Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Amerika’nın Türkiye’deki iki numaralı ismi son günlerde, aralarında siyasetçilerin, iş adamlarının ve bazı akademisyenlerin bulunduğu kişilerle özel sohbetler yapıyor.
Bir numaralı isim de bunu yapıyor mu, bilmiyorum, çünkü ben iki numaranın konuştuğu kişilerden aldığım bilgiyi aktarıyorum.
Amerika’nın iki numaralı ismi şunu soruyor: “Uzun süredir Amerika’da yaşayan Fethullah Gülen’i artık göndermek istiyoruz, ancak bunu şimdilik direkt Türkiye yerine Kıbrıs’tan olmasını tercih ediyoruz. Bu konuda ne düşünürsünüz?”
Soru bu kadar net ve açık.
Fethullah Gülen geri gönderilecek ama bu iki aşamada olacak.
Eğer Gülen geri gönderilecekse, hangi tarihte olabilir?
Amerikalıların tercihi taşınmanın seçimlerden önce gerçekleşmesi yönünde.
Fethullah Gülen önce Kıbrıs’a getirilecek. Seçimler beklenecek. Seçim sonuçlarına göre tekrar karar verilecek.
Eğer AKP tek başına ya da bir payanda ile tekrar iktidara gelirse Gülen de Türkiye’ye gelecek.
Ama Amerika’dan değil, hemen yanıbaşımızdaki yavru vatandan gelmiş olacak.
Aldığım bilgiye göre Kıbrıs’ta Gülen için oturacağı ev hazırlanmış bile.
...... “Bir süre sonra Fethullah Gülen bizi aradı. Orta Doğu’daki gelişmelerin Türkiye’yi de etkilediğini, Amerika’nın bölgedeki çıkarlarını da korumak adına kendilerinin devreye girebileceğini bunun için de öne sürebilecekleri bir isim olduğunu anlattı. Verdiği ismi daha sonra incelettik. Son derece radikal İslamcı biri çıktı. Ancak Gülen bize ‘Merak etmeyin biz onu törpüler ve global değişim adına ortaya çıkarırız’ dedi. Biz de bu ismi kabul ettik. Amerika’ya çağırdık. Bizi de şaşırtacak ölçüde uyumlu davrandı ve sözler verdi. Desteğimizi sonuna kadar onun için kullandık.”
Davete katılan biri kadın iki Türk hayret içinde dinledikleri bu sözler üzerine şunu soruyorlar: “Bu destek sürüyor mu, sürecek mi?” Amerikalı etkili isim tebessüm ederek “Bilmiyorum, çok zaman geçti, çok şey değişti, bakacağız tabii” diyor.
vatan gazetesinden alınmıştır.
Merhaba dostlar,
Date: Mon, 7 May 2007 20:27:40 +0300
Tarihinde gelen bir email in bir bölümünü paylaşmak istiyorum.Yorum sizlerin.
...
Onumuzdeki secimlerde Fethullah Gulen Cemaatinin, sanilanin aksine AKP'yi degil, Mehmet Agar'in baskanligindaki DYP'yi destekleyecegi belirtilmektedir. Buna delil olarak cemaate yakinligi ile taninan gazeteci Nevval Sevindi'nin DYP'ye kaydolarak, artik bu partide siyaset yapacagini aciklamasi gosterilmektedir. Bilindigi gibi Cumhurbaskanligi seciminin ilk oylamasinda, Mehmet Agarin katilmayacaklari yonundeki aciklamasina ragmen partisinin iki milletvekili Abullah Gul lehine oy kullanmistir.
AKP'nin tek basina iktidar olamamasi halinde plan, iki partinin koalisyon yaparak anayasayi degistirecek ve Cumhurbaskani sececek cogunluga erismeleridir.
Humeyni'nin yillarca surgun oldugu Fransa'dan Iran'a nasil donup te basa gecirildigi gozonune alinirsa bunun diger partilerin aymazligi ve secim kanununun azizligi sayesinde hic de uzak olmayan bir ihtimal oldugu ortaya cikmaktadir. Ciddi tedbirler alinmamasi halinde Fethullah Gulen'i yakinda Cumhurbaskani olarak gorebiliriz.
...
__________________ Kamer/17-22-32-40:Ant olsun Biz Kur`an`ı düşünme/öğüt için kolaylaştırdık/hazırladık.O hâlde var mı ibret alıp düşünen?
Alıntı: "Ciddi tedbirler alinmamasi halinde Fethullah Gulen'i yakinda Cumhurbaskani olarak gorebiliriz."
Yok canım o kadar abartmaya ve paranoyak olmaya gerek yok.Adamın bir ayağı çukurda zaten.Aslında fetullahı Türkiyeye getirme garantisi veren ve hapisten kurtarma sözü veren Akp dışında herhangi bir parti oy patlaması yapabilir.Çünkü ona perestiş etmeye eğilimli o kadar çok sünni varki,haddi hesabı yok.Asıl tehlikelisi de bu bence.
__________________ ŞEYTANDAN VE ONUN EVLİYASINDAN KAÇINMANIN EN İYİ YOLU,ŞEYTANA KÜLAHINI TERS GİYDİRMEKTİR!
hoca ve cemaati kuran karsisinda en sagir ve kor kesilmis bir organizasyondur
bu cemaat bir devlet profesyonelligi ile yonetilmektedir.
cemaat icindeki en distan merkeze dogru olusmus halkalar bir ic halka hakkinda dis bilgiden ote bir bilgi sahibi olamaz.
seffaf gibi gosterilmeye calisan bu topluluk gercekte gizli bir cemiyet tarzi calismalar icindedir. iki yil kadar once hocanin turkiyede islenecek cinayetler uzerine soyledikleri hatirlanirsa gizli bilgi kaynaklari ile temas icinde olduklari gorulur.
butun bunlarin haricinde inanc yapilari en sig dusunen tarikatlardan farksizdir.hoca kitaplarinda bir veysi oldugunu yani veysel karani kaynakli bir sufi bagliligini ifade eder.butun tasavvuf gecmisi hocanin temel dayanagidir.en uydurma hadisler enyeni kitaplarinda cirit atar.hoca bey dinler arasi diyalog ile batidan cemiyeti icin cikarlar elde etme sevdasina dusmustur
okullari beyin yikama icin yegane aractir
tek tarz insan uretirler,tarikatlar bile bu konuda onun kadar basarili olamamistir,
yillarca muhatap oldugum bu cemaat fertlerinde gordugum sizi dinler katilir gibi numara yapar hatta sozde ovguler yagdirir ama sadece sizi cemaate hizmet icin bir usak olarak kullanmaktan baska bir yaklasma gayesi yoktur.
ben ateistlerin kurani anlayip musluman olmalarini onlardan daha yakin bir ihtimal olarak goruyorum.
Fetullah Gülen grubunun evet tabi ki bazı faydaları olabilir, farelerin, yılanların da ekosistem içinde bir görevleri var. Ama eksileri ile artıları tartıldığında hangi taraf ağır?
__________________ Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine..
BU cemaat gerçekten adeta zehir gibi, müthiş bir organizasyonları var, insanlara gayet sempatik görünüp, şirin bir imaj çiziyorlar, ben de cemaatle ilgili bildiğim yanlışları cemaat sempatizanlarıyle paylaşınca inanmak istemiyorlar, oysa hedefleri insan toplamak, gücüne güç katmak, yoksa kimsenin imanını artırmak değil !
İman ancak Allah dilerse olur, ve gene bizlerin Kuran öğretisi ve saf Allah inancı ile gerçekleşecektir bu...
Yoksa o cemaatteki gibi, Allah yerine hoca efendi, Kuran yerine risaleler geçerse şirk dolu uydurma bir İslam çıkar ortaya
saygı ile...
__________________ Ne kadar uzak olsak da çok yakınız, daha yürekten olamazdım, daima kim olduğumuza güveniyorum ve başka hiçbirşey önemli değil... Metallica-Nothing Else Matters
Katılma Tarihi: 30 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 484
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Tek kelime ile , hiçbir örgüt , cemaat , kurum , ardında bir devlet olmadan bu denli güçlü ve planlı şekilde yapılanamaz...
Beyin avcılarının oluşturduğu bu topluluk , düşünmeyi yasak sayan ve islamiyet ile alakası olmayan uydurma fikir ve hurafeler ile hem bir insanlık suçu hemde vatana ihanet suçu işlemektedirler..
hangi örgüte bağlı olduğu belli olmayan bir liderin ardından saf ve temiz duygular la koşan kandırılmış bedenler uyanmalıdırlar..
tek gerçek kuran ahlakı ve islamıdır.
bunun dışındaki inanışlar , günümüzdeki ılımlı islamiyet adı altındaki bir projenin temelini oluştumak amacı ile birtakım dış birliklerin destek olduğu grupların sunumlarıdır.
lütfen etrafınızdaki 5 kişiyi uyarın ve uyardığınız her kişinin etraflarındaki 5 kişiyi uyarmasını rica ediniz..
bu cemaat ve benzerleri tamami ile sahte bir liderin ve sahte bir inancın gölgesinde ABD ye ve büyük ortadoğu projesine hizmet etmektedir , cemaat in kurumsal yapısının adı da HİZMET tir.
Bu yüzden dinlerini asıl kaynak(Kur'an)dan değil de, bu cemaat şablonuyla öğrenenlere Allah Yardım etsin diyorum. Zira Kur'an tanımıyla, hanif olmadıkları müddetçe, hepsi şirk içerisindedirler. Bunlar benim şahsi fikirlerim olup yalnızca beni bağlar.
gec kalmis olsam bile birkac satir yazmak ihtiyaci duyuyorum.Yurtdisinda bu cemaatin icinde aktif olarak senelerce hizmetde bulunmus biri olarak su tespitlerimi sizlerle paylasmak istiyorum.Hizmetin amaci büyümek,özellikle zengin insanlara egitim faliyetlerini anlatarak kafalamak (bu tabir bizzat özel kadronun kullandigi tabir) ve büyük himmetler koparmak.Ardindan burs,abone ve kurban mevsimleri.Ramazanda ise elifba`dan öteye gecmeyen Kuran hizmeti adiyla yine insan kazanma (kafalama) dönemi.Isin en aci tarafi Türkiyeden binbir vaatle Üniversitede okumak icin getirilen ögrencileri (abi ve ablalar) öne sürerek Zekat toplama faliyeti ve ögrencilere verilen vaatlerin gerceklesmemesi.Toplanan burslar kesinlikle tam olarak talebeye ulasmiyor,üstat`da parasiz ve ac hizmet etmisdir telkinleri esliginde bol bol risale dersleri ile talebeler itaate getirilir.Hizmet düsturlari uygulanir.Toplanan himmetler,burslar vs.kismen talebelere ulasir ve gerisi imamlara maas ve diyalog faaliyetleri icindir.Özel Dershaneler de birer isletme gibi calisir,yani kar amacli.Burada ögrencinin basarili olup olmamasi hic önemli degildir,önemli olan velisinin aydati her ay ödemesidir.Sonra zaten kendisine verilen sözlerle kandirilip yurtdisina gelen abiler/ablalar ki eger gercekten halen insan kazanma derdinde ise!!!Bu özel dershanedeki genclerle ilgilenip esrar,alkol ve sigara gibi zararli seylerden risale sohbetleriyle kurtarmaya ugrassinlar.Toplanan Kurban paralari tam olarak kurbanlar icin kullanilmaz.Bütün bu faaliyetler esnasinda Allah'in kitabi ancak para toplanirken kullanilir oda sadece infak ile bazi ayetlerle sinirlidir.Isin en tuhaf boyutlarindan biriside imamlara ders vermek icin getirilen Türkiyede Ilahiyat okumus,Misir'da Ezher'de okumus veya Suriyede okumus büyük imamlar yani Kuran'i yalamis yutmus onu anlatip aciklamak ile vazifeli insanlarin derslerinin yüzde 85 % 'inin risalelerden olusmasi.Yani üstadin sözleri,hocaefendinin kerametleri herseyden önce gelir.Kuran'i bizler zaten anlayamayiz ve sadece yüzünden okuyabiliriz.Bu yazdiklarim yasadiklarimin sadece yüzde 50 % 'dir.Bütün bu olumsuzluklarin yani sira cemaat'de muhtesem güzellikte saf,samimi,caliskan ve imanli insanlarin gayretleri övülmeye layiktir. Hizmet ederken her Kuran okuyusumda hizmet adina teviller yaparak anlamaya kendimi zorladim cünkü muhatap oldugum infak ayetleri, cihat ayetleri, hayra ve barisa yönelik ayetler'dir.Sonuc olarak bütün bu tevillerimi icime sindiremedim.Cünkü ayni zamanda Kuran'a ters olan okadar cok anlayis ve uygulamalarla karsi karsiya kaldim ki,su sonuca vardim:
kim allah yolunda gitmeye çalışıyorsa allah ondan razı olsun yolunu açık etsin.... kim kendini allah yolunda gösterip başka planlar peşindeyse allahın laneti gazabı onun üzerine olsun... kim gerçekten allah yolunda gitmeye çalışana çamur atıyorsa allahın laneti gazabı onun dahi üzerine olsun...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma