Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam Muhliskul,
Bu site de Kuran dışı alanı açıkça kutsayan bir çok insanın yazdıklarına tanık oldum.Bunlar genellikle cahili bir amatörlükle kendilerini ifade ettiklerinden yine kendiliğinden deşifre oluverdiler.
"Yalnız bu Kuran'dan sorumlu tutulacaksınız" ilkesinden hareketle başka soru kitapçıklarını önümüze koymaya çalışan "profosyonel"tiplerle de karşılaştığımızdan istemeyerekte olsa "cedel moduna"giriyoruz.
Yeryüzündeki sınav konumunu tüm bireylerden bir'i gibi kabullenemiyenler kendilerine elbette İlahi malzemenin dışında başka malzemeler arayacaklardır ki onlar herkes'den farklı olsunlar.
"Hanginizin daha güzel amel işlediğini görmek için ölümü ve hayatı yarattım."Ayetine vurgu yaparak sürekli ameli projelerinizi önerin de onları konuşalım diyorum.Ancak henüz sizden dişe dokunur hiçbir öneri gelmedi.
1997 yılına dek oruç'u bir "sahih rivayet"adına herkesden beş-on dakika önce bozardık.(güneş batınca resul orucu bozdu)diye.
Bir Mümin kişi,"Bakara suresin de Allah,orucu geceye tamamlamamızı istiyor.Ben de öyle yapıyorum.Yani karanlığı bekliyorum."deyince etrafda "mealci"diye bilinen bizler şaşırıp kalmıştık.
Senin önerdiğin kitapların çoğunu okuyan biri olarak söylüyorum,ben bu kitaplar da böyle bir ameli bilgiye rastlamadım .Genellikle sonuçsuz,kupkuru tartışmalar..
Örneğin,Cenneti ve Cehennemi, Fazlurrahman'dan ziyade Kuran'da ki konu ile ilgili ayetleri alt alta yazıp tefekkür etseniz onlarla mukayese edemeyeceğiniz muazzam sonuçlara ulaşırsınız.
Siz hiç soğuk suyla duş almayı denediniz mi?Kuran da ki örneklerimizden Eyyub resule Yüce Allah,sıkıntılı olduğu bir dönemde"soğuk suyla yıkanmasını"öneriyor.İşte bizim uğraş alanlarımız bunlar.Kuran'ı kılavuz edinmek de budur.
Allah'tan başka hiç kimse insan'a soru kitapçığı düzenleyemez.Bunun dışına çıkmak/çıkarmak isteyenleri de uyarmak boynumuzun borcudur.
Muhliskul Yazdı:
Muhammed referansim sasirtici olmamali cunku ben onu kuran'in canlanisi olarak goruyorum. Kuran vahiy sureci icerisinde, onun sahsinda, kuran'in vitrinlenmesi olarak goruyorum. Her gafletinde uyarilarak duzeltilmis, bir ornek yasami goruyorum.Bunlarin yanisira Muhammed, Kuran'daki bahsedilen diger resuller yekununun guzel ornekligini yasamina yansitmistir. Cunku Kuran'da ona Ibrahim ve yanindakiler guzel ornek olarak sunulmus,oda bundan istifade etmistir. Resul Muhammed fetretin ardindan gaflete enson vahyi mudaheledir. Gunumuzle irtibatlandirilmasi en cok mumkun olan ve hakkindaki bilginin en ulasilabilir oldugu sahsiyettir"
Bu yazdıklarını onaylamak mümkün değil.Çok karışık şüpheli ifadeler.Kuran'ın vitrinin de tüm resuller vardır.Hepsinin bizim yaşamımıza muhtelif örneklikleri mevcuttur.Birini diğerinden farklı tutmamız sözkonusu değildir.Biz Muhammed resul üzerinden değil,bizzat kendi bakış açımızla tüm resullerin örnekliğinden istifade ederiz.
Resullerle ilgili ulaşabileceğimiz bilgi sadece Kuran'da mevcuttur.Bu durumda günümüzle irtibatlandırma noktasında hepsi eşittir.
Bu düşünceniz şeytanın sizi Kuran dışı arayışa itelemesidir.Bu durumda da:
"Kuran'ın dışında hüküm kaynağı aramak sapıklık,ve şirktir."
Not:Sözünü ettiğim forum yazıları bana ait değil.Ancak size dostça tavsiyem yeniden önyargısız okumanız yönündedir.
Selametle/SULTAN
|