Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 24 mart 2005 Yer: Germany Gönderilenler: 95
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Ne icin gülücük atildigini bile bilmeden.. Hadi neyse espiri bi tarafa.
selim Yazdı:
Zigzag var yok bizim icin ne degisiyor ?
Cok sey degisiyor. Hans Aiberg'in yazilarinin temeli kendi kurdugu
ögretilerine dayaniyor, onun onca yazilarini biz aklimizdan uydurmadik,
isine gelen tarafini alipta Hans Aiberg Kur'andan baska konusmuyor
demek akil isi degil.
Evet sen geldin, ne degisecek? Daha bastan ne tarafta oldugun belli, objektif bir tutummu var sanki ortada.
Kendi bilgi bütünlügü icinde bocalamis, kendinde üstün nitelikler bulup bunu öne sürmesi; Hans'in yazilarinda acikca megalomani belirtileri var, isin icinde birde sizofreni varsa, durum vahim. Sizofreni olup olmadigini bilemem ama Hans Aiberg'in kendi sözlerini takip ederseniz izlenimlerdeki sonuc, Russel Crow'un "A Beautiful Mind" filimdeki hadiselere cok benziyor. Birileri birilerine mektup yolluyor, gizli ilim, zaman gezginleri, bazi ölmüs Insanlarin müslüman idi iddialari ve bazi yasayanlar arasinda mektup alip gizli müslüman olduklari iddiasi, ben Dabbeyim, ben Kur'anim demesi, Deccali bir delikten cikariyor, ötekilerini baska deliklerden, birleri birilerini öldürecek...
Savant Sendromu
Sinan kardeşim, senin bu değerlendirmenin yanı sıra bence SAVANT SENDROMU’nu da göz önünde bulundurmak gerekir.
Her savant, idiot olmayabilir.Hatta otist bile olmayabilir.Aslında otist olarak doğmamıştır ama sonradangeçirdiği bir kaza yada tıbbi bir operasyon sonucu kişi savant olabilir.
Katılma Tarihi: 02 nisan 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 94
Vallahi ne yapacaginiz sasirdiniz. hadisci haniflerin 3 silahsorleri. Simidi hastalik isimleri vermeye basladiniz. Once Kurandaki paranormal anlatimlari anlamaya calisin.
Demekki siz peygamber efendimize vahiy geldiginde onun yaninda olsaydiniz. Vallahi ona da Savant Sendromu var derdiniz.
Analayamadiginizdan, baska etiketler buluyorsunuz, artik zigzag dan baska elestirmek icin piliniz bitmek uzere onun icin etiketleme basladi.
Bana Kurandan Aibergin yanlislarini anlatin ( Tabi varsa bilginiz) Yoksa etiket takmak takmak kolay, sevgili hadisci haniflerin 3 sovalyeleri.
[052.029] [DV] (Resûlüm!) Sen öğüt ver. Rabbinin lütfuyla sen ne bir kâhinsin, ne de bir deli.
Katılma Tarihi: 24 mart 2005 Yer: Germany Gönderilenler: 95
Selam.
Alperen bilemiyorum, savant degerlendirme acisida uygun, galiba her
birinden birer parca mevcut. Benim Russel Crow'un o filmi ile dikkat
cekmek istedigim, Hans Aiberg icin bütün bunlar gercek olabilir, a´dan
z´eye kadar, dolayisi ile yazilarinda kendi acisindan mantik bütünlügü
kurmus ve tarzina bakilirsa idiot olamaz zaten.
Örnegin cinsellik konusunda Rahim sifatindan yola cikarak cinsel
bulusma fiilini kendi mantigina göre bir zikir, bir ibadet olarak
tanimliyor, öte yandan sahip olmadigi üstünlük niteliklerini kendinde
bilip tanimlamalar yaptigi icin, bunu ben ibadet haline getirdim diyor.
Yani bir nevi kürsü konusmasi.
Öte yandan birseylerden haz aliyor, tatminlik var. Etrafinda
dinleyicisi oldugu icinmi dersin, yoksa belli bir olaya odaklanmis ve
bunu tek ortaya cikaran kisi olmanin ve paylasmanin tatminliginimi
yasiyor dersin... Tesvik olmasa idi Hans Aiberg yazi paylasimlarina
devam etmezdi saniyorum.
Hans Aiberg'in bilgi birikimine sahip oldugu süphesiz, bilgi birikimine
sahip olan insan dogal olarak bunlari paylasmak ister, dogaldir. Lâkin
kontrol altina alamayip yanlis ufuklar cizip oralardan hareket ederse
Insan, ne kendini sihatli bir noktaya götürür nede paylastigi kisileri.
Ve evet Ibrahim kardesim, isine geldigi zaman mantar gibisin.
Hastalik isimleri degil, hastalik tanisi yaptik. Dek duranin devesi
ölmez diye bir laf var, ben Kuranim demek ne demek? Sen önce Hans
Aiberg'in bu iddiasina yönelik bir mantik getir! Hangi Ayette Hans
Kurani Kerimin aciklayicisi olacak diye yaziyor, Ben=Kur'anim iddiasini
hangi Ayet destekliyor?
Paranormal?
Hz. Ibrahim atese atildi, yanmadi! Bugün yanmayan elbiseler vasitalar
var! Paranormal mi? Hz. Yunus kavmini terk etti, denizde kurâ kendisine
cikti, baligin karninda canli kaldi, bugün Denizalti vasitalar mevcut.
