Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 20 mart 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 74
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Kurandan içine şüphe düşen ve hala hadisleri su üstüne çıkarmaya çalışanlara Kuran-ı Kerim'den Cevaplar:
Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak için bir örnek ayet;
Nisa 114
Okunuş:La hayra fi kesirim min necvahüm illa men emera bi sadekatin ev ma'rufin ev islahim beynen nas ve mey yef'al zalikebtiğae merdatillahi fe sevfe nü'tihi ecran aziyma
Onların fısıldaşmalarının çoğunda hayır yoktur. Ancak, bir sadakaya, bir iyiliğe ve insanlar arasında bir barıştırmaya özendiren başka. Kim böyle bir şeyi Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak niyetiyle yaparsa biz ona yakında çok büyük bir ödül vereceğiz.
İman etmiş olmama durumu;
Nisa 65
Okunuş:Fe la ve rabbike la yü'minune hatta yühakkimuke fima şecera beynehüm sümme la yecidu fi enfüsihim haracem mimma kadayte ve yüsellimu teslima
Hayır, Rabbine yemin olsun ki iş, onların sandığı gibi değil. Onlar, aralarında çıkan karmaşık işlerde seni hakem yapıp verdiğin hükümle ilgili olarak, içlerinde hiçbir burukluk duymadan tam bir teslimiyete ulaşmadıkça iman etmiş olamazlar.
Bakara 108
Okunuş:Em türidune en tes'elu rasuleküm kema süile musa min kabl, ve mey yetebeddelil küfra bil imani fe kad dalle sevaes sbil
Yoksa siz de resulünüzden, daha önce Mûsa'dan istekte bulunulduğu gibi isteklerde bulunmak mı diliyorsunuz?! İmanı küfürle değiştirmeye kalkan,yolun dosdoğrusunu saptırmış olur.
Zumer 45
Okunuş:Ve iza zükirallahü vahdehüşmeezzet kulubüllezine la yü'minune bil ahirah ve iza zükirallezine min dunihi izahüm yestebşirun
Allah, tek olarak anıldığı zaman, ahirete inanmayanların içlerine sıkıntı basar. Ama Allah'tan başkası anıldığı zaman hemen yüzleri güler.
Katılma Tarihi: 09 mart 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 26
siz burada ne yaptığınızı zannediyorsunuz
bugün kuran' dan sonra en sahih hadis kaynağı buhari, müslim, tirmizi, ibn mace' dir. siz bunlara saçma diyerek peygamber efendimiz(s.a.v)'in sözlerine uydurma diyorsunuz. eğer size inandırıcı gelmiyorsa bu saçmadır anlamına gelmez.bugün bunları ınkar eden bunlara sacma diyen yarın bir diğerini,öbürgün de bir diğerine saçma der ve bir zaman sonrada imanından şüphe etmeye başlar.biz bu ilimlere eremeyiz.dinimiz mantık dini değildir.herşeyde mantık arıyor bu millet ve sapıtıyor.tam olarak araştırmadan burada yorum yapıyorsunuz.
peygamber efendimiz s.a.v ne buyuruyor:
seni şüpheye düşürüni bırak, seni şüpheye düşürmeyene bak
Selam Siyah, Pazarlama tekniğini beğenmedim.Biz pazardan karpuz mu seçiyoruz ki,şüphelendiğimi almayacağım,şüphelenmediğimi alacağım?Din içinde şek ve şüphenin olmadığı bir gerçekler manzumesidir ve bunu da sağlayan yalnızca Kurandır. Bırak bu bayat pazarlama tekniklerini de Rabbimizin çalıştırman için sana ihsan ettiği beynini kullanıp burada hadis ve sünnet konusunda yazılan yazıları okuyup anla.Beynini iyi çalıştırırsan,buradaki birçok insan gibi doğruyu bulursun,yoksa Allahın aklını kullanmayanlara yağdırdığı pisliğin(ricsin)içinde boğulup kalırsın.
__________________ ŞEYTANDAN VE ONUN EVLİYASINDAN KAÇINMANIN EN İYİ YOLU,ŞEYTANA KÜLAHINI TERS GİYDİRMEKTİR!
Katılma Tarihi: 09 mart 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 26
ARKADASIM
KIMSENİN BİR ŞEY PAZARLADIĞI YOK
ZATEN HADİS KAYNAKLARINA GORE DE SAHİH OLUP OLMADIĞI DA BELİRTİLMİŞTİR.O HADİSTE ANLATILMAK İSTENEN SENİ ŞÜPHEYE DÜŞÜREN ŞEYİ BIRAK ÇÜNKİ ONUN HAKKINDA BİLGİN YOKTUR VE OLMADIĞI İÇİN ACABA DİYORSUN.BİLDİĞİNDEN KESİN OLARAK EMİN OLDUĞUN SEYLERLE MESGUL OL Kİ ONLAR SENİ BİLİNMEYENE GÖTÜRÜR.HAYATTA OYLE DEĞİLMİDİR ZATEN.
BİRAZ BİRAZ ÖĞRENMEYE BASLARIZ .BİR ZAMAN SONRA HİÇ BİLGİMİZ OLMAYAN ŞEYLERE ULASIRIZ. BU İLMİ ALDIKÇA İNSAN DERİN MESELELERE GİRER.SEN HİÇ HADİSTEN HABERİ OLMAYAN ADAMA GİDİP EN DERİN MESELELERLE İLGİLİ AYET YADA HADİS DE OKUSAN O ADAM İNANMAZ.ÇÜNKİ ONU ANLAYACAK TEMEL İLMİ YOK.HERKEZİN NASIBİ FARKLI OLUR.
ANLAYABILDIN MI BİLMİYORUM.
AYRICA KİMİN BİR ŞÜPHESİ VARSA DÜŞÜNCESİ KAYMIŞSA BURADA TOPLANMIŞ.BİZ KURAN I HADİSLERLE ANLADIK.HADİSLERİ BİZLERE KADAR DA O BUYUK ALIMLAR ULASTIRMISTIR.AMA BUNU KIMSEYE ANLATAMADIM BU FORUMDA.KALPLERIN SAHİBİ ALLAHTIR.RABBİM NASIP ETMEYİNCE ALMIYOR BAZILARI İŞTE.
SEN HİÇ HADİSTEN HABERİ OLMAYAN ADAMA GİDİP EN DERİN MESELELERLE İLGİLİ AYET YADA HADİS DE OKUSAN O ADAM İNANMAZ.ÇÜNKİ ONU ANLAYACAK TEMEL İLMİ YOK.HERKEZİN NASIBİ FARKLI OLUR.
Naci Çelik yazdı.
Yanılıyorsun dostum.Sağlıklı doğan her insanın temel ilmi,hem de hiç iğdiş edilmemiş bir şekil de var."ALLAH ÖĞRETTİ KUR"AN"I YARATTI İNSANI"55/1,2.Yeter ki,şeytanlar o insanın kulağını kesmesin,akıl mantık dışı hurafeler enjekte ederek fıtratını bozmasın.Allah"ın her insana fıtraten üflediği "ruh" insan içindeki Allah"tan bir elçi,insan içindeki Allah"tan bir ilim,insan içindeki Allah"tan bir vahiy,yani insana yüklenmiş orijinal bir kitaptır.Yeter ki çevresi o insanın kitatabını tahrif etmesin.
Siyah yazdı.
BİZ KURAN I HADİSLERLE ANLADIK.HADİSLERİ BİZLERE KADAR DA O BUYUK ALIMLAR ULASTIRMISTIR.AMA BUNU KIMSEYE ANLATAMADIM BU FORUMDA.KALPLERIN SAHİBİ ALLAHTIR.RABBİM NASIP ETMEYİNCE ALMIYOR BAZILARI İŞTE.
Naci Çelik yazdı.
Dostum,sen Kur"an"ı falan anlamış değilsin ki.Ayrica,sen beremen mızıkacılarını büyük alimler zannediyorsun.Onların büyük alimler olduğunu nasıl anladın,yoksa Arş"i Alaya çıkıpta mı baktın?
Biz kur"an"ı hadislerle anladık derken,herhal de Haccac"i zalimin kalemşörlerine yazdırdiği uydurma sözleri kastetmiyorsun değil mi? Bunları kastetmediğini düşünüyorum.Yoksa size cevap bile vermem.
Dostum.Bizim kullandığımız kelimeleri bize atalarımız öğretti diyemeyiz.Nasıl ki bizi atalarımız yarattı diyemediğimiz gibi.Çünkü biz sünnetullah gereği yaratılıyoruz.Kelimeler de tıpkı bunun gibi,biz onları sünnetullah gereği öğreniyoruz.Ebeveynlerimiz birbirine meram anlatırken gayri ihtiyari o kelimeleri bize de öğretmiş oluyorlar.Yani bizim kullandığımız kelimelerin bize intikali,yağmurun yağması,güneşin doğması gibi,insanlığın,yani atalarımızın iradesini aşan bir durumdur.Atalarımız isteseydi de kullandıkları kelimeleri bizden kaçıramazdı.Tıpkı bunun gibi,Kur"an"ı da bize bizzat Allah ulaştırdı,Allah öğretiyor.Kur"an"ı ve onun kelimelerini de bize bizzat Allah ulaştırdı.Kur"an"ın bize ulaşmasında atalarımızın veya islam alimlerinin en küçük bir dahli yoktur.Biz Kur"an"ı kucağımızda bulduk.Atalarımız da kucağında buldu.Atalarımızın ataları da kucağında buldu.Bunları bilmiş ol ve bu iyiliğimi de unutma.
Naci çelik yazdı: "Sağlıklı doğan her insanın temel ilmi,hem
de hiç iğdiş edilmemiş bir şekil de var."ALLAH ÖĞRETTİ KUR"AN"I YARATTI
İNSANI"55/1,2.Yeter ki,şeytanlar o insanın kulağını kesmesin,akıl
mantık dışı hurafeler enjekte ederek fıtratını bozmasın.Allah"ın her
insana fıtraten üflediği "ruh" insan içindeki Allah"tan bir elçi,insan
içindeki Allah"tan bir ilim,insan içindeki Allah"tan bir vahiy,yani
insana yüklenmiş orijinal bir kitaptır.Yeter ki çevresi o insanın
kitabını tahrif etmesin."
Selam Naci bey,işte bu şekilde insanları ikna edici metodlar kullanıp taşı gediğine koyduğun zaman atalar dininin çağdaş temsilcileri yani müseylimanların alayı gelse bizi ırgalamaz. Sen de azıcık gayret edip aynı yolun yolcusu kardeşleri anlamaya ve bir insan olarak hatalarını kabule meyletsen bak o zaman sizin gibi bir kaç kişinin bazı sakat anlayışlarını şeytani bir zevkle dile getirmeyi ve cepheden saldırmayı şiar edinmiş kişiler yalnız Kuran diyenlere saldırmayı bırakıp kuyruklarını nasıl kısacaklar göreceğiz inşallah..
__________________ ŞEYTANDAN VE ONUN EVLİYASINDAN KAÇINMANIN EN İYİ YOLU,ŞEYTANA KÜLAHINI TERS GİYDİRMEKTİR!
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma