Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
evrenselilkeler Yazdı:
Öncelikler açısından bakarsak da neye öncelik veriyorsak ona daha çok inanıyoruz yaşamda; çünkü o konu yada durum bizim kararlarımızı, olaylara bakış açımızı, düşüncelerimizi, duygularımızı, tercihlerimizi, hatta tümüyle yaşamımızı etkileyebiliyor.
|
|
|
Selam Evrenselilkeler Kardeş,
ellerine , yüreğine sağlık,
bende bize tuttuğun ışığa paralel bir katkıda bulunmak istiyorum:
evet önceliklerimiz, öncelik verdiklerimiz ve en ehemmiyetli olanı diye vasıflandırıp olmazsa olmaz diye bilinç altımızda en ön sıraya koyduklarımız...
işte Evrenselilkeler Kardeşin güzelce tarif ettiği gibi işte bunlar ; yaşam tarzımızı / biçimini , olaylara /mahlukata / çevreye / hayata/ kainata bakış açımızı, düşüncelerimizi /düşünmek istediklerimizi , duygularımızı , ön ve kesin tercihlerimizi , yaşantımızı belirliyor , yön veriyor. tüm duyu organlarımızda artık bu tercih etmiş bulunduğumuz ön / asıl , yani kendi öz ilkelerimize göre bilgiyi tanımlamaya / değerlendirmeye / kıymetlendirmeye başlıyor. biz de yahu karşımdaki niye beni bir türlü anlamıyor diye dövünüp duruyoruz :
71 Nuh 5-7 :
5 (Nûh:) "Rabbim, dedi, ben kavmimi gece gündüz da'vet ettim."
6 "Benim da'vetim, onlara kaçışlarını artırmaktan başka bir katkıda bulunmadı."
7 "Günâhlarını bağışlaman için onları (sana) ne kadar da'vet ettimse parmaklarını kulaklarına tıkadılar, örtülerini başlarına çektiler, direttiler, çok böbürlendiler.
Yüce Allah'a Emanet ol.
Saygı ve Sevgilerimle
|