Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selamun aleyküm verahmetullah-i veberekatu
trouble shooting-arıza tespiti yapılırken illa en başa dönmek, mantık akışını adım adım takip etmek ve var olan aksaklığı bulmak... en kısa, öz, açık özetidir bu tanımın.
hiç birimizin inkar etmediği doğruları referansları bir irdeliyelim en baştan;
1. Kuran yaratanın kelamı, değiştirilemez, yanlış olamaz, yaratan tarafından korunan tek kitap, şüphe götürmeyecek tek gerçek...
2. Kuran çalışan akıl ile bir bütün. Çalışan akıl kuran referansında her şeyin cevabına haiz(sahip-bilir) (tıpkı Ademin öğrendiği tüm bilgiye sahip olunacağı gibi). Kısaca aklı çalıştıracaksınız ve Kurandaki referans(yol gösterme) ile size cevabı çok basit sorularınızı buluverecek hemen.
Soru ne? " Hz İsa yeniden gelecek mi?"
"elbette gelecek senin benim geldiğimiz gibi yani din günü oda orda olacak..."
yaw din gününden önce kardeşim diyenlerinize gene Kuran referansı ile yanıt verelim ölümü tadan direk din günü zemanıyla örtüşüyor, geri dönüş yok!!!
peki kıtmir ile uykuda olanlar? onlar uyutuldular, öldüler demeyiniz.
yaratan kime ne hikmet, hidayet, ilim, haber, iletişim vereceğini ve son bulduğunu söylemiyor ki tartışıp duruyoruz!
kitap gönderme, nebi-resul iletişimi bitti diyor. Çok açık demiyor mu din tektir, İbrahimin dinine dönün hepiniz. demiyor mu kendiniz için kulum olmanızın nişanesi, hanifliğin olmazsa olmazı namaz kılın, zekat verin ve benim için oruç tutun .
Neyin ve niçin nebi-resul gelsin ki! tamamlanmış ve korunan bir kitap varken ve herşeyin cevabını onun hidayetine ermiş çalışan akıllar ile bulabilecek iken.
Lisanları farklı olsada kavimler tek bir kavim olmuştur artık, her farklı lisanda Kuran rehberliğinde halklarına doğru yolu bulduracak hanif Allah dostları elbetteki olacaktır. çalışan düşünen akıl ve Kuran Ademin bildiği herşeyin cevabını bulmaya yaklaşmaktadır, yanlış yaparak, kafasını gözünü yararak, unuttuğu bilgiye yaklaşmakta tekamül etmektedir insan.
Bence şu soruya benziyor; oruçluyken boğazına kadar denize girsen orucun bozulur mu?
cevap veriyorum, mecburiyetten ve yaşam gereğinden dolayı yıkanmak, denize girmek, yüzmek, su yutmak ile zevk için nasılsa oruç bozulmuyor gireyim de zevk alayım arasında fark vardır. Orucun temel prensibi zevk-nefis taleplerinden uzak durmaktır...
KISACA İsa gelecek mi?
İsanın gelmesi için Kuranın hiç bir işareti ve cevabı yoktur, gelecek demek şüpheye düşmektir. Nasıl Kuran Musanın ve İsanın kitaplarında peygamberimizin geleceğini bildirdik diyorsa, İsanın kıyametten önce geleceği gibi çok olağan üstü bir olayı açık olarak neden bildirmesindi ki bize?
Konuyu son peygamberliğe, peygamber Resul-Nebi gelişine, gelebileceğine, bunu bize mi sorması gerektiğine değinenler şunu atlamayalım....din Allahın dini-İbrahimin dini ve kitap Kuran, bu İKİ temel üzerine oturmuş bir insanın OLACAK olması veya olmaması çok rahatsız edici değil bence...
O YÜZDEN KORKMAYINIZ BEN HİÇ ŞÜPHESİNİ DAHİ DUYMUYORUM ÇÜNKÜ İBRAHİMİN DİNİNDEN OLAN İLE KURANI REHBER EDİNEN HİÇ KİMSE BEN NEBİYİM-RESULÜM DEMEYECEKTİR, EKSİK VAR DİYEN KÜFÜR İÇİNDEDİR.
|