Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam,
dua okumak yanlış değil,duayı kutsallaştırmak yanlış,
kabir azabıyla ilgili söylenenlerin ne dinle nede peygamberle bir alakası yok,açıkçası zırva...şekilsel rukü demişsin..
şekilsel ruku vardır,burada anlatılmak istenen rukunun içsellik içinde yapılmasıdır,içsel olmayan rukünun ruku değeri yoktur,
şimdi siz peygamber adına o kadar yalana okey diyeceksiniz sonra bizleri ahrette hesaplaşmayla tehdit edeceksiniz,ben tırsarım en iyisi ne sen beni gör ne ben seni..
dostum kabir azabı vs ile ilgili link var ana sayfa nın alt solunda zahmet olmazsa bi bakıver,
bir duayı bir nesneyi bir vesaireyi; Allaha kendini sevdirmek için vesile yapılyorsa iş zaten tevhit olmaktan çıkmıştır,
Allah tümümüzü ıslah etsin, bak ben duada cimride değilim hepimiz için söyledim..
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
"Allah tümümüzü ıslah etsin, bak ben duada cimride değilim hepimiz için söyledim."
Kardeş,kusura bakma bu duaya ben amin diyemem.Çünkü ben salih bir kul olduğuma inanıyorum ve Rabbimin kitabıyla da zaten ıslah oluyorum.
Bu ehli tarik agalar içinse yapılmış ıslah evleri(tekkeler) var.Orada bunlar öyle bir ıslah olup sakinleştiriliyorlarki(!) kendi şeyhlerine karşı imamın önündeki meyyit (örneklerine bakarmısın ölü olmak,resmen ölü bunlar) gibi oluyorlar..Bu yüzden sen ölülere ASLA İŞİTTİREMEZSİN kardeşim İŞTTİREMEZSİN..vesselam.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Ben Allah tümüMüzü ıslah etsin etsin duasına gönülden AMİN diyenlerdenim.Allah razı olsun bundan daha iyi bir temenni olabilir mi?
Sevgili Abdullah,yine iddialı konuşmaya başladın inşaAllah yakında ben cennetlik bir kulum garantiledim demezsin....Ne diyelim inşaAllah Rab'bim seni senin kendini bildiğin gibi biliyordurda hata edip kaybedip üzülenlerden olmazsın.
"Sevgili Abdullah,yine iddialı konuşmaya başladın inşaAllah yakında ben cennetlik bir kulum garantiledim demezsin....Ne diyelim inşaAllah Rab'bim seni senin kendini bildiğin gibi biliyordurda hata edip kaybedip üzülenlerden olmazsın."
Mircan kardeş ıslah olmak nedir?SALİH olmak nedir?Benim 1.soruya cevabım aslında bunun bir dua değil,bir beddua olduğudur(yazan için demiyorum,sözüm genel).
SALİH olmak ise,yolda olmaktır,Rabbimizin kitabına,ayetlerine,trafik işaretlerine uyup hedefimiz olan cennet için yola çıkmaktır.Yani cennetlik oldum demek değil,menzile varmak için yürümektir vesselam..
Aradaki farkı anladıysan ne ala,
Değilse, tekrar anlatırız pekala.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
İkiside aynı kökten geliyor gibi sanki:) ISLAH-SALİH
Aslında kelimelerin gerçek anlamlarından çok ne amaçla kullanıldığı önemlidir/önemli olmalıdır.
Islah edilmek otorite sahibi zoraki bir zorbanın elinden olursa şüphesiz bu uygulamaya karşı çıkarız fakat bunu yapacak bizi hizaya getirecek olan Rab'bimiz olacaksa bu uğurda herşeyi gönülden kabul ediyorum vesselam.
Salih-muslih-salah-saliha-ıslah-sulh.. hepsi aynı kökten kelimelerdir.Yaşar Hocanın oradaki ayrımı doğru değil,biraz politika kokuyor.Bir insan salih olacakta muslih olmayacak.Böyle şey olurmu?salih insan,aynı zamanda muslih insandır,etle tırnak gibi birbirinden ayrılmaz.
Ayrıca salih kişi kendi iradesiyle ve çabasıyla salih olmuştur.Ancak ıslah olmakta bir zorlama,bir cebir var.Yani bu duaya göre senin salih olmanı sen değil,Allah sağlayacak.Tabiri caizse burada bir musibet isteme var.Biz adam olmayız ama Allah bizi veya kendisine dua edilen kişiyi belayla ıslah eder gibi.
Kurani kavramları asıl anlamlarıyla ve doğru yerde kullanmak hikmetin bir parçasıdır.bu nedenle kavranmları dikkatli kullanmayı tavsiye ederim vesselam.
essalamun aleykum arkadaşlar siteye yeni üye oldum tartıştığınız bazı konuları inceledim yerinde ve güzel konuları tartışmışsınız.bu konu hakkındada kendi görüşümü söylemek isterim musade ve izniniz varsa arkadaşlar 4444 defa bi duayı edip onun kabul oalcağından ama o duayı ettim ama duam kabul olmadı diye düşünmek imanın zayıflığından gelmektedir mümin kardeşlerim bazı ayrıcalıklı dualar peygamber efendimiz (s.a.v) tarafından bizi bildirilmiştir ama şunuda unutmayın ki yer ve zamanı hiç öenmli değil önemli olan ettiğimiz o duayı içten ve kalben etmek rabbim her zman yar ve yardımcınız olsun
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma