Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Yahu ne diyebilirim ki? Siz bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz bile. Maymunların diğer bir maymunu taşladığından bahseden rivayeti sizden duymuş olduğum halde benim üzerime boca ettiniz utanmadan. Ya yazdıklarımı okumuyorsunuz ya da üstün körü geçip hemen kategorize ediyorsunuz herkesi. İkidir beni Peygamber'e iftira etmekle suçluyorsunuz. Bu suçlamanın ne kadar ağır bir iş olduğunu bilmiyorsunuz sanki.
Dikkat ediyorum recm konusunda hep aynı nakaratı tekrarlayıp duruyorsunuz. Yok ayeti keçi yemiş. Yok maymunlar maymunu taşlamış. İçinizden birinin neden şu rivayeti aktarmamış olduğunu çok merak ediyorum.
Maiz b. Malik (r.a.), Hz. Peygamber’e (s.a.v.) gelerek,
“Beni temizle.” dedi. Hz. Peygamber (s.a.v.):
“Yazık sana. Çık git, Allah’a (c.c.) tevbe isiğfar et.” buyurdu. Maiz (r.a.) pek uzaklaşmadan geri döndü ve:
“Ey Allah’ın Rasul’ü (s.a.v.)! Beni temizle.” Hz. Peygamber (s.a.v.) , üç defa daha geri gönderdi. Dördüncü ikrarda:
“Seni hangi konuda temizleyeyim?” diye sordu. Maiz (r.a.):
“Zinadan.” dedi. Hz. Peygamber (s.a.v.):
“Bunda akıl hastalığı var mıdır?” diye sordu. Böyle bir rahatsızlığın olmadığını söylediler.
“Şarap içmiş olabilir mi?” diye sordu. Bir adam kalkıp içki kontrolu yaptı. Ondan şarap kokusu tespit edemedi. Hz. Peygamber (s.a.v.) tekrar:
“Sen zina ettin mi?” diye sordu. Muaz (r.a.):
“Evet.” cevabını verdi. Artık emir buyurdular ve Maiz (r.a.) recmedildi.
Recmden sonra O’nun (r.a.) hakkında sahabiler iki kısma ayrıldı. Bir bölümü Maiz’in (r.a.) helak olduğunu, başka bir grup ise O’nun (r.a.) en faziletli tevbeyi yaptığını söylediler. Bu farklı yaklaşım üç gün sürdü. Daha sonra yanlarına gelen Rasulullah (s.a.v.):
“Maiz b. Malik için dua edin.” buyurdu.
“Allah (c.c.) Maiz’i (r.a.) mağfiret eylesin.” dediler. Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurdu:
“Maiz (r.a.) öyle bir dua etti ki, bu tevbe bir ümmet arasında paylaştırılsa, onlara yeterdi.”
Müslim, Kit. Hudud hn: 22; eş-Şevkani Neylü’l-Evtar: 7/95, 109; ez-Zeylai, Nasbu’r-Raye: 3/114.
Eğer Peygamberimiz recm uygulamışsa -ki uygulamış- artık kim Peygamberi Kuran'a uymamakla suçluyor varın siz hesap edin.
Papatya şu cümlen evlere şenlik. "Peygamber efendimizin bu ayete degil de maymunlarin hadisine uydugunu mu soyluyorsunuz." . Peygamber'in hadise uyması ne demek ya? Bunu kendine açıkla istersen.
|