Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
EVET BUNLARIN AMAÇLARININ GERÇEKTEN DİN OLMADIĞI APAÇIK ORTADA. ÖNCE HADİSLERE UYDURMA DİYORLAR. ONLARI DİNDE TEŞRİ KAYNAĞI OLARAK KABUL ETMİYORLAR. SÖZDE KUR'AN ONLARA YETERMİŞ. HERŞEYİ ONDAN ALIP ÇIKARTIP HAYATLARINA UYGULAYABİLİRLERMİŞ. AMA İŞ KUR'AN'A GELDİĞİNDE ASLINDA ONU DA KABUL ETMEDİKLERİ APAÇIK BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKMAKTADIR. BUNLARIN AMAÇLARI SADECE İNSANLARI İSLAM DİNİNDEN UZAKLAŞTIRIP SAPASAÇMA BİR İNANCIN PEŞİNE TAKMAK İSTEMELERİDİR. SAVANA İSİMLİ MÜŞRİKİN YAZDIĞI AYETLERDE ALLAH SUBHANEHU VE TEALA; ONLARI KABUL ETMİŞ AMA ONLARI HÜKÜM OLARAK KABUL ETMEYENLERDEN BAHSETMİYOR, MUTLAK OLARAK KİM DİYOR BİZİM YAZDIĞIMIZ BİR HÜKMÜ UYGULAMAZSA KAFİR OLUR. İSTERSE ONU KABUL ETMİŞ OLSUN. YAHUDİLERİN KÜFRE DÜŞME SEBEPLERİ DE ZATEN BUYDU. ONLAR TEVRATI OKUYORLAR İÇİNDEKİLERİ KABUL EDİYORLAR AMMA UYGULAMAYA GELİNCE AĞIR HÜKÜMLERİ ZAYIFLARINA UYGULUYORLAR, SOYLULARINA İSE UYGULAMIYOR DEĞİŞİK CEZALAR VERİYORLARDI. İŞTE BU APAÇIK KAFİRLİKTİR. YİNE KUR'AN'DA TEVBE SURESİ 37.AYETTE "(Haram ayları) Ertelemek ancak inkarda bir artıştır. Bununla kafirler şaşırtılıp-saptırılır. Allah'ın haram kıldığına sayı bakımından uymak için, onu bir yıl helal, bir yıl haram kılıyorlar. Böylelikle Allah'ın haram kıldığını helal kılmış oluyorlar. Yaptıklarının kötülüğü kendilerine 'çekici ve süslü' gösterilmiş-tir. Allah, inkarcı bir topluluğa hidayet vermez." DİYE HARAM AYLARDAN BAHSEDİLEREK ALLAH SUBHANEHU VE TEALA'NIN HARAM KILDIĞI KILDIĞI AYLARI HARAM OLARAK KABUL ETMEME DEĞİL SADECE YERLERİNİ DEĞİŞRİME İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELERİN DAHİ KAFİRLİKTE İLERİ GİTME OLDUĞUNU BİZE BİLDİRİYOR. HER DEVİRDE OTORİTE KUVVETLERİN ALLAH SUBHANEHU VE TEALA'NIN HÜKÜMLERİ YERİNE KENDİ HEVA HEVESLERİNDEN UYDURAGELİPTE UYGULADIKLARI HÜKÜMLER HER DAİM KAFİRLİK OLARAK ADLANDIRILMIŞTIR. ÇÜNKÜ BU ZATLAR DEMEKTEDİRLER Kİ; HAŞA' HIRSIZA, ZANİYE, KATİLE... NASIL BİR CEZA VERİLECEĞİNİ (HERŞEYİ EKSİKSİZ BİLEN ALLAH CC)BİLEMEZ, BİZ ONDAN DAHA İYİ BİLİRİZ. YAHUT BİZİM HÜKMÜMÜZ ONUN HÜKMÜNDEN DAHA İYİDİR DİYEREK KENDİLERİNİN İLAH OLDUĞUNU İDDİA EDEREK, ALLAH SUBHANEHU VE TEALA İLE HUDUT YARIŞINA GİRİŞİRLER. MÜCADELE 20.AYETTE "ALLAH VE RASULUYLE HUDUT YARIŞINA KALKIŞANLAR, HERHALDE ONLAR EN ALÇAKLARDIR." VE YİNE 22.AYETTE "ALLAHA VE AHİRET GÜNÜNE İMAN EDEN HİÇBİR KAVMİ ALLAH VE RASULUNE HUDUT YARIŞINA KALKIŞAN KİMSELERLE SEVİŞİR BULAMAZSIN.BABALARI VEYA KARDEŞLERİ VEYA OĞULLARI VEYA HISIMLARI, HEMŞEHRİLERİ OLSALAR BİLE." BUYURAN YÜCE MEVLAMIZ MÜMİN OLMANIN ÖZELLİKLERİNİ BELİRTİYOR.
