Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Emel yazdı:
" Bir çorap alırken belki en iyisini bulmak için araştırabilirsin. Peki okula gittiğin zaman öğretmeni seçiyormusun yada hangi üniversiteyi birtirmiş nerede mastır yapmış falan gibi bir araştırma yapıyormusun sanmıyorum bunu ben ve çevremdekiler yapmadı....
Yada basit bir şey söyliyim hadi ben cahil ve safım ben inandım ve şeyhe mürid oldum ben tarikatımda nice prdofosörler, nice devlet memurları, doktorlar, yurt dışında okuyan insanlarla karşılaştım demekki bu zatı muhteremde bir üstinlük varmış yaptıkları doğruymuş, aksine hatası ve yanlışı olsa bence kimse peşine takılmaz senin gibi bir sürü insan bu yanlıştır diye karşı çıkar.. "
Emel ,evet okulda hocanı seçemiyorsun.ama burada seçilmesi gereken dindir.Örneğin sen bu dini ne zaman seçtin?Diğer dinleri de inceledinmi,yoksa anne-babandanmı öğrendin?Eğer anne-babandan öğrendiysen sen atalar dinindensin ve sen bunu seçmedin.
Ama temel kaynağımız olan Kurandan öğrendiysenki,öyle görünmüyor,o kitap sana bir şeyhe ihtiyacının olup olmadığını öğretecektir.
Şeyhini seçen bir sürü (evet resmen sürü)yüksek okullu örnek vermişsin.Ateizmi seçenler o kurumlarda daha çok.Şimdi senin mantığına göre değerlendirirsek;
Kaliteli sürünün seçtiği doğrudur,iyidir,öyleyse ateizm iyidir!(mi)?Aklını seveyim(Mİ)? [/QUOTE]
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
|