Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
aliaksoy Yazdı:
Selam;
Görüleceği üzere, ayet metni de böyle bir vakıaya / uydurmaya meşruiyet kazandırmayacaktır. Buhari'nin "tıp" bahsinde naklettiği şey uydurmadır.
bu hadis, uydurma değildir... ayeti desteklemek için de getirilmemiştir... burada rivayete ilaveler vardır.. eksik tercüme vardır.... kasıt vardır...
rivayeti çarpıtma vardır... aldığınız yer sorunlu.. kim terceme etmişse hatalı etmiş... olayı çarpıtmış... (hocanın keçisi çalınmış, hoca keçi çaldı diye haber yapmışlar ya aynen öyle...)
Bütün sorun, dinin bu türlü uydurmalardan arındırılarak, daha önce vahşete bir örnek olarak verdiğim kızcağının başını ezip öldürürken, tekbir getiren, bunu yayınlarken de fonda ayet okutan "zihniyet"in, dini / Allah'ı / Peygamber'i meşruiyyet malzemesi olarak kullanmalarının önüne geçilmesidir.
.onu yapanları ben de şiddetle ve esefle kınıyorum.. ama onlara bakarak toptan bir genelleme yapmak da yanlıştır...
evet... onların hatası büyüktür.. siz de aynı yanlışa düşmeyin..
zira; onlar hadisi ve ayeti yanlış anlayıp öyle yaptılar.. siz de tahrif edilmiş hadisi misyonerlerden alıp üzerine hüküm bina ettiniz ve hz. peygamberi vahşi biri olarak gösterme gafletinde bulundunuz.. göz oyan, insanları gömen, cani gibi lanse ettiniz... sizin de, onların da islam a özür borcunuz var.. din günü bunları görürüsünüz ve hesabı veririsiniz.... bizden sadece uyarması...
her ikiniz de yanlıştasınız... ha o cinayeti işleyenler.. ha bilmeden, araştırmadan incelemeden peygambere savaş açıp kin kusanlar.. fark göremiyorum ya siz...???
Kuran'ı vahşetlerine malzeme edenlerse, aslında Kuran'a dayanmıyorlar. Onların dayandığı şey, müşriklerin Hz. Peygamber'den talep ettikleri "bir başka Kuran"...
evet. sizin talep ettiğiniz ne??siz de peygamberi yanlış tanıtarak aynı hataya düşmediniz mi??? onu vahşi birisi gibi göstermediniz mi???
30 000 kişinin katili bir teröristii savunmakla, medine de o terörü yapanları savunmak arasında bir fark varmıydı??? peygamber de ülkesini ve huzur korumuştur... avukatsınız gösterin kendinizi.. savunun... ama bana değil, kamuoyuna..
Kelimeleri, "Dini ıstılah anlamları" denen bir ucubenin istilası altındaki, anlamları ait olduğu yerden kaydırılarak tahrif edilmiş Kuran...
bunu aynen siz de yapıyorsunuz... işinize geleni görüyor, gelmeyini görmüyorsunuz... ayetleri karıştırıyorsunuz... mesela; firavunla ilgili bir sözü, başka ayetle karıştıyorsunuz.. ve hemen hüküm ortaya koyuyorsunuz...
onların yaptığı da cehaletten... sizin ki de....
zira siz avukatsınız... hukuktan anlarsınız.. ama siz maşşallah islam tarihi, hadis, tefsir, islam hukuku, mezhepler tarihi, vs. hepsini çok iyi biliyorsunuz.. sizi kutlarım.. devam ediniz....
Kavramları dondurulmamış, her biri; va'z edildiği gün dinamik bir anlam barındıran Kuran asla böyle bir vahşete malzeme edilemez.
evet aynen öyle.... :))))))).):).)
Hem o Kuran, "kendisine ne önünden ne ardından hiç bir batılın erişip yanaşamayacağı" bir kitaptır. Her şeyi bilen ve her şeyden haberdar, üstün kuvvet sahibi Allah tarafından indirilmiştir. Her türlü şaklabanlığa ve uydurmaya kapalıdır. Gerektir ki, ona iman edilsin, onu va'z eden Allah da gereği gibi takdir edilsin...
evet aynen öyle.... vallahi öyle...:))))))).):).)
evet vallahi aynen öyle.... :))))))).):).)
keşke dediklerinizi önce kendiniz yapsaydınız...
|
|
|
siyahlar sizin yazdıklarınız.. kırmızlar ise benim yazdıklarım...
Görüleceği üzere, ayet metni de böyle bir vakıaya / uydurmaya meşruiyet kazandırmayacaktır. Buhari'nin "tıp" bahsinde naklettiği şey uydurmadır.
bu hadis, uydurma değildir... ayeti desteklemek için de getirilmemiştir... burada rivayete ilaveler vardır.. eksik tercüme vardır.... kasıt vardır...
rivayeti çarpıtma vardır... aldığınız yer sorunlu.. buhari değil, kim terceme etmişse hatalı etmiş... olayı o çarpıtmış... (hocanın keçisi çalınmış, hoca keçi çaldı diye haber yapmışlar ya aynen öyle...) siz de olmayan ilaveler getirmişsiniz... oysa farklı varyantlara ben baktım sizin dedikleriniz asla yok... :):)
Bütün sorun, dinin bu türlü uydurmalardan arındırılarak, daha önce vahşete bir örnek olarak verdiğim kızcağının başını ezip öldürürken, tekbir getiren, bunu yayınlarken de fonda ayet okutan "zihniyet"in, dini / Allah'ı / Peygamber'i meşruiyyet malzemesi olarak kullanmalarının önüne geçilmesidir.
onu yapanları ben de şiddetle ve esefle kınıyorum.. ama onlara bakarak toptan bir genelleme yapmak da yanlıştır...
evet... onların hatası büyüktür..
fakat; siz de aynı yanlışa düşmeyin..
zira; onlar hadisi ve ayeti yanlış anlayıp öyle yaptılar..
siz de tahrif edilmiş hadisi misyonerlerden alıp üzerine hüküm bina ettiniz ve hz. peygamberi "vahşi" biri olarak gösterme gafletinde bulundunuz..
göz oyan, insanları gömen, cani gibi lanse ettiniz...
sizin de, onların da islam a özür borcunuz var..
din günü bunları görürüsünüz ve hesabı veririsiniz.... bizden sadece uyarması...
her ikiniz de yanlıştasınız... ha o cinayeti işleyenler.. ha bilmeden, araştırmadan incelemeden peygambere savaş açıp kin kusanlar.. cani diyenler veya öyle gösterenler...
fark göremiyorum ya siz...???
Kuran'ı vahşetlerine malzeme edenlerse, aslında Kuran'a dayanmıyorlar. Onların dayandığı şey, müşriklerin Hz. Peygamber'den talep ettikleri "bir başka Kuran"...
evet. sizin talep ettiğiniz ne??siz de peygamberi yanlış tanıtarak aynı hataya düşmediniz mi??? onu vahşi birisi gibi göstermediniz mi???
30 000 kişinin katili bir teröristi savunmakla, medine de o terörü yapanları savunmak arasında bir fark varmıydı??? peygamber de ülkesini ve huzuru korumuştur...
avukatsınız gösterin kendinizi.. savunun... ama bana değil, kamuoyuna.. hatanızdan vazgeçin isterseniz... veya hayır deyin eskiden yaptığınız gibi...
Kelimeleri, "Dini ıstılah anlamları" denen bir ucubenin istilası altındaki, anlamları ait olduğu yerden kaydırılarak tahrif edilmiş Kuran...
bunu aynen siz de yapıyorsunuz... işinize geleni görüyor, gelmeyeni görmüyorsunuz... ayetleri karıştırıyorsunuz... mesela; firavunla ilgili bir sözü, başka ayetle karıştıyorsunuz.. ve hemen hüküm ortaya koyuyorsunuz... 1400 yıllık uygulamayı göz ardı ederek ortaya yanlış görüşler koyuyorsunuz...
onların yaptığı da cehaletten... sizin ki de....
zira siz avukatsınız... hukuktan anlarsınız.. ama siz maşşallah islam tarihi, hadis, tefsir, islam hukuku, mezhepler tarihi, vs. hepsini çok iyi biliyorsunuz.. sizi kutlarım.. devam ediniz....
çok iyi uzmansınız... ben değilim.. ben bir şey bilmem... :):):)
Kavramları dondurulmamış, her biri; va'z edildiği gün dinamik bir anlam barındıran Kuran asla böyle bir vahşete malzeme edilemez.
Hem o Kuran, "kendisine ne önünden ne ardından hiç bir batılın erişip yanaşamayacağı" bir kitaptır. Her şeyi bilen ve her şeyden haberdar, üstün kuvvet sahibi Allah tarafından indirilmiştir. Her türlü şaklabanlığa ve uydurmaya kapalıdır. Gerektir ki, ona iman edilsin, onu va'z eden Allah da gereği gibi takdir edilsin...
evet aynen öyle.... vallahi öyle...:))))))).):).)
evet vallahi aynen öyle.... :))))))).):).)
keşke dediklerinizi önce kendiniz yapsaydınız...
esenlikler.....
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
www.ahmeteminseyhan.blogcu.com/
selam ve dua ile...
|