Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 28 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 2
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
kardeşim burda kim müctehit te kendi aklınızdan hadisleri dini yormluyorsunuz.bazı hadisler tamm sapıkça ama arada o kadar hakiki hadisleri sahte diye yazıyonuz ki sanki bu konuyu buraya açanın yapmak istediği başka bişi.bazılarıda mantık arayıp duruyor.1. si akıl yürütecek kadar ilim sahibimisiniz ki kendi aklınızdan yorum yapıonuz.2.si madem akıl yürütüyonuz o kadar kader konusu açıklayın bana mantıklı bir yanını söyleyin.
konunun en başında yazılann hak olan bir hadis sahte olarak vurgualnıyor.
hadis şu:Adem toprakla su arasındayken ben peygamberdim.
ne kadar doğru bir hadis.Allah buyurmuyor mu ki Rasulum sen olmasaydın bu alemi yaratmazdım.
Ve tüm alemi onun nurundan yarattım.
Ve kadere iman etmiyonuz mu yoksa.
ama arada gerçekten hiç hak olmayan hadisler sayılmış ki ben bunları ilk defa burda okudum belki de burda çıktı bu hadisler.
galiba bu yazının amacı hiçbir hadise güven bırakmamak herkesin aklında acaba diye bir şey bırakmak.
molla diye biri açmış bu forumu da bu mollaya hangi medresede eğitim vermişler hangi hocalar vermişler yoksa bu molla başka şeylere hizmet eden molla mı artık gerisini siz düşünün..
islam apaçık ortadadır.neyin ne olduğu bellidir.
herkes leke sürmeye çalışabilir hadislelrle ayetlerle bişiler uydururlar kılıfına bizim yapmamız gerekn bunlara takılamaktır aslında..
neyse çok uzattık ama son son şunu demek istiyorum buraya yazı yazan yorum yapan kaç kişi ALLAH'IN KANUNU OLAN ŞERİATA KARŞI ÇIKMIYORDUR???
Katılma Tarihi: 25 nisan 2007 Yer: Bulgaria Gönderilenler: 10
Bismillahirrahmanirrahim. Esselamu ala men ittebea huda....Gercekleri bilenler icin ve gercekten Allaha gonul vermis olan musulmanlara.....Siz kime hizmet ediyorsunuz diye soracak olursam nasil cevap verirsiniz aceba? Kurana mi? Allaha mi? yoksa karadan cikan guclere mi? Eger Kurani hizmet ediyorsaniz neden sunneti inkar ediyorsunuz? Ben Kuranda sunneti inkar edin diye hic bir ayet bile rastliyamadim, lakin sunnetin var olusu ve sunnete tabi olma konusunda bir cok ayet var....siz ayetleri biliyorsunuz ve gordugum kadari ile kendi kafaniza gore size uygun bir sekilede tevil bile yapmissiniz!! Lakin gercek islam bu degildir- Eger siz gercek islami yasamak isteseydiniz Hz.Muhammede ve sunnetine dil uzatmazdiniz. Sonra sizden once nice buyuk alimler gelip gecti, siz mi Kurani en iyi anladiniz, siz mi mutlak muctehid oldunuz da bizlere dini ogretmeye kalkiyorsunuz? Savunma yapmak durumunda degilim, cunku zaten savunma yapilmistir sunnete. Kor olana 100 diyopter ayarinda gozluk taksan da farketmez cunku gene de goremez kordur o!!! Lakin sozum size kanip da dogru yoldan sapanlara! Allahtan korkun ve kendinize hesaba cekin - bir sahih ve dogru hadisi bile inkar ederseniz haliniz ne olur? Biz Allahin rasulu`nun olan varislerini - yani alimleri - Buhari, muslimi, Ahmd bin Hanbeli v digerlerini sozune guveniyoruz ve hic bir sahabeye de dil uzatmayiz! Siz kime guveniyorsunuz - kendi kafaniza mi - bu nedenle mi Ebu Hureyra r.a ve diyer bazi sahabilere dil uzatiyorsunuz. Sizin dogru yoldan sapan Hristiyan ve yahudilerden ne farkiniz var ki? Onlar da Allaha inaniyor lakin Rasulullahi inkar ettiklerinden dolayi yoldan saptilar - siz de onlarin yolundan gidiyorsunuz!!! Yazi uzun ve okuyacanizdan bile suheligim, lakin heze belagun linnaas..........Vesselamu ala men ittebea huda!
Arkadaşlar, gençler, çocuklar, abiler; sitenize nette dolaşırken rastladım uzunca bir süre kurcaladım. Kanım dondu. Haniflikten bahsetmişsiniz ama sitede yazılanların tartışılanların ne haniflikle ne müslümanlıkla yakından uzaktan alakası yok. Şimdi akıllının biri çıkıp da hangi görüşe hangi gerekçeyle karşı çıkıyorsun demesin sakın. Çünkü ben saçmalığı ve yanlışlığı biraz akıl yürütmeyle anlaşılabilecek şeyler hakkında fikri bir tartışmaya girmekten utanç duyarım. Yanlış yoldasınız velhasılı kelam hem de çok yanlış yolda. İslam'ı hangi kanallardan öğrendiğinizi çok merak ediyorum açıkçası. İslam'ı binbir türlü anlayanına anlatanına rastladım da bu kadar işin cılkını çıkaranına hiç rastlamadım. Ve dahi bu sitenin birileri tarafından insanların zihinlerini bulandırmak için maksatlı olarak oluşturulduğunu bile düşündüm şahsen. Sözün özü bırakın bu laf kalabalığını bırakın bu bilgi yığınını da vicdanınıza dönün ve sorun biz ne yapıyoruz? Sahih imana ne kadar yakınız? İnsanın vicdanı çoğu zaman en iyi yargıçtır.
Sitede neyi okudunuz bilmiyorum ancak her açılan başlık ve her yazı burada yazanların görüşleri değildir. Genel ifadeyle amaç, "Kuranı merkeze alarak Allah odaklı yaşamdır"
Bunun dışında bu zamana kadar Kuran merkezli düşünceyi ilkkez duymanız şaşırtıcı, yıllardır millet bas bas bağırıyor.
sersero Yazdı:
Önemli bir hatırlatma: Yukarıda yazdığım yazılarda kendimden hemen hemen hiç bahsetmedim. Bu yüzden internette adet olduğu üzere beni hemen şucu bucu şöle müslüman böle cahil diye yaftalamaya kalkmayın lütfen. Ben sadece müslümanım ne fazlası ne eksiği.
Merak etmeyin etiketleme yapmak gibi bir derdimiz yok. Varsa kanıtlarıyla birlikte konuşacaklarınız ilgili başlıklara yazar ve güzel güzel konuşulur...
sersero Yazdı:
Bu arada üye olmanın sebebi bunları yazmaktı. Benden fazla birşey beklemeyin. Çünkü ben bazen çok saçma bir fikrin üzerinde tartışılarak gereksiz yere değer kazandığına inanıyorum. Buna hiç gerek yok. Burda büyük bir çoğunluğunuz tarafından dile getirilen fikirler de o tür fikirler işte. Yazık size. Allah ıslah etsin.
Saçma fikir deyip burada yazı yazıyorsanız bu saçma fikir olduğunu iddia ettiklerinizi dile getirmeniz gerekmektedir, eğer ki konuyu tartışmaya değer görüyorsanız. Yok, eğer tartışmaya gerek yok diyorsanız buradakilerin saçma fikirler/zihin bulandırıcı olduğunu söylemek için yazdıysanız, yazınızın kendinizi rahatlatmaktan başka hiç bir değeri olmadığınında farkındasınızdır herhalde
selametle
Arkadaşım benim beyanımı esas alacaksan eğer öncelikle kendimi rahtlatmak için yazmadığımı belirlemek isterim. Kuranı merkeze almak ne kadar büyük ve gülünç bir iddia sizler için. Çünkü siz kuranı merkeze almak amacı güttüğünüzü söylüyorsunuz ama kuranın ete kemiğe bürünmüş hali olan peygamberi reddediyorsunuz. Ondan hadis rivayet eden sahabiye(Ebu Hureyre) açık açık iftira ediyorsunuz.
