Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Özelden verdiğin cevap için öncelikle teşekkürler,fakat isteğine karşılık "konu başlığının değiştirilmesi ve papağan resminin kaldırılması" konusunda hala genele yazmaya ısrarlıyım.Bu arada birşeyi açıklağa kavuşturalım karşı olduğum konu başlığı "salatı tefriciye" değil,anasayfanın sol tarafında papağan resmi ile birlikte bulunan yazının değiştirilmesini istiyorum.Evet bunu "admin"e özeldende yazacağım inşaAllah ama değişmediği müddetçe kendi eleştirimi forumada yazacağım ki birileri bu forumda herkes tek tip aynı şeyi düşünüyor deyipte bir takım forum ve gruplara benzetmesin.
Salatı tefriciyenin türkçesini bende okudum,istiyorum ki "HERKES" okusun,forumun biryerlerinde varmı bilmiyorum ama eğer yok isetamamının asılmasında fayda var.
Sevgili Alperen,istediğin düşünceye sahip olabilir ve bunu sonuna kadar da savunabilirsin.Benim anlatmak istediklerim çok daha farklıydı ama sanırım derdi mi anlatmaya edebiyatım yetmedi.Tekrar etmek gerekirse "aaaa bakkk salatı tefriiye okuyormuş hahahaha yuhhhh papağana bak tarzından cümleler/şekillere karşıyım.
Gördüğün bir yanlışlık mı var? Açarsın konuyu düzgünce tartışırsın,birilerini rencide etmenin ne anlamı vardır ki.Örneğin konu bu ise yazarsın öncelikle salat-ı tefriciyenin türkçesini arkasından varsa eğer Kur'anla çelişen yönlerini bulur işaret edersin.Eleştiride bulunmak demek kutsallarla dalga geçmek değildir.Hele ki siz misyonunuzu herkesi kucaklama ve aydınlatma olarak belirlemiş iseniz.
Sözlerimin muhatabı sen değilsin Alperen,sadece cevap verdiğin için sana karşı yazılmış gibi oldu af buyur.En çok sevdiklerimi en çok muhatap alırım.
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Hikmed kardeş
foruma girdiğin günden beri aynı şeyi yapıyorsun.
Havuç göstermek.
Arkasında karşındakine fayda sağlıyacak bir espri
olmadan havuç göstermek bana göre nifaktır.
Bundan sonra altına ne söylediğini açıkça
yazmadığın yazılarını alay etmek niyetiyle yazdığın
ön şüphesiyle okuyacağım ve adıma sorduğun
sorulara yanıt yazmayacağım.
avamın tesbih yada parmaklar yardımıyla aynı
kelimeleri tekrarlıyarak ve zikir diye adlandırdığı
olayın ve en basit çerçevesiyle duanın tanımını
yazmaktan başlarsan ne dediğini anlamaya çalışır
ve faydalanır, hakkındaki şüphemden kurtulurum.
Hikmed kardeşe yazdığım bir önceki mesajın
devamıda Şununda belirtmek istiyorum,
Kendimi bildim bileli, Akşama kadar elinde tesbih,
ve allahın sıfatlarını arka arkaya söyleyerek evin
içinde dolaşırken, arada gözlerinin önünde her sene
türkiyenin 1/10.000 ine giren üç çocukla övünürken
annelerini vebale girebileceğini, yada benim vebale
gireceğimi hiç düşünmeden boşamamı salık
verebilen, annecigimin suçu neydi.
size söyleyeyim, Anneciğimin bir suçu yoktu. fikirle
zikri birbirine karıştıran, yada işine geldiği için öyle
vaz eden zihniyetin, bu kadar parlak nesiller
yetiştirebilen bir milletin insanlarını hiçbir şeyi
sorgulamayacak hale getirmek istemeleriydi.
yirmi yıl devamlı ve isteyerek içlerinde yaşadım.
vardığım sonuç diskotekde yapılanla zikir
meclislerinde yapılanın farkını sorduğumda bir daha
aranmamam oldu.
haddimi aştıysam önce hepinizden özür sonra
allahtan af diliyorum.
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
selam
Ben henüz farkettim papağn mevzunu.Başlığı açmaktaki maksatım 4444defa okuyan papağandır yakıştırması yapmak için değildi.Ben de başlıktan papağan ibadeti yorumun kaldırılması taraftarıyım.
Neticede 4444defada olsa 4,444,444defada olsa yapılan dua güneşe, aya ,buluta ,böceğe ya da şeytana atfen yapılmıyor.Allah inancı taşıyanların rablerine yapmış oldukları dua.Nasıl diliyorlarsa öyle yapsınlar.Ama birileri kalkıpta şu kadar bu duayı okursan rabbin bunu kabul edecek diye taahütte bulunmasınlar.Hrıstiyan papazların Allah adına günah bağışlamaları gibi, onlarda allah adına sevap günah memurluğu yapmasınlar.Ve lütfen insanlar bunu biraz daha düşünsünler.Zanlarla yola çıkıp beklentiler içine düşmesinler.
duayla
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
akıllarından ve samimiyetlerinden şüphe etmediğim
arkadaşların şuraya dikkatlerini çekmek istiyorum.
Allah ol der ve olur.
Allah bütün yarattıklarının duasına icabet eder.
Devamlı tesbihatta bulunanlar. Devamlı aynı şeyi
tekrarlamakla dilekleri yönünde dua etmiş
olmuyorlarki.
İnsan hayret içersinde veya şükür durumunda kalır
hoşuna gider manevi haz alır allahın sifatlarından
birini yada bir ayeti tekrarlar. Kimsenin buna bir şey
dediği yok. Heyecanı teskin etmek yada duyduğu
hazzı artırmak için yapar ve duasıda kabul olur. Hazzı
artar, veya teskin olur.
Bahse konu olan bu değilki.
Üniversite sınavına girecek adam ha bire el mucip
diyor. Evet allah icabet edendir ve seslenişinede
cevap alıyor,çünku kuranda kati olarak kulunun
duasına icabet etdeceğini söylüyor. ama kalkıp o
cevap kağıdınıda doğru olarak doldurması lazım.
Bunun içinde sorulara çalışması gerekiyor. Bunun
yerine oturup kendini heyecanlandırıp yada teskin
ediyor. Ve üniversite sınavından muzafferiyet bekliyor.
Bir nevi ben seni şu kadar andım haşa artık sende
bana canımın istediği yönde bir cevap verirsin
dedemiyor çalışanların hilafına beni kazandır diyor.
Şimdi sizler bu formda yapılan eleştiriye hangi
kurani bir dayanakla, hangi vicdani dayanakla hata
etme ihtimalimiz vardır, biraz ağır olalım
diyorsunuzda benim şaşkınlığımı artırıyorsunuz.
Sevgili Mircan ve diğer dostlarım, eleştirileriniz çok önemlidir ve değerlidir. Diğer forumlardan farkımız bu, çok şükür. Bizler tektip değiliz, teksesli de değiliz. Bu forumun sevdiğim bir yönü de bu.
Eğer dostluk hatırına yada teksesliliği bozmama adına yanlış gördüklerimize sessiz kalırsak işte o zaman forumumuz sıradanlaşır ve bayağılaşır.
Aman birbirimizden dostça, yapıcı, pozitif eleştirilerimizi esirgemeyelim.
Hiçbirimiz bir diğerine göre önde yada geride değil. Kimsenin görüşü tartışılmaz değil. Yegane ortak paydamız Allah odaklı din anlayışı. Bu yüzden herkesin aynı oranda görüş belirtmeye ve kardeşçe eleştiriye hakkı var.
Gerek lehte gerekse aleyhte görüş belirten yada tarzımı eleştiren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Ben de böyle düşünüyorum...
Not: Menü düzenleme yetkisi yalnız admin'de. Bu yüzden kendisine özel mesaj yazmanız uygun olacaktır. Admin sizin Özel Mesajınıza normalde hemen yanıt verecektir, hatta buraya yazılanları dikkate alıp gerekeni yapacaktır fakat şu sıralar diğer meşguliyetlerinin fazlalığından dolayı foruma hergün bakamamaktadır. Bilgilerinize sunulur.
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Selam
papağan adının kaldırılmasını bende istiyorum.
papağana allahın verdiği meziyete karşılık
kendilerine çok daha mükemmeli verildiği halde
kullanmayıp sadece kendilerinin değil
toplumlarınında üstüne pislik yağdıranlarla aynı
tabelanın üstünde bulunmasını
Hiçbirimiz bir diğerine göre önde yada geride değil. Kimsenin görüşü tartışılmaz değil. Yegane ortak paydamız Allah odaklı din anlayışı. Bu yüzden herkesin aynı oranda görüş belirtmeye ve kardeşçe eleştiriye hakkı var.
Gerek lehte gerekse aleyhte görüş belirten yada tarzımı eleştiren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Ben de böyle düşünüyorum...
Sevgideğer Dostlar,
Hayranlıkla izlendiğinizin farkında mısınız?? Bu kaliteye ne kadar ihtiyacımız varmış meğer!!
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma