Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Bembeyaz yazdı:
araf, 155.
"Sonra Bizim belirlediğimiz bir vakit (ve yere) gelmek [ve bağışlanma için dua etmek üzere] halkı içinden yetmiş kişi seçti. Ve işte o zaman onları bir sarsıntı yakaladığında, “Ey Rabbim!” diye duada bulundu, “Eğer dileseydin, daha önce de onları yok ederdin ve [onlarla beraber] beni de. İçimizden birtakım dar kafalıların yaptıklarından ötürü bizi yok edecek misin [şimdi]? [Bütün] bunlar Senin bir sınamandan başka birşey değil; ki onunla dilediğinin sapmasına fırsat verir, dilediğini de doğru yola sokarsın. Bizim velîmiz/yakınımız sensin: öyleyse bizi bağışla, bize acı, çünkü bağışlayanların en hayırlısı sensin!"
istediğini söyleyen ve yazan istemediğini duyar ve okur....
bir insan şunu kendine her zaman sormalıdır:
"ben ne yaptım ki, bu insan bana öyle davrandı?? veya davranıyor??"
esenlikler!!!! ::):):):):):):):):))::)):):
selam..
Kuranın yaşam kitabı olduğuna bir kere daha şahid oldum. Rabbime teşekkür ediyorum, ve aynı zamanda sayın ahmet hocamada bu ayeti hatırlattığı için Rabbimden dua diliyorum.
EVET BENİM VELİM ANCAK ALLAH. O dilediğini/dileyeni yine bu kitapla da saptırabiliyor,
Şimdi ;
içimizde ki dar kafalılar kim.?
İnsanın sınandığı ne.?
sapmasına fırsat verilen kim.?
dilediğini doğru yola ne ile sokuyor.?
Müthiş bir ayet bu, hem soruları hem cevapları içinde, kim nasıl bakarsa bu soruları ve cevaplarını buluyor.
her olaya çok geniş bakmaya çalışıyorum dar kalıplarda yormamaya çalışıyorum.
sahip olduğum herşeyin Allah tarafından verildiğini ve bunlarla sınandığımı hep düşünüyorum.
sahip olduklarımı olması gereken şeklide kullanmaya gayret ediyorum.
Allah ın yolunu seçmeye ve sadece O'nu veli ve hüda edinmeye gayret ediyorum, bu yolun doru yol olduğunu düşünüyorum.
ben baktığım açıdan şimdilik buldum, inşaallah rabbim bakışımı ve anlayışımı dahada arttırır.
selam..
|