ŞİMDİ SİZ HEM KUR'AN'I OKUYORUZ BİZ HANİFİZ DİYORSUNUZ. HEMDE ALLAH VE RASULU İLE HUDUT (SINIR/KANUN/CEZA) YARIŞI YAPANLARI İMAMINIZ SEÇİYOR ONLARA İTAAT EDİYORSUNUZ VE BUNLARI YAPANLAR BÜYÜĞÜMÜZDÜR DİYORSUNUZ. İŞTE KUR'AN SİZİ KAFİR OLARAK İSİMLENDİRİYOR. BEN DEĞİL. SİZ AYNI KAFİR OLAN O DÖNEMKİ ARAP MÜŞRİKLERİNİN VE YAHUDİLERİN YOLUNU İZLİYOR. KUR'AN'I O DÖNEME HASREDİYOR. CEZA AHKAMINI YOK SAYIYOR. VE KENDİ HEVANIZDAN KANUNLAR ÜRETİYORSUNUZ VE BUNLARI KABUL EDİYORSUNUZ. SADECE KAFİR OLARAK KALMIYOR KENDİNİZİN İLAH OLDUĞUNUZU DA İDDİA EDİYORSUNUZ. VE YAPTIĞINI KÜFÜRLERİ LAF SALATALARUYLA İNSANLARA YUTTURMAYA KALKIYORSUNUZ.
TEVBE EDİN. İMAN EDİN. YOKSA AHİRETTE SİZİN İÇİN CAN YAKICI BİR AZAP VAR.
selam
Özet olarak siz şunu diyorsunuz
- Kuran yetersizdir
-Biz Kuranı anlamayız, bu yüzden uydurma hadislere bakmamız gerekir
- Allah eksik kitap indirmiştir, herşey yazmaz onda, ayrıntısızdır
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam emperyalizmi sömürüyü yayanlar bunun sonuçlarınada katlanmak zorundadır,afganistanda eğittikleri adam onlara silah çektiyse bu onların sorunudur,hemde önemli bir sorun..
bir kişiye bozguncu damgasını vurabilmek için kim olduğuna değil ne yaptığına bakılır..bozgunu batı yapmışsa kimliklerine medeniyetlerine bakılmaz..onlar suçlanır..
onların dillerinde ki nitelemeler sadece onları ilgilendirir onları bağlar..
sen adamın memleketine hertürlü insanlıktan uzak bir şekilde girmişsen,barışı tesis edebilecek güç ve imkana sahipken savaşı tercih etmişsen elbet birileri karşında olacaktır..o birilerine senin hertürlü damgayı vurman,sadece kendi kamoyunda geneli kapsamayacak kadar dahi bir çoğunlukla yetinmeni sağlar..
senin atom bomban yoksa uçağın yoksa teknolojin yoksa başka yerden vurursun..
memleketlerini ve daha bir çok değerlerini savunanları asla haksız göremem,ırakta bir kız çocuğunu öldürdüğünü şarkıyla neşe içinde söyleyen piçlerin yanında olmak yerine,
o sakallının tarafında olmayı yeğlerim,kafa kesilirmiş..
tabi kesecek..sen ırzına namusuna toprağına geleceğine göz dik..sonra vahşilik ve vahşetle şuçlan..adalet değil bu
şu bir gerçek ki,onların medeniyeti insanlık adına bir şey ifade etmiyor..o kulelerdekiler masum değildi..zulme silahla yada alkışla destek ver farketmez..zulme seyirci kalınırsa keder;siz zulme seyirci kaldığınız için sizi de sarar...
benim memleketime kralı gelse kafasını kopartırım..ve asla içimde en ufak bir sızıda olmaz...
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
dinde zorlama olmaz,konuyu laik devlet,şeriat devlet tartışmasına getirmek kimseye bir şey kazandırmaz,o zaman İrana'a git ordaki kanunlar sana uygun,senin inancına göre senın burda yaşaman yanlış.
Buülke,inanan,inanmayan,alevi,sunnı,muslüman,ateist,musevi hiristiyan vatandaş olan herkesin ve onlara dayatma olmaz,Kuran cezaları yalnız müslümanlara uygulanabilir.Cumhuriyet Kurandaki şura sistemine uyar,halk kendi kendini yönetir ,herkesin oyu alınır,yeter ki seçilenler halis niyetle topluma hizmet amacı taşısınlar.Hangi devlet biçimi olursa olsun idareciler iyi niyetli ve iş ehli olmazsa hiç bir sistem sağlıklı işlemez maalesef bugünkü gibi.
Kuran ve Allahın indirdiği diğer kitaplar ozamanın ilkel şartlarında suçla mücadele için kavimlere yollar göstermiştir.bu yollar miras hukuku ,ceza hukuku ,borçlar kanunu,kişi hakları gibi konularda şimdi ki devletllerin anayasalarına çıkış noktası olmuştur.ama şunu unutmayalım Kuran şu çağdaki bir devletin anayasa kitabı gibi yazılmamıştır,ayrıntılara inen kanunlara hep ihtiyaç vardır,Kuranın çizdiği çerçeve adil yargılanma ,mağdurun hakkını almak ve suçta caydırıcılıktır.yeter ki bu çerçevenin dışına çıkılmasın...
NOT:YAHUDİLERİ KÜFRE DÜŞÜREN SEBEP PEYGAMBERLERİNİ BEŞERİ SIFATTAN YARI İLAHİ KONUMA ÇIKARMAK VE HAHAMLARINI RABLER EDİNEREK YANI DİN ADAMLARININ HÜKÜMLERİNİ AKIL İŞLETMEDEN KAYNAĞINI ARAŞTIRMADAN KABUL EDEREK BULAŞTIKLARI ŞİRKTİ.BİZ HAHAMLAR GİBİ ALLAHIN KİTAPTAKİ HÜKMÜNÜN BİREBİR ŞU AN Kİ YASALAR OLDUĞUNU İDDA ETMİYORUZ,KAFİR TANIMINI GÖZDEN GEÇİR VE ŞAHISLARA DİREKT YÖNELTME.ÇÜNKÜ KURAN AHLAKI VE DOLAYISIIYLA PEYGAMBERİMİZİN AHLAKI BU DEĞİLDİR.KURAN MÜSLÜMANIM DİYEN VE ALLAHIN BİRLİĞİNE İNANDIĞINI SÖYLEYEN HİÇKİMSEYE KAFİR DİYE HİTAP ETMEMİZİ ÖĞÜTLER ,BU SÖZ SANA GERİ DÖNER.
MÜCADELE SURESİ 20 VE 22 AYETLERDE DOĞRU ÇEVİRİ ALLAH VE RESULUNE DÜŞMANLIK EDEN ONLARLA SAVAŞ YAPAN KİMSELERDİR.BKNZ .ELMALILI HAMDİ VE DİĞER ÇEVİRİLER.CEZA VE KANUN KOYMA KONUSUNU BU AYETLERE NASIL SOKTUĞUNU ANLAMADIM,ÇOK İLGİNÇ...
gün geçmiyorki internette uyduruk bir hadisle karşılaşmayım. bunlardan öyleleri varki resmen allahın gönderdiği dini ayaklar altına alıyor. bu ehli sünnet putperest cemaatde banamısın demiyip sahih mevzu demeden hepsini gerçekten peygamberimizn sözüymüş gibi sindiriyorlar. hatta öyleleri varki bunların bir çeşit vahiy ürünü olduğunu bile düşünüyorlar.. onlara göre önemli olan hadisin içeriği değil rivayet edlip edilmemesi. tabi bizler bunları kabul etmeyincede çoğu zaman karşı taraf tarafından hazmedilemiyoruz belkide için için kıskanılıyoruz
hatta bunlar bazen öyle ileri gidiyorki hz. muhammed ile rabbimizin diğer peygamberlerini sidik yarışına sokuyorlar. yok efendim hz. yusufu görünce ellerini kesen kızlar peygamberimizi görse kalpleirin doğrarmış. peygamberimizde rüya tabirliği yapıyormuş, falan gibi bir sürü hadis var ben geçen yani bir tanesiyle karşılaştım bunda ise hz. muhmmed ile hz adem kıyaslanmış
"Adem henüz su ile toprak arasında iken ben peygamber idim.” (Ahmed bin Hanbel, c. 4, s.127-128)
buyrun arkadaşlar sizlerdende böyle olimpiyatlara katılabilecek tarzda hadisler bekliyorum
MOLLA O HADİS ÖYLE DEYİLİYİ SRSŞTIR ÇAMUR ATMAK İÇİN DEYİ GÜZELİK İÇİN UĞRAŞ
arkadaşlar siz hepiniz evliya kullar veli mubarek kullar yaşar kullar oldu nuz için size bir şeydemek bizim haddimize düşmez siz kuran ı kaffanıza göre yorumlayın size serbest sünneti yoksayın size serbest zaten size göre kadere iman felan hikaye serbest size alancokk atın atın namaz da zatensize serbest kılın kılmayın yaşar öyle dio yakında zinada serbest olur
livatalıkta serbest olur okadar eşcinsele ayıp olmasın aaa sizin anlayışınız
sakat kur an ALLAKKELAMIDIR ama o kelamı peygamberin s.a.v ağzından bildirmiştir ALLAH c.c eee ozaman ne olmuş oluyo yaaaaa
düşünenler için cokşey olmuş oluyoo şimdi ozaman kuranda hadislerle bilidirilmi oluyo aaaaaa neeeee ama sünet yokkk aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nasıl oldu şimdi hadisler uydurma ama resul yoksa iman yok islam yok kuran dai yok ALLAH dini kuran ı resulü ile bize öğretiyor yaaa AKLINIZI KULLANIN...
Gerçek şu: Bu Kur'an sana ve toplumuna elbetteki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir şeref/bir öğüttür. Bundan sorumlu tutulacaksınız.
SELAM MAHMUD, YUKARDAN ANLIYORUZ Kİ YALNIZ KURANDAN SORUMLUYUZ,1 MILYONU AŞKIN ÇELİŞKİLİ RİVAYETLERDEN DEĞİL.DİN BULANIK VE MUAMMA OLAMAZ ,PEYGAMBERIMIZIN BIRAKTIĞI SAHIH SUNNET ÇELİŞKİSİZ KURANDIR..DUNYA IMTIHANI KİTAPTAN ÇIKACAK ,ÇALIŞILMASI GEREKEN KİTAP KURAN ALLAHIN ILK EMIRİ İNSANLIĞA OKUDUR ALAK SURESI OKU DİYOR KURANI DUŞUNEREK ,KAMER SURESINDE 4 KEZ VURGU ILE KOLAYLAŞTIRDIM DİYOR.
KURAN PEYGAMBERIMIZIN SAHIH SÖZ VE DAVRANIŞLARINI ,ALLAHIN MÜMİNLERE EMİR VE YASAKLARINI İÇERİYOR,ALLAH LEVHİ MAHFUZDA KIYAMETE KADAR YALNIZ KURANI KORUYACAĞINI BILDIRIYOR,RİVAYETLERİ DEĞİL.PEYGAMBERIMIZ VEFAT ETTIĞI İÇİN ŞU AN BİZE YAZILI KAYNAKLARDAN ULAŞIYOR.TARIHTE MEZHEP KAVGALARI 1 MILYON HEM KENDİ ARASINDA HEM KURANLA ÇELİŞKİLİ HADİS YUZUNDEN OLMUŞ ,GUZEL DIN EMEVI ZAMANINDA FIRKALARA AYRILMIŞTIR.
Kuranın tek yerınde mişna, hadis,hadis yazdırma geçmez.Sahıh sunnet Kurandır,Levhi Mahfuzda kıyamete kadar sadece Kuranı koruyacağını Allah bıldırmıştır.
Furkan 30 Resul de şöyle der: "Ey Rabbim, benim toplumum, bu Kur'an'ı terk edilmiş/dışlanmış halde tuttular." ayetine hadis kitabını yada peygamberimizle ilgili rivayetleride eklemeliyiz aksi mantıkta.
Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun.
Sonra, güzel davrananlara nimetimizi tamamlamak, her şeyi ayrıntılı kılmak, bir kılavuz ve rahmet olmak üzere Mûsa'ya o Kitap'ı verdik ki onlar Rablerine kavuşacaklarına inanabilsinler.(Hz Musanın kitabının ve dolayısıyla tebliğcisi Hz Musanın rahmet olduğu vurgulanmış)
Levlâke levlâk...)''Ya Sevgilim,Sen olmasaydın, alemleri yaratmazdım" sözünün hadis olmadığı hadis bilginlerince tespit edilmiştir. (Aclûnî, Keşfü'l Hafâ, H. No:2123; Nasıruddin el-Elbânî, Silsitetü'l-Ahadisi'z-Zaife, H. No:282) ..Ayrıca ''Ben insanları ve cinleri bana ibadet etsinler diye yarattım''(Zariyat 56) ayetiylede çelişmektedir.Bu yazıDiyanetin dini sorular merciinin cevabıdır.
Ve biz seni ancak âlemlere bir rahmet olarak gönderdik(Hz Muhammedin ve dolayısıyla tebliğ ettiği kitabın rahmet olduğu vurgulanmış)
Levlake hadisi toplumuzda çok yaygın olarak duvardaki tablolarda ,tasavvuf döneminden kalma kasidelerde ve son olarakta kulaktan dolma din dediğimiz dının en hızlı ve en cahılce yayılma biçimi içersinde çok müslümanın inancına girmiştir,olmazsa olmazdır.En kötüsüde şirk dini hiristiyanlıkta aynı iddayı İsa için yapar.Kutsi hadis olarak geçer ,kudsi tanımıda tartışmalıdır alımlerce,Çünkü normal hadislerinde çoğu Allahın sözüymüş gıbı hukum verır,oysa normal hadıs sadece Kuranı yorumlamalıdır..Kudsi hadis terimi araştırmama göre diğer kıtaplardakılerle yani incil ve tevrat benzerlık tasıyan hadisler için uydurulmuştur.
Bu hadisin ilk tasavvuf döneminde Şam da çıktığı rivayet edilir.Rivayete görre bu söz ,övgü amaçlı olarak hiristiyanlarla karşılıklı peygamber üstünlük yarışı yaparken uydurulmuş,tabii yine iyi niyetle :)) Akıllı düşman cahil dosta yeğdir,ne resulun ne de Allahın böyle dosta ihtiyacı yoktur.Peygamberimiz Kuranda en güzel şekilde övülmüş,kendisi ve tebliğ ettiği Kuran alemlere rahmet ve kılavuz olarak gönderilmiştir.Peygamberimizi yarı ilah konumuna sokup sanki bütün kullar onun hatrına yada onun için yaratılmış gibi bir düşünçe çok büyük bir sapma ve hatta şirke bulaşmak olur.Kuranın tek bir yerinde peygamberimize Allah sevgilim diye hitap etmez,bu hitap ancak eşe yapılır,eş koşmaktır,dahası Allahın herşeyi yaradan sıfatından değilde peygambermiz için yaratıcı sıfatını kullandığı, sanki yaratmak için ona muhtaç yada onun memmnuniyetine ihtiyaç duyuyor iddasını vermek çok büyük bir gaflet ve vebaldir.Allah isimlerinden dolayı ,Yaratan olduğundan dolayı yaratır ve hiç bir başka varlığa ıhtıyaç duymaz yada onun memnuniyetini,onayını arzulamaz.
Kuranı eksik görüp bu hadisi kabul edenlerin bir hatasıda peygamberimizin yaratılan ilk ruh yada insan olduğu inancına kapı açmalarıdır,o yüzden ikinci uydurma hadis olarakta şuna inanılrlar:"Adem henüz su ile toprak arasında iken ben peygamber idim.” (Ahmed bin Hanbel, c. 4, s.127-128) Bu hadiste Diyanet tarafından sahıh kabul edılmez ayrıca Kurandaki ilk insan Ademin yaratılmasıyla çelişir.Bu hadisi savunan hocalar Ademın ılk insan, peygamberimizin ise ruhlar alemindeki ilk ruh olduğunu söyleyerek foyalarını kapatmaya çalışırlar.Ama ayetler gösteriyor ki Ademın ruhu ruhlar aleminden çağrılmadı, o aynı zamanda yaratılan ilk ruhtu Allah bedenının içine kendi ruhundan üfleyerek Ademi yarattı,peygamberimizin ilk yaratılan ruh olduğu Kuranda gecmez yani bu hocalar Kuranı yıne eksık Allahı ve kelamını kusurlu buldu.Enam 38,yusuf 111 Kitap eksik değildir,herşeyi ayrıntılıanlatır.
Yüzü suyu hürmetine dua etmek yada diğer anlamıyla torpil isteyıp hatırı için deyıp aracı koymak,sonradan uydurulmuştur.Böyle bir dua ne Hz Muhammed,ne sahabi ne tabii nede imamlarından aktarılmıştır.Bu şekilde duayı mezhep adına yaptıklarını söyleyenlerde buyuk yanılgıdadırlar.Hanefi alimlerinden İbn Ebil-İzz şöyle diyor:
''Kişinin Allahtan başkasına duasını kabulune sebeb kılması ve onunla tevessulde bulunması caiz değildir.''
''DEKİ ALAHIN DILEMESI DIŞINDA BEN KENDIME BİLE BIR FAYDA VE ZARAR VERECEK DURUMDA DEĞİLİM''Araf7/188
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma