Bakınız Tarihi kişilikler hakkında delil getirmenin zor olduğunu anlayışla karşılarım ancak hiç olmazsa iddialarınızı MANTIK ile temellendirin.
Muhammedin (Selam Onunla) Okuma yazma bilmediği Rivayet,bir uydurma.
Bu da sizin savınızı isbatlamanız için size bir avanstır.Buyrun Mantıklı bir gerekce ve kaynak gösterin.
Resul Okuma yazmada biliyordu.Ummi kelimesinin karşılığı okuma yazma bilmez değildir.Ama sizler için FARK etmez... nasıl olsa kelimeler üzerinde durmayı Boş ve Anlamsız görüyorsunuz...
Hiç olmazsa İlmiye Çığ gibiler ortaya Asur ve Babil tabletlerini atabilmişti.Her ne kadar uydurmada olsa "Muhammed bunlarda aşırmış"dediler. Dediler çünkü hiç olmasa Savlarını bir MANTIK ile savunuyorlardı.Sizler gibi Laf salatası yaparak değil.
Dediler ki bir kısmını Tevrattan aldı...Diğer kısmını Tabletlerden...
Ama hiçbir yerde geçmeyen birçok ayrıntıyı ve Anlatımda ki semantik ve sentaks özelliklerini Bilimsel,özelliklede Dilbilimsel açıdan incelemeden zannıza tâbi oluyorsunuz.
Öte yandan Etimoljik açıdan ve morfolojik yönlerinden metinler incelendiğinde BİR İNSAN ZEKASI ÜRÜNÜ OLMA OLASILIKLARININ SIFIR olduğu görülecektir.
Günün koşullarında en geçerli yol ve yöntem olan NAZIM anlatım nedeni ile birçok Ayet Fonetik bakımdan yine MÜKEMMEL düzeyde Kulağa adeta bir Nota gibi gelmektedir.
İçerik açısından birçoğumuzun 70 yıl uğraşsa ve Google v.s de dahil kullansa dolduramayacağı niteliklere sahibtir kuran.
Verdiği Örnekler(Darb-ı misaller)ile Muttekileri hegün yeniden hayretler içinde bırakan bir metindir Kuran.
Günün koşullarında Kütüphane mi var? Piyasada kaç kitab var?
İNSANLIĞIN günü koşullarında BİLGİ BİRİKİMİ NEDİR?
O günün koşullarında Kuran gibi bir eser yazmak için bırakın 40-50yada 70 yılı Yüz yıl yaşasanız mümkün görünmüyor.
Düşünün ki bir çoban Profesör düzeyinde Bilgiler veriyor.
O bilgiler,Ayetler günün koşullarında muhattablarına nasıl hitab ediyorsa BUGÜN de aynen okuyanlara hitab etmektedir.
Muhammed bir NEBİ,bir RESUL bir dost,bir Baba bir koca olarak 24 saatini tebliğ,ıslah,Kuran dersi ile geçirirken aynı zamanda bir DEVLET BAŞKANI,aynı zamanda bir YARGIÇ ve Hakem…Aynı zamanda bir KOMUTAN ve BAŞÖĞRETMEN.
Tüm bunlardan VAKİT BULACAK ve KURAN GİBİ BİR ESERİ KENDİSİ kurgulayacak,düzenleyecek ve YAZACAK?
Sizler bir insanı gelenekcilerden daha fazla mı Yüceltiyorsunuz?
Sizler VAHYİ hiç anlayamamışsınız.
Kitab da verilen örnekleri bir insan gözüyle,bir insanın bakış açısı ile anlatamasından ve YEREL davranmasından daha doğal ne olabilir?
Çöl ortasında ki Araba Kutub Ayısına bakda Tefekkür et mi diyecekti?
Kar ve Buz hakkında bilgi mi vermeliydi?
O halde sizler bugün yine eleştirecektiniz.Araba Kutub ayısın örnek vermiş bunu kesin Muhammed yazmıştır diyecektiniz.
Size ne oluyorda böyle anlamsız çıkışlar yapıyorsunuz?
Aklınıza bu kadar çok mu güveniyorsunuz?
Bu MESAJI Allahın gönderme ihtimalinin önünde ki engel nedir sizce?
Bir insanı seçmesi ve Ona Vahyetmesi size tuhaf mı geliyor?
O halde sizlerin YENİDEN DİRİLİŞ ile ilgili görüş ve düşüncelerinizi de alalım….Allalım ki Kuranın nasılda bazılarınızın CİĞERİNİ okuduğuna hepberaber şahid olalım.
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
|