En basitinden bir örnek vereyim. Kuranda zina edenin recm edileceği ile ilgili bir ayet yoktur ama peygamberimiz bu cezayı uygulamıştır. Şimdi kuranı neredeyse peygamberden daha iyi anlıyor gibi tavırlar içerisine giren sizler bu konuda ne söyleyecek çok merak ediyorum. Peygamberimiz peygamberliğin ona sanki lotodan çıkmış gibi isabet ettiği alalade bir kişilik değildir. Tam tersine o Kuran'ı en iyi anlayan ve yaşayandı. Bu yüzden onun sünneti de İslamı yaşamayı dert edinen insanlar için belirleyicidir; belirleyici olmalıdır. Emevilerin hadis diyerekten bir çok söz uydurduğunu biliyoruz. Bu sözlerin rivayet zincirindeki zayıflığı bir tarafa bırakın kuranı biraz olsun okumuş bir insan için peygamberin sözü olamayacağı açıktır. Peki biz bu sözlere bakarak kompile hadis müessesini inkar mı etmeliyiz? Bu adalete sığar mı.
Bir önceki mesajımı yazma amacıma tekrar gelecek olursam. Vahim bir yanlış içerisinde olduklarını görüyorum bu site sakinlerinin bir çoğunun ve belki içlerinde hala samimi olanların bu yanlışlarından dönmelerini ümid ediyorum. Bu yanlışı bilerek ve isteyerek seçenleri ise Allah'a havale ediyorum. Onlar için ne ben ne başkası bir şey yapamaz, bunu biliyorum.
En basitinden bir örnek vereyim. Kuranda zina
edenin recm edileceği ile ilgili bir ayet yoktur ama peygamberimiz bu
cezayı uygulamıştır. Şimdi kuranı neredeyse peygamberden daha iyi
anlıyor gibi tavırlar içerisine giren sizler bu konuda ne söyleyecek
çok merak ediyorum.
Selam
Zina edenlerin taşlanarak öldürüleceğine dair Kur'anda bir ayet yoktur.
Ne ile ve nasıl cezalandırılacakları ise ayetlerde apaçık bellidir.
"Kur'anda yok ama Hz. Muhammed müslümanlara bunu uyguladı" demek ona iftiradan başka birşey değildir. Peygamber Kur'ana rağmen iş YAPMAZ, YAPAMAZ.
Peygamberin ne haddine ki Yüce Allah kendisine bir konuda ne yapması gerektiğini bildirmişken kafasına göre başka birşey yapsın.
Bu mevzuda Peygambere iftira var, Kur'ana iftira var, Allah'a iftira var.
Kur'ana iftira var çünkü recmcilere göre bu konudaki sözde ayet şu an Kur'anda yok. Yani Kur'an eksik.
If you are a Muslim,
you MUST read this section and watch the video
to increase your knowledge of Islam. Increasing
one's knowledge about Islam is farz
(compulsory)!
Also, you must force yourself to like stoning,
because Mohammed ordered it.If
you are afraid to watch the video or have
watched it and are disgusted by it, you
will likely be punished in Hell for Kufr.
So watch the video and
do NOT be disgusted!
Introduction Stoning to death is a cruel insane
Islamic punishment given to people who are
married but still voluntarily have sex outside
marraige. This punishment was ordered by the
"merciful" Prophet, who ofcourse
was the messenger of the "merciful"
Allah.
Many hadith, including Sahih
Bukhari give proof that Stoning was ordered
and practiced by Muhammed, for example:
Volume 2, Book 23, Number 413:
Narrated 'Abdullah bin 'Umar :
The Jew brought to the Prophet a man and
a woman from amongst them who have committed
(adultery) illegal sexual intercourse.
He ordered both
of them to be stoned (to death), near the place of offering the
funeral prayers beside the mosque."
What happens
in Stoning?
In stoning to death, the victims's hands are
tied behind their backs and their bodies are
put in a cloth sack. Then, this human "package"
is buried in a hole, with only the victims
heads showing above the ground. If its a woman,
she is buried upto her shoulders. This is
to give her an seemingly equal (but nonetheless
impossible) chance to escape recognizing her
lesser physical strength.
After the hapless individual has been secured
in the hole, people start chanting "Allah
hu Akbar" (meaning, God is great),
and throw palm sized stones at the head of
the victim from a certain distance (a circle
is drawn).
The stones are thrown until the person dies
or until he/she escapes out of the hole and
crosses the circle. Escaping is impossible,
given that the individual's hands are tied
behind their backs and they are buried in
a hole upto their necks or shoulders (in the
case of males and females respectively).
Naturally, the procedure is extremely barbaric
and bloody.
<>Warning! This is
an extremely sick and disgusting
punishment, and thus watching this video
can make you weak or possibly give you
nausea and shock for several days. Please
do not watch if you are weak-hearted.
Watch at your own risk!
Mohammed
ordered stoning to death. Video
of Stoning to Death
Sizin tam da anlamadığınız şey bu işte. Peygamberimiz Kuran'a rağmen hiçbir hüküm vermez. Peygamberimizin Kuran'da yer almayan bir şeyi uygulaması onun Kuran'a karşı hüküm koyduğu anlamına gelmez. Kuran İslam'ın esası ve özüdür; temel prensipler hakkında hükmünü ortaya koyar. Peygamberimiz onu uygular yaşar ve müslümanlara örneklik sergiler. Söz gelimi Kuran zekat verin der, peygamberimiz malınızdan şu kadarını verin der. Kuran namaz kılın der Peygamberimiz beş vakit kılın der. Peygamberimiz Kuran'da olmamasına rağmen aşure gününde oruç tutmuştur. Siz sapla samanı birbirine karıştırıyorsunuz ve Kuran merkezli İslam diyerek o Kuran'ın kendisine gönderildiği resulü yok sayıyorsunuz.
Katılma Tarihi: 15 temmuz 2006 Yer: ABD Gönderilenler: 266
selam sersero
Kuran da Allah zina edene 100 vurus(Ciltte kalacak sekilde,yani sert degil) ve birkisim inananlarda izlesin derde.Peygamberimiz taslayarak katledin dermi?
Allah haksiz yere cana kiyanin canini helal kildi(kisas)buna ragmen Affetmenin bizim icin iyi olan yol oldugunuda bildirdi.Diyet hakki tanidi Ve bir fenaligi bir fenalik giderir diyerek bu hakki(kisas)fenalik olarak niteledi.Allah insan canina ne kadar onem veriyor,oldurulmesini istemiyor bunu iyi anla lutfen.Onun elcisi zina'yi, cezasi Kuranda belli iken insanlari taslatarak katlettirir mi?Alemlere rahmet olarak gonderilen boylesi bir peygamberin Rahmet olusunuda anlayamamisiz yazik.
Ben sahih hadislerin fikir verici oldugu kanaatini tasiyan biriyim hepsi bu.Kuran asildir ve asil olana uyulmalidir.Peygamberimizin yaptigi gibi.Vahye gore hareket edilmelidir.Ortacag karanliginda rahiplerin yaktirdigi insanlar.Bizim bu cagda taslayarak aci cektire cektire katlettigimiz insanlar.Bunlar ne insanliga ne muslumanliga sigacak seyler degil.Yazik su dustugumuz hale bak,cok yazik.
Kuran da Allah zina edene 100 vurus(Ciltte kalacak sekilde,yani sert degil) ve birkisim inananlarda izlesin derde.Peygamberimiz taslayarak katledin dermi?
Allah haksiz yere cana kiyanin canini helal kildi(kisas)buna ragmen Affetmenin bizim icin iyi olan yol oldugunuda bildirdi.Diyet hakki tanidi Ve bir fenaligi bir fenalik giderir diyerek bu hakki(kisas)fenalik olarak niteledi.Allah insan canina ne kadar onem veriyor,oldurulmesini istemiyor bunu iyi anla lutfen.Onun elcisi zina'yi, cezasi Kuranda belli iken insanlari taslatarak katlettirir mi?Alemlere rahmet olarak gonderilen boylesi bir peygamberin Rahmet olusunuda anlayamamisiz yazik.
Ben sahih hadislerin fikir verici oldugu kanaatini tasiyan biriyim hepsi bu.Kuran asildir ve asil olana uyulmalidir.Peygamberimizin yaptigi gibi.Vahye gore hareket edilmelidir.Ortacag karanliginda rahiplerin yaktirdigi insanlar.Bizim bu cagda taslayarak aci cektire cektire katlettigimiz insanlar.Bunlar ne insanliga ne muslumanliga sigacak seyler degil.Yazik su dustugumuz hale bak,cok yazik.
saygilar.
Yazdığım mesajlara bakın ve konunun geldiği yere bakın bu ne kafa karışıklılığıdır Allah aşkına. Peki madem ki recme getirip dayandırdınız konuyu hiç alakası yokken. Size can alıcı bir şey sorayım. Peygamber gerçekten recm uygulamışsa ne yapacaksınız? Dininizi mi değiştireceksiniz? Şu İslam'ı kafanıza göre şekillendirme huyundan vazgeçin de kafanızı İslama göre şekillendirin derim.
Hureyre'nin, Buharinin ve Recmcilerin bu dine yaptığını gavur yapmaz, yapmadı da:
Bu haksızlık değil mi Alperen? Hadisleri,rivayetleri,hatta Kur"an"ı kaç kişi okuyordu ve okuyor ki? Adamlar,senin namazına,orucuna,tesettürüne,haccına dokunmuş mi ki? Adamlar biraz alim takılmak,birazda para kazanmak için,bazı eften püften meseleleri, biraz tahrif etmişler,o kadar.Ayıp,ayıp:)
Katılma Tarihi: 15 temmuz 2006 Yer: ABD Gönderilenler: 266
sersero Yazdı:
En basitinden bir örnek vereyim. Kuranda zina edenin recm edileceği ile ilgili bir ayet yoktur ama peygamberimiz bu cezayı uygulamıştır. Şimdi kuranı neredeyse peygamberden daha iyi anlıyor gibi tavırlar içerisine giren sizler bu konuda ne söyleyecek çok merak ediyorum.
Sersero sonra soyle yazdi
Yazdığım mesajlara bakın ve konunun geldiği yere bakın bu ne kafa karışıklılığıdır Allah aşkına. Peki madem ki recme getirip dayandırdınız konuyu hiç alakası yokken.
Sana kisastan ornekleyerek Allah’in insan canina verdigi onemi kisaca belirttim ve bunu iyi anla lutfen dedim.Bir insani olduren butun insanligi oldurmus,bir insani kurtaran da butun insanligi kurtarmis gibidir.
Peygamberimiz yanlis yapamaz,korunan, seckin kisidir.Ya yapmissa mantigi ile gidilemez.Peygamberimiz yalan soylemismidir?hayir.Zina etmismidir?hasa hayir.Putlara kulluk etmismidir?hasa,hayir.kotu huy sahibimidir?hasa,hayir.Biz bunlari sadece Kuran’dan anlayabiliyormuyuz?evet.Peygamberimiz Recm uygulamismidir?Hasa,hayir.Biz bunu Kuran’dan anliyabiliyormuyuz?evet.saygilar.
EaGLe_23
Iletisi silinen bu kardesimiz.Recm yok diyorlar cunku zina yapacaklar ya demisti.
Ben bu arkadasin ferasetinden cok korktum o kadarda bellimi oluyor?Dogruya ben burada zina yaparsam beni Recm ederler,Recm kalksada rahat rahat zina etsem.(tovbe,tovbe).
Kader’I de sormus Feraset sahibi kardesim.Kader’I bilen sana niye anlatsin.Sen daha recm’in islamda yeri olmadigini anlayamiyorsun, Kader’I anlatsa anlayabilirmisin?Zaten kader’I bilen hadi bana kader’I anlatin bakayim demez.Kader’le ilgili uzerinde cokca tefekkur etmemiz lazim gelen su ayeti yaziyorum,
Enbiya 23-Allah, yaptığından sorumlu tutulamaz; onlar ise sorguya çekileceklerdir.
Bu sana yeter.
Sersero yazdi
Şu İslam'ı kafanıza göre şekillendirme huyundan vazgeçin de kafanızı İslama göre şekillendirin derim.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma