Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
arkadaslar bakın
kuran ın her harfıne sonsuz ımanım var elhamdulillah
ben sunu soylemeye calısıyorum.
ayetler bizim anladıgımızla kalmıyor.bır ayette binlerce hikmet vardır.bunların hepsine bizler eremeyiz.bir besmele de binlerce hikmet vardır.
rahman ve rahım olan allah ın adıyle....diyoruz.bu sadece bu kadar değil.rahman ın anlamı nedir.kainatta tecellileri nedir.rahım nedir.Allah u teala bu iki sıfatını bizlere kainata her daim göstermektedir.bunları actığımız zaman bitiremeyiz.
işte tam bu noktada kuran ilk indirildiğinde sahabeler bu manaları resulullah tan oğrendiler.kurana tam olarak vakıf olan odur.mirac gecesi geçmiş ve gelecekten haberdar edilen hz muhammad dir.kuran da sadec 3 vakıt namaz oldugu anlasılır.ancak bizler 5 vakıt kılıyoruz.neden? resulullah bize o sekilde tebliğ etmiştir.
umarım ne demek istediğimi anlarsınız.ben resulullah kendinden birşeyler katmıstır demiyorum zaten katamazda.o kuran ı konusuyor onu yasıyor ve ahalıne yasatıyordu.
ayetlerde bizlerin eremeyeceği bir çok hikmetler gizlıdır.mesela
kuran da allah u teala kafirlerle dost olmayın buyuruyor.dost olmaktan kasıt sadece onlarla konusmak anlamında değildir.onların yaptığını yapmayacaksın onlara benzemeyeceksin.
peygamber efendimiz yahudi bir çocugu tırnak keserken izlemiş.çocuk tırnaklarını sıra ile kesiyormuş.peygamber efendimiz ise ondan sonra tırnak keserken sağ elinden baslamıs ve karısık bir sekilde sıra takıp etmeden tırnaklarını kesermiş.peki bundakı hikmet nedir.yanı peygamber efendimizbize ne anlatmak istemiştir:
tırmak keserken bile kafirlere benzemeyiniz.yanı ayete bu derece sarılınız.
işte....ayetin tam tatbiki.
anlatabildim mi bilmiyorum.
sen şimdi bana dersenki sen nerden biliyorsun peygamber efendimizin tırnak olayını...ben sana hiç birşey anlatamam...
__________________ KİŞİNİN BİLMEDİĞİ DÜŞMANIDIR
|