Kurani Kerimde anlatilanlar bizim yasantimiza göre Paranormal olsada
bunlar Allah müsade ettigi icin gerceklesmistir, sen yangin gecirmez
elbise giymeden atesin icine gir bakalim. Suyun icinde vasitasiz kal ve
öylece hareket et, nefes almadan ne kadar durabileceksin, sonra gel
bana da anlat.
Hans Aiberg Paranormalden hisse cikaracagi yere Paranormalleri
oldugu gibi yasa(t)maya calisiyor. Sizlerin ardina düsüpte anlamak
istemedigi nokta budur bence.
Kurani Kerimden Hans'in yanlislari diger basliklarda anlatilmadimi?
Sen bizleri alkislayacagin yerde baska bir Ayetle Hans'in sözlerini
alinti etmeden ortadaki celiskiyi kaldirabilirdin, iste o zaman bizde
seni alkislardik.
Diger bir forumda yandaslariniz Hans Aiberg ölürse, onun ilmini bize
kim anlatacak diye kaygi cekenlerin sahnesine tanik oldum. Merak
etmeyin kardeslerim, Hans Aiberg'in eceli yetmeden o zaten bunu bilmis
olacak ve zamanda gezginlik yaparak gecmise dönüp tekrar zuhur edecek.
Havet yani... Bizi elimizden tut götür dedikten sonra biri gider biri gelir.
Sen BORGES’in Aiberg’in öğretisindeki yerini bilmiyorsun galiba. Yine onun öğretisinde Zig-Zag, Jana ve Tarzan kavramlarının ehemmiyetinden bihabersin anlaşılan. Bu işin kökü kökeni buraya dayanıyor. Alperen BORGES’in dinsiz bir herif olduğunu gösterdi. Zig-Zag’ın hayal mahsulü olduğunu ispatladı. Aiberg’in Profesörlük ünvanının sahte olduğunu yıllar boyu arkadaşlık yaptığı, samimi dostu olan Ata Nirun’un yalanladığını aktardı. Daha ne diye tantana yapıyorsun?
Arkadaşlara Aiberg'in Kur’andan anlattığı konulardaki yanlışlıklarını yazın demişsin. E bu 3 sialhsörler dediğin adamlar onlarca yazı ile bunu yaptılar. Sana veya sizlere sorular yönelttiler. Sende tık yok. Bu aymazlığın nedeni nedir? Hadi ben de bir soru sormuş olayım. Ne de olsa soru sormak bedava.
Hep okudum okudum dayanamadım en son ben de müdahil olayım dedim.
İbrahim hatırla bakalım bi ara Jana için para toplanıyordu 30 küsür kişi vermişti para. Sonra Aiberg’in sigortalar atmıştı ve para vermeyenleri haniflikten aforoz etmişti. Sen para vermişmiydin?
Salih Yazdı:
Selam İbrahim
Sen BORGES’in Aiberg’in öğretisindeki yerini bilmiyorsun galiba. Yine onun öğretisinde Zig-Zag, Jana ve Tarzan kavramlarının ehemmiyetinden bihabersin anlaşılan. Bu işin kökü kökeni buraya dayanıyor. Alperen BORGES’in dinsiz bir herif olduğunu gösterdi. Zig-Zag’ın hayal mahsulü olduğunu ispatladı. Aiberg’in Profesörlük ünvanının sahte olduğunu yıllar boyu arkadaşlık yaptığı, samimi dostu olan Ata Nirun’un yalanladığını aktardı. Daha ne diye tantana yapıyorsun?
Arkadaşlara Aiberg'in Kur’andan anlattığı konulardaki yanlışlıklarını yazın demişsin. E bu 3 sialhsörler dediğin adamlar onlarca yazı ile bunu yaptılar. Sana veya sizlere sorular yönelttiler. Sende tık yok. Bu aymazlığın nedeni nedir? Hadi ben de bir soru sormuş olayım. Ne de olsa soru sormak bedava.
Hep okudum okudum dayanamadım en son ben de müdahil olayım dedim.
İbrahim hatırla bakalım bi ara Jana için para toplanıyordu 30 küsür kişi vermişti para. Sonra Aiberg’in sigortalar atmıştı ve para vermeyenleri haniflikten aforoz etmişti. Sen para vermişmiydin?
Sevgili Salih
Merak etme ben para vermedim. Bak simdi ata niirun diye gosterdigin sahis Aiberg hakkinda fikir yurutecegine. Sun linkdeki gibi ancak sevgililer gunu fali baksin. Ata Nirun fal isleri.
Katılma Tarihi: 29 nisan 2005 Yer: Antarctica Gönderilenler: 357
Selam Dostlar,
İbrahim nickli forumdaşa soru: Senin Bülent Ayberk dostunun da falcılık yaptığından haberin yok herhalde! Gazete tecrübelerinin geçtiği kısımları iyi incele dost...
Selam
Oncelikle sayin adminin arapca yaziyi Yazi Coplugune tasimasini protesto ediyorum. Hanifulus siz Astroloji ile falciligi karistiryorsunuz. Sayin aiberg gecimini saglmak icin gitar da calar.
Ekmek parasi kazanmak icin calismanin ayibi yok. Ben bunda utanilacak bir durum gormuyorum.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma